Loputtomiin kopioitu futuristinen kaahailuklassikko WipEout saa vihdoin virallisen henkisen seuraajan.

Formula Fusion -nimellä kulkevan ajopelin erottaa muista WipEout-klooneista eräs tärkeä seikka: tekeleen kulisseissa hyörii joukko alkuperäisen WipEoutin kehittäneen, vuonna 2012 suljetun Sonyn Studio Liverpoolin työntekijöitä. Rautainen asiantuntemus ei myöskään rajoitu vain ohjelmoijiin, vaan pelin ulkoasun suunnittelee WipEoutin ylistetystä ilmeestä alun perin vastannut The Designers Republic, ja tanssibiittejään peliin syytää alkuperäisen sarjan faneille tuttu Tim ”CoLD SToRAGE” Wright.

Peliä kehittävä R8 Games on kertonut tahtovansa viedä WipEoutin perinnön astetta pidemmälle ja paikkailla Formula Fusionin esikuvien puutteita. Pelin yksin- ja moninpelimuodot tulevat tukemaan toisiaan vahvasti: urapelimuodossa saavutettuja teknologisia läpimurtoja voi soveltaa moninpelialustaan huippuun tuunatessa. Moninpelikisailullaan studio aikoo pyrkiä varteenotettavaksi eSports-nimeksi. 

R8 Games on ennättänyt pelinsä kanssa alkuvuodesta Steamin Greenlight-palvelun ohella myös KickstarteriinFormula Fusion on jo saavuttanut 35 tuhannen punnan minimitavoitteensa, mutta ylimääräiset varat lienevät tervetulleita esimerkiksi mahdollisten konsoliversioiden kehittämisen kannalta.

Formula Fusion ilmestyy perusmuodossaan pc:lle maaliskuussa 2016, mutta pelin kehityksen ja laajennuksen on määrä jatkua vielä pitkään julkaisupäivän jälkeen. Teoksen ennakkotilaavat pääsevät käsiksi aikaisempiin testiversioihin jo ennen julkaisua.

Lähde: Formula Fusion (Kickstarter), R8 Games

Lisää luettavaa