Kaikki mitä Fallout 76:sta tarvitsee tietää – verkkomoninpeli, betatesti, keräilyversio ja julkaisupäivä vahvistettiin / Uutiset / pelaaja.fi

Kaikki mitä Fallout 76:sta tarvitsee tietää – verkkomoninpeli, betatesti, keräilyversio ja julkaisupäivä vahvistettiin

11.06.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
19

Kuten luvattua, Fallout-sarjan seuraavaa osaa Fallout 76:ää esiteltiin vuolaasti Bethesdan E3-tapahtumassa.

Todd Howard paljasti Fallout 76:n ensinnäkin olevan esiosa kaikille aiemmille peleille, ja se on kooltaan on neljä kertaa Fallout 4:ää suurempi. Pelimoottoria on myös uusittu muun muassa uudella renderöinti- ja valaistusteknologialla.

Länsi-Virginiaan sijoittuvassa pelissä kohdataan hyvin erilainen ja yksityiskohtaisempi joutomaa, sillä nimikkoholvi numero 76 on tarinallisesti yksi sarjan ensimmäisiä avautuvia holveja. Pelimaailma jakautuu peräti kuuteen eri alueeseen, joissa jokaisella on omat ominaisuutensa, tyylinsä, hirviönsä ja salaisuutensa.

Fallout 76 on myös sarjan ensimmäinen peli, jossa tavattavat hahmot voivat olla muita pelaajia. Vaikka pelin todettiin olevan täysin verkkopohjainen, oma pelihahmo ei ole sidottu yksittäiseen palvelimeen, eikä pelatessa tarvitse kertoman mukaan miettiä palvelimia lainkaan. Omien ystävien seuraan voi siirtyä milloin tahansa, ja jokaisen pelaajan etenemistiedot kulkevat ja säilyvät aina matkassa.

Yksinpelien ystävien ei tarvitse kuitenkaan huolestua, sillä Fallout 76 on pelattavissa myös täysin yksin.

Fallout 4:n tapaan rakentaminen on suuressa osassa, ja pelaajat voivat lyöttäytyä yhteen kokoamaan ja siirtämään omia luomuoksiaan vapaasti ympäriinsä. Pelimaailmasta löytyy myös ydinohjusalueita, joilla pelaajat voivat tehdä halutessaan mitä lystäävät.

Pelistä esiteltiin myös Power Armor Edition -keräilyversio, jossa on mukana muun muassa metallikotelo, pelin sisäisiä tarvikkeita, oikea led-valoilla ja äänenmuuntimella varustettu voimapuvun kypärä, 24 muovifiguuria sekä kartta, joka hohtaa pimeässä.

Fallout 76 julkaistaan pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 14. marraskuuta. Luvassa on myös betatestiä ennakkotilaajille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Minä oman 10+ ryhmänkanssa aijotaan vallata yksi noista nuke launchin paikoista ja tappaa kaikki jotka tulee lähelle :D

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

RIP Fallout.

Käyttäjän Tapio_95 kuva
Tapio_95

Taitaa jäädä kaupan hyllylle tämä peli ellei oo mahdollisuutta yksinpeliin tai pelissä kunnon tarinaa... Hirveesti ei nappaa pelata mitään pvp settlement rakentelupeliä.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake
Lainaus Tapio_95

Taitaa jäädä kaupan hyllylle tämä peli ellei oo mahdollisuutta yksinpeliin tai pelissä kunnon tarinaa... Hirveesti ei nappaa pelata mitään pvp settlement rakentelupeliä.

Luitko artikkelia ollenkaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus taistelujake

[quote="Tapio_95"]Taitaa jäädä kaupan hyllylle tämä peli ellei oo mahdollisuutta yksinpeliin tai pelissä kunnon tarinaa... Hirveesti ei nappaa pelata mitään pvp settlement rakentelupeliä.[/quote]Luitko artikkelia ollenkaan.

Ehkä me ymmärrämme "yksinpelin" hieman eri tavalla kuin sinä. Kaikesta päätellen tämä peli on kiinteästi verkossa, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka saamme halutessamme seikkailla yksin, niin emme voi kuitenkaan estää jotain Shitlord_kyrpaejooseppi69:ä silloin tällöin kirmailemasta ruudullamme, joten immersio on joka tapauksessa rikki. Kokemukseni perusteella voin myös 99% varmuudella sanoa, että moninpelin ja hyvän tarinan välillä on täydellinen negatiivinen korrelaatio.

Käyttäjän Repsikka kuva
Repsikka

Yleisesti ottaen kun sanotaan että on yksinpeli se tarkottaa että on yksinpeli. Ei pitäisi siinä tapauksessa Shitlord_kyrpaejooseppi69 olla kirmailemassa ruudullamme, anyway. Ei todennäköisesti sun itkupotku raivarit näy bethesdan tilillä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Huolettaa hiukan se että Shitlord_kyrpaejooseppi69 vie kaikki kamat nenän edestä tai tappaa tehtäviin tarvitun monsterin, jolloin suurin osa yksinpelamisestakin koostuu respawnauksen odottelusta mmo-pelien tapaan. Mietityttää myös se että nyt kun kyseessä on moninpeli niin vaikeustason valintaa tuskin löytyy, sysipaskana pelaajana tämä oikein innosta, esimerkiksi Elder Scroll Onlinessa oli erittäin suuria vaikeuksia edetä jopa pelin alkupuolella.

Pelihän voi olla vaikka kuinka hyvä, mutta pelkään että tämä saattaa olla sellainen Fallout joka ei omaan pelitapaani ja kykyihin sovi.

Käyttäjän Iarwain kuva
Iarwain

Aikamoinen pettymys, uusi offline yksinpelikokemus olisi kyllä kelvannut. Saa nähdä miten peli toteutetaan, voiko loottia keräillä ollenkaan vai menettääkö kaiken aina kun Shitlord_kyrpaejooseppi69 kavereineen pommittaa mini-nukella jostain kilometrin päästä.

Pelaajamäärät per serveri sentään ovat ilmeisesti sen verran pieniä - ja maailma suuri - ettei ehkä ihan jatkuvasti törmää muihin pelaajiin. Toivottavasti.

Käyttäjän Gigabitti kuva
Gigabitti

Tuossa mainittiin, että voi pelata täysin yksin. Ei siis pitäisi olla ongelmana Shitlord_kyrpaejooseppi69, oletan että menee vähän samaan tyyliin sitten kuin Gta Onlinessa on Solo play. Jossa siis saa rauhassa tehdä yksin mitä haluaa, ilman wnb-trevoreita. Mitäs jos odotetaan ensin, että mitä sieltä tulee ennenkö nakellaan kirveitä kaivoon. Tiedetään kuitenkin vieläkin aika vähän.

PVP-puoli ei kyllä itseäkään kiinnosta, en sitä ole Fallouttiin ikinä kaivannut. Mutta sitten taas Co-op voi toimia oikeinkin hyvin.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Kunnon nihkeilykerho koolla jo. :D

Odotan helvetisti. Kaverikin sopivasti innoissaan, joten yhdessä pelaamista tiedossa.