Kättä lippaan: Souls-pelien buumin käynnistänyt Demon´s Souls vaipuu ensi vuonna nettihiljaisuuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Kättä lippaan: Souls-pelien buumin käynnistänyt Demon´s Souls vaipuu ensi vuonna nettihiljaisuuteen

27.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
19

Souls-sarjan käynnistänyt PlayStation 3 -peli Demon's Souls on hiljentymässä viimein verkko-ominaisuuksiensa osalta. Sekä pelin Japanissa julkaisut Sony, sen Amerikkaan tuonut Atlus että Eurooppaan esitellyt Bandai Namco ovat vahvistaneet, että pelin palvelimet suljetaan virallisesti ensi vuonna 28. helmikuuta.

Palvelimien sulkeutumisen jälkeen Demon's Soulsia voi edelleen kyllä pelata, mutta ilman tietysti sen paikoin jopa varsin innovatiivisia verkko-ominaisuuksia. Nerokkaita ideoita olivat niin mahdollisuudet jättää viestejä pelaajille, kutsua näitä yhteistyökumppaneiksi kuin tietysti valloittaa muiden pelaajien maailmoja.

Pelin palvelimien sulkeutumisesta puhuttiin Amerikassa alunperin jo vuosina 2011 ja 2012, mutta tätä päädyttiin tuolloin lykkäämään vielä hamaan tulevaisuuteen.

Kauppoihin Demon's Souls saapui ensin Japaniin alkuvuodesta 2009 ja lipui lopulta ensin Jenkkeihin reilut puoli vuotta myöhemmin sekä Eurooppaan kesällä 2010. Pelin menestys tuli yllätyksenä käytännössä kaikille, mutta erityisesti Sonylle, joka epäuskossaan antoi mieluummin Atlusin ja Bandai Namcon hoitaa pelin länsimaalaiset julkaisut.

Sittemminhän Sony oppi virheestään ja teki yhdessä Demon's Soulsin kehittäneen FromSoftwaren kanssa Bloodbornen. Dark Souls -sarja on vuorostaan ollut lännessä Bandai Namcon julkaisema, kun taas Japanissa FromSoftware itse on hoidellut sen julkaisusta.

Lähde: Dark Souls (Twitter), SIE, Atlus

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Unohtamatta myös maailma on joko musta tai valkoinen tiettyjen tekojen kautta ja sen mukana tuli uusia bossia

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Remaster kelpaisi kyllä. :)

Des tuli pelattua BB:n jälkeen ja sen jälkeen näihin onkin upottanut jokusen tuhat tuntia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

World Tendency oli typerin juttu ikinä. Tein yhden virheen ja kuolin väärässä paikassa muuttaen Tendencyä ja sen kautta jäi kamaa saamatta. Ei kiinnostanut enää vetää uusiksi alusta (ties monetta kertaa) tms.

Jos Soulseissa noin ylipäänsäkin on hämäriä mekaniikkoja jne. niin tuo World Tendency se vasta hämärä onkin. Toki se tietynlainen mysteeriys on Soulsien juttu mutta ei se kauhean jees ole jotain maailman tasapainoa muutella ja katsoa onko jokin muuttunut jossain päin.

Muuten kyllä loistava peli ja ilman Tendencyjä olisi platina hallussa.

Dark Souls III:ssakin on platina kiinni vain niistä paskasti toimivista Covenanteista, joissa ei tule spawneja ikinä. Jotain vihuja hakkaamalla taas kestää ihan liian kauan kerätä samat tavarat, joten sinne meni hyllyyn peli.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Minulla puuttuu Ds3:ssa enää ng+2 sormukset eli covenant itemit saatu jo farmaus/invade/kutsu yhdistelmällä. Ei se hirveän paha homma ollut. Jokunen tunti kylläkin meni per covenant. Item discoveryä piti saada reilusti, jolloin oli parempi farmata esim concordeja samalla, kun odotti kutsua avustustehtäviin. Parhaimmillaan sain viisi concordia yhden kutsun aikana.

Anor londossa invade onnistu melkeinpä jatkuvalla syötöllä.

Käyttäjän Ripper kuva
Ripper
Lainaus zappah

Dark Souls III:ssakin on platina kiinni vain niistä paskasti toimivista Covenanteista, joissa ei tule spawneja ikinä. Jotain vihuja hakkaamalla taas kestää ihan liian kauan kerätä samat tavarat, joten sinne meni hyllyyn peli.

Ei oo pahakaan platina pelailla, vieläku on paras pelisarja mitä on ikinä tehty ni äkkiä se tulee. Ja covenantit toimii parhaiten tietyissä paikoissa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tästä kun saisi the good frame-rate editionin, edes sen 30 fps editionin. PS4-remasteri ja sassiin!

Käyttäjän make72 kuva
make72

Haikee fiilis tulee kun serverit sulkeutuu:( Mulle Demon's Souls on kaikkien aikojen paras peli.Zappah tarvitaan vaan sitkeyttä ja kärsivällisyyttä niin saavutat viel platinan.Itselle oli paras fiilis kaikista pelejen saavutuksista kun sain platinaa Demon's Soulsissa:)

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Surullinen uutinen tosiaan. En tosin vieläkään ole peliä pelannut läpi. Soulsien osa sielua on juurikin nuissa netin tuomissa lisäyksissä. Eikö tämänkin voisi tehdä avoimeksi, jotta jotkut intoilijat saisisvat pitää servereitä pystyssä? Saisi näille peleille vuosia lisää reilusti. Haikea aika tulee vielä kun darkeista ja bornesta loppuu servereiden ylläpito...

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Mahtavia pelejä ja ds 3 ehdottomasti paras. Helpot trophyt/achievementit mutta tosiaan covenanteissa menee joku verran aikaa. Ehkä vittumaisin tuo proof of concord kept itemi farmata.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Aika se on itsellä mikä tökkii. Ei jaksa grindata. Ne platinat (DeS ja DS3) ei ole erityisesti haasteellisia mutta käytän nyt aikani kuitenkin mielummin uusiin pelikokemuksiin kuin vanhoissa samojen asioiden jauhamiseen. Jos DS3:ssa toimisi covenantit paremmin niin sen kautta voisin platinaa jauhaakin mutta en mitään npc-vihuja hakkaamalla random-loottien toivossa.

Nostoja