Kaivoräiskintä Downwell ja Switch saavat toisensa heti alkuvuodesta / Uutiset / pelaaja.fi

Kaivoräiskintä Downwell ja Switch saavat toisensa heti alkuvuodesta

31.12.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Vuosi 2019 on tuomassa mukanaan vielä ainakin yhden käännöksen indiehitti Downwellista. Aiemmin pc:llä, PlayStationeilla ja mobiililaitteilla pelattavissa ollut Ojiro "Moppin" Fumoton peli ilmestyy eShopiin Devolver Digitalin julkaisemana 31. tammikuuta.

Switchilla Downwellin pelaaminen luonnistuu telakan ulkopuolella niin horisontaalisesti kuin vertakaalisestikin. Muuten peli vaikuttaisi olevan sama teos kuin muilla alustoilla aina Joonas Turnerin työstämiä ääniefektejä myöten.

Käännöksestä vastaa brittiläinen Red Phantom Games, joka vastasi myös Downwellin tuomisesta PlayStation 4:lle ja Vitalle.

Downwellin alkuperäisen debyytin jälkeen Fumoto on ollut mukana luomassa ainakin pelikokoelma UFO 50:tä. Vuosi sitten tammikuussa hän antoi Twitterissä ymmärtää saaneensa jonkinlaisen työn myös Nintendolla

Lähde: Devolver Digital (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Näyttää ihan hirveälle. Millokohan tulis switchille taas jotain oikeasti hyvää pelattavaa..
Eshop täynnä tollasta kuraa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus kokkobill

Näyttää ihan hirveälle. Millokohan tulis switchille taas jotain oikeasti hyvää pelattavaa..
Eshop täynnä tollasta kuraa.

Aika lailla samaa mieltä. Hirveä lista oli jossain eShopin aletarjonnasta ja sieltä suurin osa ei sanonut mitään. Sitten kun Switchillä niitä katseli tarkemmin niin sellaista perus shovelwarea tai kädenlämpöistä whateveriä suurin osa.

No, ehtiipähän pelailla muilla konsoleilla rauhassa.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill
Lainaus zappah

[quote="kokkobill"]Näyttää ihan hirveälle. Millokohan tulis switchille taas jotain oikeasti hyvää pelattavaa..
Eshop täynnä tollasta kuraa. [/quote]Aika lailla samaa mieltä. Hirveä lista oli jossain eShopin aletarjonnasta ja sieltä suurin osa ei sanonut mitään. Sitten kun Switchillä niitä katseli tarkemmin niin sellaista perus shovelwarea tai kädenlämpöistä whateveriä suurin osa.

No, ehtiipähän pelailla muilla konsoleilla rauhassa.

Toivottavasti 2019 olis taas nipan vuosi :)

Käyttäjän Tounis kuva
Tounis

Hetkinen, eikö jengi tiedä Downwellia? Sehän on yksi modernien indiepelien helmistä. Yksi harvoista, jotka käyttää rogue-pohjaista satunnaisuutta oikein Spelunkyn jalanjäljissä. Pelissä kehittyminen ja eteneminen tuntuu pirun hyvältä ja yksinkertaisesta ilmeestään huolimatta on todella viimeistelty ja harkittu kokonaisuus. En salli, että lapioidaan jämäpelien joukkoon!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En tarkoittanut että koko tarjonta olisi ollut jämäpelejä. Lista vain oli todella pitkä mutta kun sitä tarkemmin katseli niin sama homma kuin Steamissä: suurin osa on aivan yhdentekevää kamaa, jota sinne pumpataan jatkuvasti. Kai sitä kamaa on yhtä lailla myös Sonyn ja MS:n vehkeillä mutta ei ainakaan samalla lailla hypi silmille tai ole esillä kuten Steamissä ja eShopissa.

Downwellistä olen tiennyt mutta proseduaaliset pelit ei kiinnosta. Spelunky oli hyvä mutta kun sitäkään ei voinut "läpäistä" niin lähti mielenkiinto. "Loputon" pelattavuus on itselleni enemmänkin sitä, että peliä ei voi tavallaan ikinä päästä läpi.

Monia todella mielenkiintoisia pelejä olen seuraillut ja lopulta jättänyt ostamatta kun kentät on proseduaalisia. No Man's Sky myös yksi esimerkki kuinka tulee niin tylsää ja geneeristä kamaa kun jokin algoritmi luo jatkuvasti "uutta" (eli yhdistelee tiettyjä palasia).

Käyttäjän jutetsu kuva
jutetsu

Switchille tuli viime vuonnakin enemmän pelattavaa kuin ehdin edes ostaa. Mutta jos zappah on nirso, niin minkäs Nintendokaan sille mahtaa. :)