Käsikonsoli-Crockett ja -Tubbs / Uutiset / pelaaja.fi

Käsikonsoli-Crockett ja -Tubbs

21.04.2006 // Kirjoittanut: Riot
0

Michael Mann on ohjannut sellaisia elokuvia kuin Heat, Collateral ja Ali. Hän oli myös Miami Vice -tv-sarjan tuottaja ja yksi arkkitehdeistä. Tänä kesänä Mann palaa Miami Vicen pariin uudella elokuvalla, jossa Sonny Crockettia esittää Colin Farrell ja Ricardo Tubbsia tulikuuma Jamie Foxx.

Elokuva on moderni versio tv-sarjasta ja saa rinnalleen videopelin Vivendiltä. Allekirjoittanut on valtava Miami Vice -fani ja, kuten tiedämme, lisenssipelit ovat usein pettymyksiä, mutta eihän tämä tuleva peli voi olla huonompi, kuin saksalaisen Davilexin parin vuoden takainen hirvittävä Miami Vice The Game...eihän? Miami Vice tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia hyvälle videopelille, että on anteeksi-antamatonta olla hyödyntämättä tätä potentiaalia pelillisessä mielessä.

Elokuvan rinnalle julkaistaan peli, ja mielenkiintoisesti, se on tehty vartavasten PSP:lle. Pelin tekee englantilainen Rebellion, joka on tehnyt sellaisia tuotoksia kuin Alien vs. Predator ja äskettäin julkaistun Rogue Trooperin. Porukka on välillä onnistunut yllättämään todella hyvillä peleillä, joten odotukset ovat varovaisen positiiviset.

Toimitus ei ole vielä päässyt käsiksi peliin, mutta paperilla se kuulostaa hyvinkin kunnianhimoiselta. Luvassa on sekoitus räiskintää ja kevyttä roolipelaamista. Crockettin ja Tubbsin tehtävänä on soluttautua huumeita salakuljettavaan rikollisliigaan ja tämä tapahtuu kasvattamalla mainettaan ja uskottavuuttaan diileripiireissä. Tämä tapahtuu tekemällä kauppoja diilereiden kanssa, eliminoimalla kilpailevia diilereitä ja salakuljettamalla kamaa.

Vasikoilta voi ostaa tietoja rikollisten liikkeistä ja myös kenttien mahdollisesti sisältämistä yllätyksistä.

Tehtävät voi pelata joko Tubbsilla tai Crockettilla. Hyvältä kuulostaa mahdollisuus pelata tehtäviä kahden pelaajan voimin langattomassa verkossa kahdella PSP:llä.

mv_first_screens_mar_007.jpgmv_first_screens_mar_008.jpgmv_first_screens_mar_003.jpg
Osa edellämainitusta pelaamisesta toteutetaan valikoissa, mutta varsinaiset toimintaosuudet tarjoavat sitten perinteisempää ammuskelua. Kuvakulma on Resident Evil 4:n kaltainen, eli päähahmo on hieman ruudun vasemmalla puolella ja tähtäin ruudun keskellä. Pelaajat voivat suojautua, juosta ja käyttää nyrkkejäänkin.

Hommaan tuodaan vaihtelua ICE:ksi nimetyillä kohtauksilla, jotka ovat välianimaatioita, joissa pelaajien tehtäväksi jää vain painaa nopeasti vaadittua toimintanappia selvitäkseen kohtauksesta. Kun Miami Vicesta on kyse niin on selvää, että luvassa on myös pikaveneillä käytäviä takaa-ajoja.

Miami Vice -ilmestyy PSP:lle kesällä.

mv_first_screens_mar_001.jpg mv_first_screens_mar_010.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.