Kääk! NES-klassikko DuckTalesin legendaarinen kuu-kentän teema löysi tiensä DuckTales-piirrossarjaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kääk! NES-klassikko DuckTalesin legendaarinen kuu-kentän teema löysi tiensä DuckTales-piirrossarjaan

17.03.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
Look to the stars my darling baby boys Life is strange and vast Filled with wonders and joys Face each new sun with eyes clear and true Unafraid of the unknown Because I'll face it all with you

Tuoreehko DuckTales-piirrossarjan jakso varmasti lämmittää pelaavan Ankka-kansan mieltä. Klassisen Ankronikka-televisiosarjan muutama vuosi sitten alkanut uudelleenkäynnistys tekee nimittäin "Whatever happened to Della Duck?" -jaksossa kunnianosoituksen Capcomin legendaariselle Nintendo Entertainment System -peli DuckTalesille.

Jaksossa kuuhun haaksirikkoutunut ankanpoikien äiti Della Ankka antaa sanat pelissä kuultavalle Moon Stage Themelle, jonka on säveltänyt Hiroshige Tonomura. Kuu-kentän teema on yksi NES-aikakauden rakastetuimpia ja tunnetuimpia musiikkikappaleita, joka on käytännössä pakollinen maininta aina DuckTales-pelin ja NES-musiikin yhteydessä.

Sarjassa nimen Della's Lullaby -nimen saaneen laulun voi katsastaa ohesta alkuperäisen NES-teeman kera. Vuonna 1989 julkaistu DuckTales oli Pelaajalehti.comissa vuosi takaperin retro-katsauksessa, eli retrostelussa. Pelistä julkaistiin myös vuonna 2013 uusioversio DuckTales Remastered, jonka arvostelun voi lukea täältä.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hembbuli kuva
Hembbuli

Se on kyllä mahtava peli jonka parasta antia olivat juurikin loistavat musiikit. Ei pelkästään tuo Kuu kentän musiikki vaan oikeastaan ihan koko pelin musiikki on rautaa.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Voi vitsi miten hieno kunnianosoitus tekijöiltä. Osoittaa hyvää tyylitajua ehdottomasti tällainen. Uusimmasta Ducktalesista olen nähnyt vain ekan jakson ja uskon jo pelkästään sen perusteella, että kyseessä on kaikkien kehujen arvoinen uutuus.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Suomalainen mies ei itke, mutta nyt oli lähellä

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Tosi kivat sanat. Kuulisi mielellään koko kipaleenkin lyriikoilla. :)

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Tää sarja on ollut aivan mahtava, mitä oon suomi-jaksoja nauhoittanut neloselta. Suomidubbi on ihan laadukasta kuunneltavaa, joskin Tupun (Dewey) ja Hupun (Huey) nimet on suomidubissa vaihdettu jostain syystä päittäin alkuperäiseen enkkudubbiin verrattuna. Ilmeisesti Roopen suomidubbaaja on sama kuin vanhassakin sarjassa (tai näin olen ainakin kuullut väitettävän), joten niille joille vanha sarja on tuttu tämä voi herättää kunnon nostalgia-fiboja. Mitä avauslauluun tulee, se on saa ainakin allekirjoittaneen jalan vipattamaan.

Sarjan esitysaika on vaan pomppinut vähän miten sattuu: yhdessä välissä se näkyi kerran viikossa sunnuntaisin, sitten yhdessä välissä vaan keskiviikkona ja nyt tuo näyttäisi tulevan päivittäin klo 8 paikkeilla. Ja jostain syystä nelosella ei ole kuin 18 jaksoa ekan tuottiksen 23:sta. Eli finaali on edelleen allekirjoittaneella näkemättä, monen muun jakson ohella. Veikkaan että syy noiden jaksojen panttaamiseen ilmaiskanavalta on se, että Disney Channel saisi sillä houkuteltua piltit katsomaan ennemmin heidän maksullista kanavaansa, kuin nelosen antimia.

Toivottavasti ainakin tuo eka tuottis julkaistaan joku päivä suomiboxina, jossa on sekä suomidubbi että alkuperäinen enkkuraita. Molemmat on sen verran hyvää kuunneltavaa, että haluaisin ne mieluiten saman paketin sisälle.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus mecha_no_maniac

Sarjan esitysaika on vaan pomppinut vähän miten sattuu: yhdessä välissä se näkyi kerran viikossa sunnuntaisin, sitten yhdessä välissä vaan keskiviikkona ja nyt tuo näyttäisi tulevan päivittäin klo 8 paikkeilla.

Joo, tästä syystä olen vain ekan jakson katsonut joulun alla, kun Nelonen esitti sen suhkot järkevään aikaan. Olisin mielelläni seurannut sarjaa, mutta olin hölmistynyt, kun ei sitä sitten ollutkaan enää samaan aikaan. Ei jaksanut alkaa kaivelemaan lähetysaikoja. Toivottavasti julkaistaisiin pian DVD ja Blu-ray tästä.

Nostoja