Kauhupeli Darkwoodin kehittäjät laittoivat luomuksensa Pirate Bayhin – "pyydän, älkää ostako sitä latausavaimien jälleenmyyntisivuilta" / Uutiset / pelaaja.fi

Kauhupeli Darkwoodin kehittäjät laittoivat luomuksensa Pirate Bayhin – "pyydän, älkää ostako sitä latausavaimien jälleenmyyntisivuilta"

26.08.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Kolmesta puolalaisesta noviisikehittäjästä koostuva Acid Wizard Studio on ladannut vapaaehtoisesti debyyttipelinsä Darkwoodin saataville torrent-sivusto Pirate Bayhin. Tempauksellaan kehittäjät ovat ensisijaisesti halunneet tuoda pelinsä kätevästi vähävaraisempien pelaajien ulottuville ilman, että nämä ajautuisivat käyttämään pelien latausavaimia jälleenmyyviä sivustoja.

 – Tässä ei ole mitään koiraa haudattuna. Ei lisättyjä merirosvohattuja hahmoille tai mitään sellaista. Meillä on vain yksi pyyntö: mikäli pidät Darkwoodista ja haluat meidän jatkavan pelien kehittämistä, harkitse ostavasi se tulevaisuudessa ehkäpä alennuksesta Steamin, GOGin tai Humble Storen kautta. Mutta pyydän, älkää ostako sitä latausavaimien jälleenmyyntisivuilta. Muuten ruokitte vain syöpää, joka syö tätä alaa, Acid Wizard selitti toimintaansa.

Studiossa kerrotaan, että he kyllästyneet saamiinsa huijausviesteihin, joiden voimin heiltä on yritetty kalastella ilmaisia Darkwoodin latausavaimia jälleenmyyntitarkoituksia varten. Acid Wizardilla myös koetaan, että sille on nyt mahdotonta lahjoittaa latausavaimia pelaajille, sillä ne voivat päätyä helposti jälleenmyyjien käsiin.

Ennen valmistumistaan Darkwood ehti olla työn alla nelisen vuotta. Projektia kaavailtiin aluksi valmiiksi kuukaudessa, mutta tiimin kokemattomuus pelinkehityksestä, taloussyyt ja pelin mittakaavan kasvu johtivat lopulta pitkittyneeseen kehitysaikaan. Tällä viikolla kehittäjät kertoivat, että Darkwoodin myynnit ovat ylittänyt reilulla kädellä heidän odotuksensa.

Kokonaisuudessaan Acid Wizard Studion tarinan aina Pirate Bay -tempausta myöten löytää Imgur-sivustolta.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Vilkaisin Steamista millainen peli on kyseessä, annan propsit erilaisen kuvakulman käytöstä, mutta en kuvankaappauksista tuntunut saavan mitään selvää, ei ihme että painoin "Ei kiinnosta" jonossa (sen lisäksi että en ole indie-kauhupelien suurkuluttaja).

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Steam -sivun perusteella voipi olla ihan hyväkin peli, eikä tämä tempaus ainakaan vähennä pisteitä minun kirjoissa, joten ehkä tämä tulee vilkaistua kunhan tuota backlogia on saanut vähän vielä purettua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Juuri näin. Nakertaa tämä näiden sivustojen promoaminen new school pc-pelaajien toimesta varsinkin Youtubessa ja varsinkin ne joilla on iso G2A-mainos ennen videota. Legittien pc-pelien hinta nousee kokoajan ja tämä on yksi syy ja tietenkin superahneet julkaisijat ovat toinen. Jos jotain ostatte näiltä saiteilta niin Activisionia, Ubisoftia ja EA:ta, mutta itse annan mieluummin rahani myös noille rosvoille kuin näille rosvoille jotka satuttaa kehittäjiä ja varsinkin niitä indie-kehittäjiä.