Nintendo Switch -konsoli on ohittanut kotimaassaan Japanissa PlayStation 4:n kokonaismyynnit, kertoo japanilainen pelimedia Famitsu.

Nousevan auringon maan viikkomyyntejä seuraava julkaisu vahvisti, että Switchiä on myyty Japanissa noin 8,13 miljoonaa kappaletta. Yli viisivuotiaan PlayStation 4:n ja sen tehokkaamman Pro-mallin yhteismyynnit sen sijaan ovat nyt noin 8,07 miljoonaa kappaletta.

Switch on ollut markkinoilla vasta kaksi vuotta, mutta sen kannettava luonne on istunut japanilaiseen arkeen ja pelimakuun perinteisempiä kotikonsoleita luontevammin. Myynnit ovat kuitenkin hieman hidastuneet Nintendo DS- ja 3DS-konsoleiden taannoisiin myynteihin nähden, sillä 3DS:ää myytiin Japanissa kahden vuoden aikana 10 miljoonaa ja DS:ää 16 miljoonaa kappaletta.

Maailmanlaajuisissa myynneissä PlayStation 4 sen sijaan johtaa reilusti, sillä viimeisimpien tietojen mukaan Sonyn nykykonsolia on toimitettu maailmalle peräti 96,8 miljoonaa kappaletta, joista myytyjä on noin 92 miljoonaa kappaletta. Switchin maailmanlaajuiset myynnit ovat noin 34,74 miljoonan tienoilla.

Lähde: Famitsu, GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa