Kaipaatko WipEoutia? Sarjan kehittäjät ovat kuulleet toiveesi / Uutiset / pelaaja.fi

Kaipaatko WipEoutia? Sarjan kehittäjät ovat kuulleet toiveesi

12.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
9

Loputtomiin kopioitu futuristinen kaahailuklassikko WipEout saa vihdoin virallisen henkisen seuraajan.

Formula Fusion -nimellä kulkevan ajopelin erottaa muista WipEout-klooneista eräs tärkeä seikka: tekeleen kulisseissa hyörii joukko alkuperäisen WipEoutin kehittäneen, vuonna 2012 suljetun Sonyn Studio Liverpoolin työntekijöitä. Rautainen asiantuntemus ei myöskään rajoitu vain ohjelmoijiin, vaan pelin ulkoasun suunnittelee WipEoutin ylistetystä ilmeestä alun perin vastannut The Designers Republic, ja tanssibiittejään peliin syytää alkuperäisen sarjan faneille tuttu Tim "CoLD SToRAGE" Wright.

Peliä kehittävä R8 Games on kertonut tahtovansa viedä WipEoutin perinnön astetta pidemmälle ja paikkailla Formula Fusionin esikuvien puutteita. Pelin yksin- ja moninpelimuodot tulevat tukemaan toisiaan vahvasti: urapelimuodossa saavutettuja teknologisia läpimurtoja voi soveltaa moninpelialustaan huippuun tuunatessa. Moninpelikisailullaan studio aikoo pyrkiä varteenotettavaksi eSports-nimeksi. 

R8 Games on ennättänyt pelinsä kanssa alkuvuodesta Steamin Greenlight-palvelun ohella myös KickstarteriinFormula Fusion on jo saavuttanut 35 tuhannen punnan minimitavoitteensa, mutta ylimääräiset varat lienevät tervetulleita esimerkiksi mahdollisten konsoliversioiden kehittämisen kannalta.

Formula Fusion ilmestyy perusmuodossaan pc:lle maaliskuussa 2016, mutta pelin kehityksen ja laajennuksen on määrä jatkua vielä pitkään julkaisupäivän jälkeen. Teoksen ennakkotilaavat pääsevät käsiksi aikaisempiin testiversioihin jo ennen julkaisua.

Lähde: Formula Fusion (Kickstarter), R8 Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Muistan ensimmäisen Wipeoutin, jota pelasin niin paljon, että vaikeimmatkin kentät meni sisäkurveja myötäillen melkeinpä silmät kiinni. Kaipaan kyllä!

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Juuri pari päivää sitten tuskastelin sitä kun ei ole PS4:llä mitään Wipeouttia tai sen tapaista. Täytyykin pitää tätä tarkasti silmällä, ja luultavasti taas yksi Kickstarter johon on pakko tunkea rahaa Yooka-Layleen ja Ritual of the Nightin lisäksi.

Käyttäjän Lasse Ergolas kuva
Lasse Ergolas

( ' 3 ' )/ Tuin tätä 150 punnalla. Toivottavasti saavat 100 000 £ rikki, että saadaan varmasti konsoliversiotkin ulos. Kauan eläköön AG-Racing!

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus käyttäjältä Lasse Ergolas

( ' 3 ' )/ Tuin tätä 150 punnalla. Toivottavasti saavat 100 000 £ rikki, että saadaan varmasti konsoliversiotkin ulos. Kauan eläköön AG-Racing!

Oho. Siellä on tosiaan kaivattu. :)

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Muistan ensimmäisen Wipeoutin, jota pelasin niin paljon, että vaikeimmatkin kentät meni sisäkurveja myötäillen melkeinpä silmät kiinni. Kaipaan kyllä!

Itsekin opettelin ajamaan radat nopeimmalla luokalla ja itsevarmana menin ajamaan sitten tekoälyä vastaan ja äkkiä hymy hyytyi ja levy lensi seinään kun itse et saa hyviä power-uppeja ja kajareista raikaa "missile, missile, missile" ja ohjusta tulee hanuriin jatkuvasti.
Ei siinä mikään radan osaaminen auttanut paskaakaan.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Liekkö aika kultaa muistot, mutta en muista olleeni ongelmissa, kun vain alus pysyi lapasessa. :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Wipeout 2097 oli kyllä rautainen peli ja sarjan paras. Täytyypä seurailla tätä.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Seuraavaksi joku saisi tehdä uuden F-Zeron. Vastahan tässä 11 vuotta sellaista on odotettu.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

En voi kuin hymyillä tälle uutiselle! En oo viimevuosina toivonu hartaasti jatkoa millekään muulle pelisarjalle! Tekis mieli huutaa ja laukoa ylisanoja sarjan aiemmista peleistä, mutta antaapi olla. Rauha.