Kalifornia haastaa Activision Blizzardin oikeuteen syrjintää ja seksuaalista ahdistelua vilisevästä työkulttuurista / Uutiset / pelaaja.fi

Kalifornia haastaa Activision Blizzardin oikeuteen syrjintää ja seksuaalista ahdistelua vilisevästä työkulttuurista

22.07.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Activision Blizzard, syrjintä, seksuaalinen häirintä, seksuaalinen ahdistelu

Kalifornia on haastanut Activision Blizzardin oikeuteen pelijätin sisällä vallitsevasta työkulttuurista. Haasteen takana on osavaltion oikeudenmukaisen työllisyyden ja asumisen laitos (DFEH), ja sen kerrotaan perustuvan kahden vuoden ajan tehtyyn tutkimustatyöhön.

Haastessa Activion Blizzardin naispuolisten työntekijöiden kerrotaan kohtaavaan työpaikallaan niin jatkuvaa seksuaalista häirintää, halveksivaa käytöstä kuin syrjintää, minkä on katsottu näkyneen niin naishenkilöstön palkassa, ylentymismahdollisuuksissa kuin näille annetuissa työtehtävissä ja potkuissa. Syytteiden mukaan yhtiön johto on myös toistuvasti epäonnistunut tekemään asialle yhtikäs mitään, ja paikoin sen on katsottu jopa rohkaiseen moiseen käytökseen.

– Naispuoliset työntekijät vahvistivat lähes jokainen, että vastaajalle työskentely muistutti veljeskunnassa olemista, mikä koostui miespuolisten työntekijöiden osalta säännöllisestä juomisesta ja naistyöntekijöiden altistamisesta seksuaaliselle häirinnälle ilman minkäänlaisia seuraamuksia, syytteessä kerrotaan.

Activision Blizzardilla on kommentoinut oikeushaastetta julkisesti toteamalla, kuinka DFEH:n syyte pitää sisällään "vääristyneitä ja monissa tapauksia vääriä kuvauksia Blizzardin menneisyydestä". Yhtiössä väitetäänkin, että viimeisinä vuosina sen sisällä on tehnyt merkittäviä muutoksia työkulttuurin muuttamiseksi. Se kertoo ottavansa kaikki syytökset vakavasti ja tutkivansa ne, minkä ohella rikkomustapauksissa Activision Blizzard väittää tehneensä toimenpiteitä niiden käsittelemiseksi.

Lähde: Bloomberg, The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

"mikä koostui jatkuvasti miespuolisten työntekijöiden juomisesta ja naistyöntekijöiden altistamisesta seksuaaliseen häirintään ilman minkäänlaisia seuraamuksia..."

Töissä kännääminen ja seksuaalinen häirintä ovat huono yhdistelmä sekä molemmat hyvin tuomittavaa toimintaa.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

"DFEH:n syyte pitää sisällään "vääristyneitä ja monissa tapauksia vääriä kuvauksia Blizzardin menneisyydestä". Yhtiössä väitetäänkin, että viimeisinä vuosina sen sisällä on tehnyt merkittäviä muutoksia työkulttuurin muuttamiseksi."

En ole tapausta tutkinut, niin korjatkaa jos olen väärässä, mutta sain vähän semmoisen kuvan että jos siellä on jotain syrjintää tapahtunut, niin rikos on ns vanhentunut eikä siitä voi enää tuomita.

Jos väitteet pitää paikkaansa, niin onhan tuo hirveää. Tottakai se mikä on kokototuus tuskin tullaan koskaan tietämään. Toivotaan että oikeus tapahtuu.
Noin isoa pelifirmaa ei noin vain voiteta.