Kaksi yhdysvaltalaispoliisia irtisanottiin Pokémon GOn vuoksi – jahtasivat ryöstäjien sijaan Snorlaxia / Uutiset / pelaaja.fi

Kaksi yhdysvaltalaispoliisia irtisanottiin Pokémon GOn vuoksi – jahtasivat ryöstäjien sijaan Snorlaxia

12.01.2022 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6
Kaksi yhdysvaltalaispoliisia irtisanottiin Pokémon Go:n vuoksi – jahtasivat ryöstäjien sijaan Snorlaxia

Kaksi Los Angelesissa työskennellyttä poliisia irtisanottiin Pokémon GOn pelaamisen seurauksena, oikeusasiakirjat paljastavat.

Louis Lozano ja Eric Mitchell irtisanottiin huhtikuussa 2017 sattuneen tapauksen vuoksi. Kalifornialaisoikeuden asiakirjojen mukaan Lozano ja Mitchell saivat tuolloin virantoimituksessa ollessaan radion välityksellä avunpyynnön käynnissä olevaan ryöstöön liittyen. Tapauksen kuvauksen perusteella he eivät kuitenkaan vastanneet radioonsa, vaan kertoivat jälkikäteen esimiehensä kanssa käydyssä keskustelussa, etteivät olleet kuulleet kutsua melun vuoksi.

Partion mukana olleen kameran tallenteen mukaan Lozano ja Mitchell olivat kuitenkin kuulleet radiokutsun, mutta päättivät tietoisesti jättää vastaamatta avunpyyntöön. Kameratallenteen tarkastelu paljasti lisäksi poliisien pelanneen tapauksen aikaan Pokémon GO -peliä. Videolle tallentuneiden keskusteluiden perusteella heidän kerrotaan jahdanneen 20 minuutin ajan Snorlax- ja Togetic-pokémoneja, onnistuen nappaamaan molemmat haastavan jahdin päätteeksi.

Lozano ja Mitchell myönsivät tapauksen jälkeen järjestetyssä kuulemisessa, etteivät he vastanneet ryöstöä koskevaan radiokutsuun, vaikka he kielsivätkin pelanneensa Pokémon GOta. Heidän mukaansa videolle tallentuneet keskustelut Pokémonien jahtaamisesta liittyivät pelaamisen sijaan sosiaaliseen mediaan ja Pokémon-kuvien jakamiseen. Mitchellin ja Lozanon valitus irtisanomisesta hylättiin oikeudessa viime viikolla.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Tulee mieleen Poliisiopisto elokuvat. Siinä poliisit koulutettiin muutaman kuukauden kurssilla ja sitten sai aseen ja virkamerkin käteen. Poliisiopiskelijoilla oli motivaatio mikä oli, toiset oli hommassa pakotettuna ja toiset siitä syystä, että rakastivat aseita? Komediaahan homma oli ja överiksi vedettyä. Toisaalta kaiken komedian ja satiirin takana on varmaan joku totuus. Ilmeisesti Amerikassa polisiiksi pääsee helposti ja nopeasti ja lopputuloksesta voi lukea lehdistä. Ei sillä, että varmaan Suomessakin on eriammattiryhmässä vaikka mitä törttöjä, mutta ehkä Suomessa poliisin tyhmistä jutuista on kuitenkin vähemmän ongelmia.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

RIP Snorlax ja Togetic

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Snorlaxin jahtaaminen ei pitäisi olla vaikeaa. :D

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Amerikan malliin eivät arvatenkaan edes viitsineet jalkautua vaan jahtasivat Snorlaxia poliisiautosta kävelyvauhtia ja munkkia mussuttaen😝.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Prioriteetit heilläkin kohdillaan. Noh, nyt kaksikolla on ainakin aikaa jahdata Pokemoneja niin paljon kuin sielu sietää. Vaikkapa palatessa sikäläisestä työkkäristä kotiin.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Irtisanottiinko heidät tänä vuonna? Tämä tapahtui 2017? Eli olivat töissä vielä 4+ vuotta? Jotenkin uskon että istuivat tiedon päällä odottaen hetkeä kun he eivät ole enää "hyödyllisiä".