Kattava pelaajakunta löysi käsiinsä lumoavan Sword & Sworceryn

Capybara Games on saanut Superbrothers: Sword & Sworcery EP -peliään kaupaksi jo lähemmäs kaksi miljoonaa kappaletta. Tapahtuman kunniaksi yhtiö paljasti paljolti dataa pelin myyntihistoriasta.

28.7.2013 05:18

Persoonallisuudella turvotettu seikkailupeli Superbrothers: Sword & Sworcery EP on luokiteltavissa menestystuotteeksi. Kehittäjä Capybara Games on paljastanut pelin tavoittaneen viime kesäkuun lopulla 1,5 miljoonan myydyn kappaleen rajan, minkä kunniaksi studio on jakanut nyt joukon yksityiskohtia pelin myyntihistoriasta.

Alkujaan vuonna 2011 iPadille ja iPhonelle sekä siitä lopulta noin vuotta myöhemmin tietokoneille ja Androidille siirtynyt peli on takonut kehittäjilleen eniten rahaa iOS-puolella. Capybaran mukaan 55 prosenttia pelin kokonaisliikevaihdosta on saapunut juurikin Applen mobiililaitteilta, vaikka kokonaismyyntien osalta iOS kattaakin vain kolmanneksen edellä mainitusta 1,5 miljoonasta.

Hurjat 55 prosenttia pelin kopioista onkin myyty osana erilaisia Humble Bundle -paketteja niin tietokoneille kuin Androidillekin. Koska kyseisistä paketeista ostajat saavat maksaa käytännössä mitä haluavat, muodostaa Humble Bundle pelin liikevaihdosta kuitenkin vain 20 prosentin lohkon.

Suosittu pc-pelipalvelu Steam muodostaa liikevaihdosta 19 prosenttin osuuden. Siltikin vain seitsemän prosenttia pelin kopioista on myyty kyseisen palvelun kautta.

Kuluttajien rahankäyttö tuntuu jakavan eri pelialustat myös varsin vahvasti erilleen. Steamin Sword & Sworcery -versioista puolet on kehittäjien mukaan hankittu täyteen hintaan (nykyisin n. 6€). Android-kauppapaikka Google Playn versioista peräti 77 prosenttia ostettiin sen sijaan alennetulla hinnalla (täysi hinta nykyisin 3,75€), kun taas iOS:llä tilanne on lähes päinvastainen: vain 14 prosenttia peleistä oli hankittu osana jonkinlaista alennusta (täysi hinta nykyisin 4,50€).

Julkaistut kaaviot myyntitiedoista löytää oheisista kuvista niitä klikkaamalla.

Parhaillaan Capybara valmistelee markkinoille pariakin peliä. Toinen näistä on Xbox 360:n 2D-räiskintä Super Time Force, toinen taas Xbox Onen varsin seikkailupelihenkinen Below.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Capybara Games

Lisää luettavaa