Julkaisija Devolver Digital: Steam voi pelastaa myös indie-elokuvat / Uutiset / pelaaja.fi

Julkaisija Devolver Digital: Steam voi pelastaa myös indie-elokuvat

1.04.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
1
Julkaisija Devolver Digital: Steam voi pelastaa myös indie-elokuvat

Satunnaisia dokumentteja aiemmin kaupustellut Steam-pelipalvelu sai eilen myyntiin ensimmäisen fiktioelokuvansa. 

Älyllisestä homekasvustosta kertovan kauhukomedia Motivational Growthin takana on muun muassa OlliOllin ja Hotline Miamin julkaisijana tunnettu Devolver Digital. 

Yllättävä veto on kerännyt keskustelupalstoilla jonkin verran kritiikkiä hämmentyneiltä kuluttajilta, mutta Devolver Digital itse luottaa täysin Steamin voimaan myös elokuva-alalla. Julkaisijan mukaan elokuvien ja musiikin myynti on ollut osa palvelun tulevaisuudensuunnitelmia jo vuosia.

– Uskomme, että pelaajat pitävät kaikenlaisesta viihteestä, ja yrittävät aktiivisesti etsiä sitä valtavirran tuolta puolen, Devolverin perustaja Mike Wilson selitti Eurogamer-pelisivustolle.

Wilsonin mukaan Steam tarjoaa eritoten itsenäisille elokuvantekijöille jotain, mitä muut vastaavat palvelut eivät. Mies kertoi palkituimpienkin indiehelmien hukkuvan helposti massasuosikkien joukkoon verkossa.

– Elokuvat eivät ehkä tule koskaan olemaan yhtä suuri juttu Steamissa kuin pelit ovat, mutta palvelulla on potentiaalia olla silti valtavan tärkeä alusta elokuvantekijöille. Kuvitelkaa indiepelien maailma ilman Steamia - asiat ovat yhtä huonolla tolalla indie-elokuvien alalla, Wilson pohti.

Steam itse ei ole tiedottanut asiasta, mutta Motivational Growth tuskin jää alustan viimeiseksi elokuvajulkaisuksi. Kauhukomedian voi napata itselleen julkaisualennuksen kera alle viidellä eurolla palvelun video-osiosta.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Itsehän jälleen toki vannon fyysisen median ja kivijalkaliikkeiden nimeen, mutta kuulostaa kokeilemisen arvoiselta idealta. Jos myös joitain levikiltään harvinaisempia klassikoita ja pieniä kansainvälisiä tuotantoja tulisi helposti saataville (Netflix ja Viaplay eivät lainkaan kata tätä kysyntää), niin kannattaisin ehdottomasti. Tekijätkin hyötyisivät.

Nostoja