Kajaanilainen mobiilipelikehittäjä Critical Force vastaanotti yli 8 miljoonan sijoituksen – nimetön ulkomainen vähemmistöomistaja tuo uutta potkua

Critical Force on tunnettu menestyneestä kilpailullisesta Critical Ops -mobiiliräiskinnästään.

22.1.2021 10:59

Veli-Pekka Piiraisen vuonna 2012 Kajaanissa perustama pelistudio Critical Force on saanut 10 miljoonan dollarin eli noin 8,3 miljoonan euron investoinnin, kertoo Kainuun Sanomat.

Mittava sijoitus ei muuta yrityksen omistussuhteita, vaan uudesta ulkomaisesta investoijasta tulee firman vähemmistöomistaja. Julkisuudessa nimettömänä pysyttelevä investoija on varsin merkityksellinen Critical Forcelle, sillä hän tuo pääoman lisäksi mukanaan oman osaamisensa sekä yhteistyöverkostonsa. Tulevaisuuden kasvun kannalta muutos on myös ilmeinen: yrityksen on nyt mahdollista nostaa työntekijöidensä määrää sekä Kajaanin että Helsingin toimistoilla. 

Sijoittajan toiveita kunnioittava Cricital Forcen toimitusjohtaja Piirainen ei voi avata uuden vähemmistöomistajan henkilöllisyyttä yhtään tarkemmin.

Critical Force on tunnettu menestyneestä kilpailullisesta Critical Ops -mobiiliräiskinnästään. Vuonna 2016 julkaistua verkkomoninpeliä on ladattu tähän mennessä yli 90 miljoonaa kertaa. Critical Ops ja studion muut jo työn alla olevat nimikkeet saavat investoinnin myötä uusia mahdollisuuksia niin kehityksellisesti kuin markkinoinninkin suhteen.

Lähde: Kainuun Sanomat

Lisää luettavaa