Pelitalo THQ on ilmoittanut hylkäävänsä inSane-pelin. Elokuvaohjaaja Guillermo Del Toron (Pan’s Labyrinth, Blade II) ja Saints Row -kehittäjä Volitionin yhteistyönä tekemästä projektista kuultiin ensimmäistä kertaa vuoden 2010 lopulla.

Järin suuria yksityiskohtia pelistä ei missään vaiheessa juuri ehditty saamaan. Sairaaksi ja shokeeraavaksi hiekkalaatikkopeliksi paikoin kuvatun teoksen kerrottiin kuitekin vielä toukokuussa olleen elossa.

Pelin oikeudet päätyvät hylkäyksen johdosta Del Toron käsiin. Näin ollen hän voi halutessaan etsiä projektilleen uutta vetoapua muualta. Hieman vastaava tilanne tapahtui alkuvuodesta Dead or Alive -luoja Tomonobu Itagakin Devil’s Third -pelin kanssa.

Hylkäys tapahtui osana THQ:n jo pitkään tekemiä toimintauudistuksia. Pahoissa talousvaikeuksissa pyörinyt studio on pelien peruuttamisen ohella joutunut aiemmin muun muassa irtisanomaan joukon työntekijöitään. InSanen ohella se on nyt ilmoittanut luopuvansa täysin myös mobiili- ja Facebook-peleistä.

Jonkinlaisia tuloksia on sentään jo nähtävissä. Huhti-kesäkuussa julkaisija onnistui käärimään 15,4 miljoonan dollarin eli noin 12,4 miljoonan euron nettovoitot, kun vuosi sitten vastaava ajankohta oli vielä sille tappiollinen. Tuolloin talous oli miinuksella 38,4 miljoonaa dollaria.

Tulevaisuuskin voisi näyttää THQ:n kannalta heikommalta. Julkaisijalla on jo nyt erityisen paljon luottoa ensi vuonna saapuvaan Saints Row -peliin, jota ennen kaupoissa myös nähdään teoksia kuten Darksiders II, South Park: The Stick of Truth, Metro: Last Light, Company of Heroes 2 sekä WWE 13.

Lähde: Joystiq, THQ

Lisää luettavaa