Kadotukseen tuomitusta Prey 2:sta livahti julki uutta pelikuvaa

Vuosia sitten hautaan kaatuneesta Prey 2:sta on tullut julkisuuteen uusi pätkä toiminnallista pelikuvaa.

1.4.2018 03:55

Human Head Studiosin peruutetusta Prey 2:sta on ilmestynyt julkisuuteen uutta prototyyppipelikuvaa.

Pelikuvapätkän on julkaissut newyorkilainen museotyöskentelijä Andrew Borman, joka kertoo saaneensa sen suoraan Human Headin suunnalta. Video on vain noin minuutin mittainen, mutta se auttaa havainnoimaan, minkälaisia Prey 2:n räiskintäosuuksista ja käyttöliittymästä aikoinaan kaavailtiin.

Prey 2:lla on takanaan varsin monimutkainen historia. Pelistä kuultiin ensimmäistä kertaa periaatteessa jo vuonna 2006, kun alkuperäisen Preyn julkaissut 3D Realms kertoi jatko-osan olevan suunnitteilla. Lopulta projekti siirtyi kuitenkin Bethesdan käsiin, joka julkisti sen kunnollisemmin vuonna 2011 trailerin ja pelikuvan voimin. Tarkoituksena pelistä oli tulla palkkiometsästykseen keskittynyt scifiseikkailu.

Seuraavana vuonna huhut pelin peruuntumisesta alkoivat käydä kuitenkin villeinä vihjaten muun muassa sopimusongelmista. Vuonna 2013 käynnistyivät huhut siitä, että Dishonoredin tehnyt Arkane olisi siirtynyt uuden Prey-pelin ruoriin. Lopulta keväällä 2017 julkaisunsa saikin varsin erilainen Prey-seikkailu.

Ohessa Prey 2:sta aiemmin julkistettu traileri ja pelikuvaa.

Lisää luettavaa