Jumalten areenamätkintä Smite julkaistiin virallisesti / Uutiset / pelaaja.fi

Jumalten areenamätkintä Smite julkaistiin virallisesti

25.03.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Pitkään avoimessa beetatestauksesssa ollut verkkoareenamätkintä Smite on julkaistu virallisesti. Kuten jo beetan aikoihin, pääsee sitä pelaamaan ilmaiseksi rekisteröitymällä mukaan mättöihin pelin kotisivujen kautta.

Smite tarjoaa vaihtoehtoisen pelikokemuksen suosituimpien areenamättöpelien, kuten League of Legendsin ja Dota 2:n, rinnalle tuomalla kehiin erilaisilla jumalilla käytäviä verkkomatseja, joissa pelaajat ohjastavat hahmojaan hieman tavanomaista suorasukaseimpaa ja näin astetta toiminnallisempaa mallia hyödyntäen. Lintuperspektiivistä tapahtuvan klikkailupelaamisen sijaan toimintaa seurataan hahmon selän takaa ja ukkeleita ja akkeleita liikutellaan näppäimistön W-, A-, S- ja D-painikkeiden voimin.

Beetansa aikana Smite ehti kerätä noin kolme miljoonaa rekisteröityä käyttäjätiliä. Tulevan viikonlopun aikana osa näistä pääseekin jo hyvään hyötykäyttöön, sillä tuolloin pelissä järjestetään 200 000 dollarin voittopotilla varustettu julkaisuturnaus. Sitä voi seurailla pelin Twitch-kanavalla.

Smiten takaa löytyy yhdysvaltalainen Hi-Rez Studios. Ennen MOBA-villitykseen hyppäämistä se on työskennellyt esimerkiksi Tribes: Ascend -räiskinnän parissa.

Lähde: Hi-Rez Studios

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

varhaista betaa tuli testattua kun oli vain joku 8 hahmoa yms. ylipäätänsä se LoL mainen ulkoasu ja tyyli mikä siihen tuli mm. täytyy unlockata heroja yksi tellen tappoi sitten koko innon. onkohan kuinka hyvin balanssissa hmmm

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Jotenkin pelit joilla on avoin beta pitkän aikaa ei julkaisu enää tunnu niin julkaisulta. Smiteäkin muutamaan kertaan kokeiltiin kaveriporukassa eikä oikein tuntunut inspaavan. Vaikka se nyt onkin virallisesti pihalla, niin ei varmana jaksa kokeilla uudelleen.
Sama oli heartstonen kanssa, julkaisu meinasi vain sitä että mainoksia saattoi näkyä. DayZ en ole myöskään ostanut tästä syystä koska jos nyt sen olisin ostanut olisi se kauhea bugikasa ja sitten kun se on virallisesti pihalla ketään ei kiinnosta.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Smiteä on tullut pelattua "betan" aikana joku 50h varmaan ja onhan se aika mukaansatempaava peli ja laadukaskin, eikä pelkästään ilmaispeliksi. Vaikka on muutama viikko kuivaa kautta ollut niin onhan se pakko sanoa, että ei tämä julkaisu oikeasti mitään tarkoita, peli on ollut käytännössä valmis jo useamman kuukauden.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki
Lainaus

Teppo-Man :varhaista betaa tuli testattua kun oli vain joku 8 hahmoa yms. ylipäätänsä se LoL mainen ulkoasu ja tyyli mikä siihen tuli mm. täytyy unlockata heroja yksi tellen tappoi sitten koko innon. onkohan kuinka hyvin balanssissa hmmm

No tuosta ajasta tämä peli on paljon muuttunut. Graafisesti parantunut, niin kentät kuin hahmotkin, sekä joitakin vanhoja jumalia ovat myöskin päivittäneet, niin graafisesti kuin skilleiltään. Uudemmat herot ovat myöskän paljon monipuolisempia, sekä joillakin on erillisiä mittareita (niinku esim baccuksella kännimittari jossa on kolme tasoa, ja jokainen taso lisää baccuksen skilleihin lisä ominaisuuksia, kuten healing reductionia viholliseen vähäksi aikaa yms.)

Tähän on myöskin tullut 5 vaihtelevaa jumalaa(alkuperäisten aloitus sankareiden lisäksi) Eli siis tässä omistetaan 5 aloitusjumalaa ja 5 vaihtelevaa jotka vaihtuu tietyn väliajoin(yleensä isojen patchien ohella). Aloitus jumalat eivät myöskään ole huonoja vaan todella hyviä.

Halpa peli myöskin jos haluaa suoraan kaikki herot(jumalat), niin tässä on god packki jonka voi ostaa, niin saa kaikki nykyiset ja KAIKKI tulevat hahmot.
Maksoi muistaakseni 20-30 euroa. Eli ei paha hinta(varmaan about puol euroo per hahmo tällä hetkellä) ja eikä sit tarvii pelleillä gemmien kanssa, paitsi tietysti jos haluaa skinejä yms ostaa ja supportata pelintekijöitä, mutta ne ny on vaa koristeita eikä vaikuta peliin mitenkään.

Balanssi on hyvää minusta ja niin monien muidenkin mielestä, kysyipä propelaajilta tai redditistä.

Itse en tavallisesti Mobista, dotista yleensä tykkää, mutta Smite on uponnut kyllä ihan täpöllä, kiitos kamerakulman ja itseohjauksen, eli ei oo toisella kädellä jonnejuomaa ja toisessa hiiri meininkii. Joten itse kyllä suosittelen kokeilemaan myöskin niitä jotka ei tavallisesti dota/lol tyylisistä peleistä tykkää. Mutta kyllä vaikka noista toisistakin tykkää, niin kyllä tämäkin voi tuntua hyvältä peliltä silti.