Kauhuklassikko Alone in the Dark palaa – taustalla palkittujen Amnesia- ja SOMA-kauhupelien tekijä / Uutiset / pelaaja.fi

Kauhuklassikko Alone in the Dark palaa – taustalla palkittujen Amnesia- ja SOMA-kauhupelien tekijä

13.08.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
4

Alone in the Dark -pelisarja saa jatkoa pitkän tauon jälkeen.

THQ Nordic paljasti eilen järjestämässään esittelytilaisuudessa Alone in the Dark -nimeä kantavan uuden pelin. Ruotsalaisen Pieces Interactiven kehittämää Alone in the Darkia kuvaillaan rakkauskirjeeksi vuonna 1992 ilmestyneelle alkuperäiselle Alone in the Dark -pelille. Esikuvansa tapaan pelaajat asettuvat pelissä Edward Carnbyn tai Emily Hartwoodin rooliin ratkomaan pulmia, taistelemaan hirviöitä vastaan ja selvittämään Derceton kartanon synkkää salaisuutta 1920-luvun Yhdysvalloissa.

Uuden Alone in the Darkin taustavoimissa on hieman modernimpien kauhuklassikoiden osaamista. Pelin käsikirjoittajana ja ohjaajana nimittäin toimii Amnesia: Dark Descentin ja Soman käsikirjoittanut Mikael Hedberg. Jo neljä vuotta työn alla olleelle pelille ei annettu vielä julkaisupäivää, mutta sen kerrotaan ilmestyvän PlayStation 5:lle, Xbox Series X/S:lle ja pc:lle.

Alkuperäistä Alone in the Darkia pidetään kolmiulotteisten selviytymiskauhupelien esi-isänä, vaikka pelisarja ei nautikaan nykypäivänä vastaavanlaista arvostusta kuin lajityypin tunnetuksi tehnyt Resident Evil. Uutuuspelin julkistuksen kunniaksi voit palata myös alkuperäisen pelin tunnelmiin Pelaajan retrosteluartikkelin välityksellä.

Lähde: THQ Nordic

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Toivottavasti nostaisi pelisarjan takaisin unohduksista.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Musiikki toi mieleen Deadly Premonitionin ja sisältö näytti aika Evil Withiniltä. Ei ainakaan mitään omia ideoita ole ja kauhukuvasto tosi nähtyä. Silti eiköhän tämä ole parempi kuin sarjan pelit viimeseen 15 vuoteen.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Toivotaan että olisi ensimmäinen hyvä Alone in the Dark sitten ensimmäisen.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Peukut pystyyn et tulee hyvä tekele ulos! Ohjaajana ei kuitenkaan ole mikään ihan tumpelo kaveri.