Microsoft ja Games for Change käynnistävät kesän aikana maailmanlaajuisen kilpailun, jonka tarkoituksena on taistella ilmastonmuutosta vastaan pelien voimin. Xbox 360 Games for Change Challenge -kilpailuun voi osallistua Microsoftin XNA-ohjelmistolla kehitetyllä pelillä, jonka aiheena on kasvihuoneilmiö.

”Nykyinen pelaajasukupolvi on yhteiskunnallisesti valveutuneempi kuin koskaan”, sanoo Games for Change -ohjelman johtaja Suzanne Seggerman. ”Tiedämme nuorten etsivän tapoja tehdä maailmasta parempi paikka, ja mikäpä olisi parempi taho näiden pyrkimyksien tukemiseen kuin Microsoftin kaltainen markkinajohtaja.”

Parhaan pelin kehittänyt opiskelija tai opiskelijaryhmä pääsee esittelemään luomuksensa Microsoftin pelihallintatiimille. Se päättää, otetaanko peli ladattavaksi Live Arcaden kautta, jolloin ympäristötietous tulisi miljoonien pelaajien ulottuville tätäkin kautta.

Myöhemmin kesällä käynnistyvä kilpailu on avoinna yli sadan maan nuorille. Parhaat ilmoittautumiset palkitaan rahalla, ja sen lisäksi, että parhaaksi valitun pelin kehittäjä saa tuotoksensa Live-ladattavaksi, tarjolla on harjoittelupaikka Microsoftin vuorovaikutteisen yritystoiminnan osastolla.

Games for Change on osa viihdeohjelmistovalmistajien etujärjestön ESA:n Serious Games -ohjelmaa, jonka tarkoituksen on edistää pelialan ja yhteiskunnallisten toimijoiden välistä yhteistyötä muun muassa koulutuksen ja terveyden saralla.

Lisää luettavaa