Kauhun uudelleensyntymä ja HBO:n oma The Last of Us – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Kauhun uudelleensyntymä ja HBO:n oma The Last of Us – tässä viikon suurimmat uutiset

9.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2020, Ghost of Tsushima, GeForce Now, Amnesia, Amnesia: Rebirth,

Päättyneellä viikolla katsottiin kauhun tulevaisuuteen, peliaiheisen television mahdollisuuksiin sekä uusittiin klassisen juustoisia välipätkiä. Merkkejä uudesta Tähtien sota -pelistä on siitäkin ilmassa, League of Legends -tekijät paljastivat kunnolla uutuusräiskintänsä, eivätkä aiheet tunnu loppuvan kesken pelejä sivuavin dokumenttienkaan osalta.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Command & Conquer Remaster ei jää ilman ikonisia välipätkiään – näin näytellyt videot ehostetaan

Electronic Arts on tarjonnut uuden tilannepäivityksen Command & Conquer Remaster -projektia koskien. Viimeisimmällä videolla hankkeen tuottaja Jim Vessella on ottanut puheeksi kehittäjien lähestymistavan sarjan näytellyihin videoihin, joiden tarjoaminen ehostetussa kuosissa ei ole ollut mikään yksinkertainen tehtävä.

Lue koko uutinen

Odottelen tätä innolla .. toivottavasti vielä Emperor: Battle for Dune saataisiin remasted-versiona. -Billet

Toivottavasti onnistuvat paremmin kuin Blizzard onnistui Warcraft 3: Reforged:n kanssa. -Boblick


Amnesia-kauhu palaa! Amnesia: Rebirth paljastui ensitrailerilla

Ruotsalainen kauhupelikehittäjä Frictional Games on palaamassa Amnesia-sarjansa pariin. Muutaman kuukauden jatkuneen kiusoittelun jälkeen studio on paljastanut seuraavaksi pelijulkaisukseen Amnesia: Rebirthin.

Lue koko uutinen


The Last of Us kääntyy HBO-sarjaksi – Chernobyl-luoja käsikirjoittaa ja tuottaa

Naughty Dogin menestyspeli The Last of Us on saamassa elokuvan sijaan sittenkin televisiosovituksen. Uudesta hankkeesta on tiedottanut viihdeyhtiö HBO, jolle sitä kehittää Sony Pictures yhteistyössä PlayStationin oman PlayStation Productions -tuotanto-osaston kanssa.

Lue koko uutinen

Itsekkin pidin last of usin sekä gameplay-loopista, että tarinasta. Tv-sarja on sinänsä tarpeeton, koska itse peliä voi suositella ihan kaikille, oli pelannut videopelejä aiemmin tai ei. -Ville Jaako

Pelkästään se että HBO on mukana saa mun mielenkiinnon heräämään vaikken sinällään mitään sarjaa tai elokuvaa TLOU:sta kaipaakaan. Peli itsessään on jo niin elokuvamainen etten oikein tiedä mitä uutta tuo sarja voisi tarjota. -Ravenwood


Mysteerinen Star Wars -peli Project Maverick lipsahti julki PlayStation Storessa

Uusi Tähtien sota -pelihanke Project Maverick näyttää lipsahtaneen julki ennen aikojaan. PlayStation Storea seuraava Twitter-robotti PSN releases havaitsi tänään keskiviikkona, kuinka kauppapaikan eurooppalaisen puolen tietokantaan on lisätty paikka kyseiselle teokselle.

Lue koko uutinen


Muistatko legendan kattoon teipatusta CS-pelaajasta? Hän saa nyt kokonaisen dokumentin

Internetin alkuaikoina ennen sosiaalisen median nousua verkossa levisi kuva laneista, jossa yksi pelaajista oli teipattu kattoon tilan puutteen vuoksi. Nyt tuo henkilö, Drew Purvis, on saamassa oman dokumentin aiheesta. Internet Legends: Duct-Taped Gamer aikoo sukeltaa kuvan taakse ja paljastaa, kuinka kaikki sai alkunsa.

Lue koko uutinen

- Vastaus lienee "ES-pärinöissä ja läpällä". -Haerski


GeForce Now'n valikoima hupenee taas

Nvidian pelien suoratoistopalvelu GeForce Now'n valikoima jatkaa hupenemistaan. Yhtiö tiedotti perjantaina foorumeillaan, että myös 2K Games vetää pelejään pois palvelusta. Tätä oli edeltänyt viikolla myös lisännyt The Long Darkin katominen palvelusta, mikä sekin on ollut vasta vain jäävuoren huippu katoamisissa. Nvidian mukaan pelien poistuminen siirtymävaiheessa betasta täyteen julkaisuun on kuitenkin normaalia, ja se odottaa niiden olevan harvinaisempia GeForce Now'n aseman vakiintuessa.


