Kasvihuoneilmiötä vastaan pelien avulla / Uutiset / pelaaja.fi

Kasvihuoneilmiötä vastaan pelien avulla

14.06.2007 // Kirjoittanut: Johnny Marmelaad
20

Microsoft ja Games for Change käynnistävät kesän aikana maailmanlaajuisen kilpailun, jonka tarkoituksena on taistella ilmastonmuutosta vastaan pelien voimin. Xbox 360 Games for Change Challenge -kilpailuun voi osallistua Microsoftin XNA-ohjelmistolla kehitetyllä pelillä, jonka aiheena on kasvihuoneilmiö.

"Nykyinen pelaajasukupolvi on yhteiskunnallisesti valveutuneempi kuin koskaan", sanoo Games for Change -ohjelman johtaja Suzanne Seggerman. "Tiedämme nuorten etsivän tapoja tehdä maailmasta parempi paikka, ja mikäpä olisi parempi taho näiden pyrkimyksien tukemiseen kuin Microsoftin kaltainen markkinajohtaja."

Parhaan pelin kehittänyt opiskelija tai opiskelijaryhmä pääsee esittelemään luomuksensa Microsoftin pelihallintatiimille. Se päättää, otetaanko peli ladattavaksi Live Arcaden kautta, jolloin ympäristötietous tulisi miljoonien pelaajien ulottuville tätäkin kautta.

Myöhemmin kesällä käynnistyvä kilpailu on avoinna yli sadan maan nuorille. Parhaat ilmoittautumiset palkitaan rahalla, ja sen lisäksi, että parhaaksi valitun pelin kehittäjä saa tuotoksensa Live-ladattavaksi, tarjolla on harjoittelupaikka Microsoftin vuorovaikutteisen yritystoiminnan osastolla.

Games for Change on osa viihdeohjelmistovalmistajien etujärjestön ESA:n Serious Games -ohjelmaa, jonka tarkoituksen on edistää pelialan ja yhteiskunnallisten toimijoiden välistä yhteistyötä muun muassa koulutuksen ja terveyden saralla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mazax kuva
mazax

no on siinä taas yritystä!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

miten se microsoft voikaan ollakaan noin paha. Edes SONY ei alennu samanlaiseen....

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Mielenkiintoista ja eihän toi yhtään pahalta ajatukselta tunnu.

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Hyvä idea, vaikka tuntuukin enemmän markkinointi idealta. Mutta saavatpa nuoret mahdollisuuden päästä pelialalle.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

njooh, voi kaveria yllyttää kokeilemaan kerran rahapalkintokin on luvattu :D:D:D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämä auttaa varmasti ilmastonmuutos-ongelmaan...

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Todella hienoa jos näinkin pysytytään auttamaan :)
vaikka tosin ehkä joo hieman haiskahtaakin markkinoinnilta

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vähän kyynisesti yleensä suhtaudun bisnesmaailman ympäristökampanjoihin.. niin kuin tässäkin tapauksessa. Tarkalleen ottaen miten tässä hyötyy kukaan muu kuin Microsoft itse? MS saa ILMAISEKSI hyvän pelin houkuttelemaan lisää pelaajia X360:n ääreen. Kai se peli sitten lopulta tavoittaa muutaman ihmisen joka ei ole koskaan kuullutkaan ilmastonlämpenemisestä...

Ei sillä että Microsoft olisi jotenkin "paha", käyttäähän esim itse Bill Gates valtavia summia AIDS:n vastaiseen taisteluun, jne.

Käyttäjän awkward kuva
awkward

^oli siis mun kommentti toi. Hups.

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Tuohan on loistava idea. Vois tulla semmoinen peli jossa ammutaan bazookalla saastutavia asioita esimerkkiksi autoja ja tehtaita. Tällä tavalla saadaan ne ilmaston muuttuminen loppumaan.