Julkaisija selittää, miksi uusia Grand Theft Autoja ei ilmesty joka vuosi / Uutiset / pelaaja.fi

Julkaisija selittää, miksi uusia Grand Theft Autoja ei ilmesty joka vuosi

20.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Julkaisija selittää, miksi uusia Grand Theft Autoja ei ilmesty joka vuosi

Rockstarin pelejä julkaiseva Take-Two Interactive ei stressaa monien kilpailijoidensa tapaan vuotuisista julkaisuista.

Toisin kuin vaikkapa jokavuotiset Call of Duty ja Assassin's Creed, Rockstarin menestyssarjat Grand Theft Autosta villin lännen Red Deadiin pulpahtelevat pinnalle silloin, kun studiosta siltä tuntuu. Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnickin mukaan vuotuinen julkaisuaikataulu saattaisi pahimmillaan tuntuvasti laskea Rockstarin pelien arvoa kuluttajien silmissä.

– Odotuksen ja kysynnän luonti palvelee meitä paremmin kuin jokavuotinen julkaisutahti. Pystymme lepuuttamaan sarjoja ja tuomaan markkinoille parasta mahdollista laatua. Niin ei voi tehdä vuosittain, Zelnick selitti eilen MKM Partners Investor Day -sijoittajakonferenssissa New York Cityssä.

Zelnick luonnehti harvemmin ilmestyvien sarjojen uusia osia lavalla "valtaviksi kuluttajatapahtumiksi", ja totesi vuotuisten pelien jäävän helposti odotetumpien kilpailijoidensa jalkoihin. Take-Two kuitenkin ymmärtää jokavuotisten julkaisujen olevan taloudellisesti strateginen päätös, jota pyritään peilaamaan mahdollisimman tehokkaasti myös Zelnickin yhtiön katon alla.

– Pyrimme julkaisemaan useampia hittipelejä joka vuosi, ja niiden yhteisvaikutus on taloudellisesti sama kuin vuotuisten julkaisujen, mutta vailla niiden haittoja, Zelnick myhäili lavalla.

Lähde: GameSpot, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Tämä on niin totta ja todella hyvä asia ettei hätiköidä ja tuotetaan vain laatua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voisivat ehkä harkita, josko julkaisisivat jonkun pelin edes per vuosi tai kaksi. Onhan tuolla kuitenkin noita sarjoja olemassa mitä jatkaa, ilman että tulisi samalle pelille joka vuosi uusi osa: Bully, Red Dead, GTA, Max Payne ja Midnight Club nyt ainakin. Toisaalta näistäkin vain kolme ensimmäistä lienevät pelejä, joita enää jatkavat.

Kyllä tässä kuitenkin oikeassa ovat, että paremmin hype nousee kun on pitempi aika seuraavaan osaan ja arvostaakin niitä pelejä paremmin. Silloin kun olin kauhea Tomb Raider -fani, niin tuntui että kakkososaan oli aikaa vaikka kuinka kauan ja hype oli katossa. Nyt kun wikipediasta tarkisti niin vuoden väleinhän noita tuntui tulevan pitkään. No, erona nykyaikaan se, että osti ehkä sen 1-2 peliä vuodessa, joten aika tuntui ehkä pidemmältä sen vuoksi.

Tuo (ostamisen) ero näkyy myös siinä, millaiset pelivarastot on per konsoli. PS:lle on alle 20 peliä, PS2:lle ehkä jopa vähän yli 20, X360:lle digipelit laskettuna varmaan lähemmäs 200 ja nyt PS4 tuntuu etenevän samaan tahtiin tai jopa nopeammin kuin X360 aikoinaan. Ja Onea en edes omista ja sillekin on jo fyysisenä 2 ja digiversioina Games with Goldista tulleita ties kuinka monta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Erittäin hyvä asia tämä. Yksi asia missä olisi tietenkin parantamisen varaa olisi suhtautuminen pc-alustaan samanlaisella vakavuudella ja tärkeydellä, kuin konsoleihin. Siellä olisi paljon rahaa niille jotka sen sieltä osaavat ottaa.

Käyttäjän rollorokka kuva
rollorokka
Lainaus käyttäjältä snaketus

Erittäin hyvä asia tämä. Yksi asia missä olisi tietenkin parantamisen varaa olisi suhtautuminen pc-alustaan samanlaisella vakavuudella ja tärkeydellä, kuin konsoleihin. Siellä olisi paljon rahaa niille jotka sen sieltä osaavat ottaa.

Mutta pc:llehän saa pelit myös ilmaiseksi, kun tietää mitä tekee. Miksi kehittää yhtään mitään pc:lle?
Miinaharava Definitive Edition.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen
Lainaus käyttäjältä rollorokka

Mutta pc:llehän saa pelit myös ilmaiseksi, kun tietää mitä tekee. Miksi kehittää yhtään mitään pc:lle?
Miinaharava Definitive Edition.

Mutta konsolillehan saa pelit myös ilmaiseksi, kun tietää mitä tekee. Miksi kehittää yhtään mitään konsolille? Ainakin näin PS1, PS2 ja PS3 kohdalla. En tiedä millaiset piraattiestot PS4:stä löytyy, tai Microsoftin kapistuksista. Luulisi että myös niille on mahdollista piratoida, googlaamallahan se selviäisi.

Piratointi PC:llä on vain hyvin paljon yleisempää (ja helpompaa) kuin konsoleilla. Ja nykyisin niin moni peli vaatii toimiakseen online-puolta, että laittoman lataamisen sijasta on helpompaa vain ostaa peli.