Epäilyttääkö Half-Life: Alyx? Kolme uutta pelikuvavideota esittelevät Valve-uutukaisen antia

Kolme kappaletta uusia Half-Life: Alyx pelikuvavideoita on tupsahtanut nettiin.  Yhteensä noin yhdeksän minuutin verran materiaalia tarjoavat videot käyvät läpi useita eri osa-alueita pelistä. Näytille saadaan niin perusräiskintää, ympäristöjen kanssa tapahtuvaa vuorovaikuttamista kuin muutamia tarinankerronnallisiakin maistiaisia. 

Valve totesi myös viikolla, kuinka Half-Life: Alyxin on määrä olla vasta alkua uusille sarjan peleille.

Lue koko uutinen

- Kyllähän tuo hyvältä näyttää... Mutta yhden pelin takia en edelleenkään rupea VR-gearia ostamaan....ja konettakin pitäisi päivittää että tuo edes toimisi.. Jos kuitenkin näillä tuontantoarvoilla kehitettyjä VR-pelejä ilmestyy merkittävästi lisää, niin sitten pitää jo vakavasti harkita ja HL:Alyx tietenkin olisi se ensimmäinen VR-peli joka tulisi ostettua. -Balnazzard

Saakohan Alyxin höpinät jotenkin pois päältä? Pidän hahmosta, mutta VR:n suurin vahvuus on että pääsee uppoutumaan pelin maailmaan ja olemaan itse sen sankari. Puhelias takapenkkikuski oman pään sisällä tuskin lisää immersiota. Gordon Freemankin oli mykkä hyvästä syystä. -Refloni


League of Legends -kehittäjien uusi räiskintäpeli nimettiin ja ajoitettiin kesälle

Riot Games on paljastanut virallisesti Project A -nimellä kulkeneen räiskintäpelinsä kantavan nimeä Valorant ja ilmestyvän kesän aikana.  Valorant on ilmaiseksi pelattava kilpailullinen räiskintäpeli, joka muistuttaa Counter-Strike: Global Offensivea höystettynä Overwatchista lainatuin sankarielementein. Pääpaino on nimenomaan räiskinnässä ja hiirikäden tarkkuudessa, kun taas hahmojen erikoiskyvyt, kuten loikat ja näkyvyyden estävät muurit, antavat matseihin lähinnä lisäväriä.

Lue koko uutinen


Pelinkehittäjät huolestuivat GOG-pelikaupan uudesta palautuskäytännöstä

Pelikauppa GOGin uusittu palautuskäytäntö ei ole saanut yksinomaan positiivista vastaanottoa.  Uusittu kuluttajaystävällinen palautuskäytäntö on herättänyt kritiikkiä pelinkehittäjien keskuudessa. Joukko kehittäjiä on ilmaissut huolensa palautuskäytännön hyväksikäytön mahdollisuuksista Twitterissä sekä Eurogamer-julkaisun haastattelussa. Kehittäjien mukaan GOG ei myöskään viestinyt uudistuksestaan kehittäjille etukäteen, mikä oli osasyy negatiiviseen reaktioon.

Lue koko uutinen

Hyvä että edes yksi alusta on kuluttajamyönteinen, mutta omalle kohdalle tämä tuntuu hiukan ylilyödyltä ja tarpeettomalta muutokselta jolla voi olla pidemmän päälle negatiivisia seurauksia myös kuluttajalle. -Angel of Death

- Kannattaa muistaa, että laiton kopio löytyy edelleen helpoiten muilta kanavilta ilman tarvetta rahan edestakaiseen liikutteluun. Voipi olla että juuri noita GOGin kopiosuojattomia versioita niissäkin jaellaan, mutta se ei tarkoita, että tämä 30 päivän palautuskäytäntö heilauttaisi palautus-väärinkäytösviisaria merkittävästi suuntaan tai toiseen. -ELTP


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Pokémon-luolastoja ja numeromurhaa

Uusi joukko erilaisia pelaamishaasteita valmistautui taas pääsemään irti. Tällä viikolla ratkottiin esimerkiksi epätavanomaisempia murhia Murder by Numbersissa, palattiin taskuhirviöluolastoihin Pokémon Mystery Dungeonilla ja räiskittiin menemään New Yorkissa The Division 2:n viimeisimmällä lisärillä.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.