Kauhupelimarkkinat liian pienet Resident Evil -peleille?

Capcom-tuottaja haluaa Resident Evil -sarjan jatkavan ainakin numeroitujen osiensa kanssa toiminnallisempaan linjaansa.

25.3.2012 10:54

Resident Evil -pääsarjan paluu selviytymiskauhuun ei liene vielä ainakaan lähitulevaisuudessa järin todennäköistä. Resident Evil: Revelationsin tuottaja Masachika Kawata näkee, että ainakin sarjan numeroitujen osien on jatkettava tulevaisuudessa toiminnallisempaa tietä.

Resident Evil 4 aloitti kyseisellä tiellä ja Resident Evil 5 jatkoi siitä. Uskonkin, että erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoiden kannalta meidän täytyy jatkaa tätä suuntaa ja viedä sitä vielä askeleen verran eteenpäin. Tässä on erityisesti yksi syy, miksi Revelationsista tuli sellainen kuin se nyt on, tuottaja lausui Gamasutralle.

Kawata uskookin, että pelisarjalla on paremmat mahdollisuudet saavuttaa kovempia myyntilukuja toimintapelimarkkinoilla. Verrattuna esimerkiksi kauhupelien tarjoamaan markkinarakoon, on toimintapeleille tuntunut olleen enemmän kysyntää.

Silkaksi räiskinnäksi Resident Evilin ei hänen mielestään tarvitse kuitenkaan mennä. Kawata ei myöskään poissulje vaihtoehtoa siitä, että pelisarjan sivuosat jatkaisivat eri pelityyppien valloittamista. Näin myös toivo ahdistavampaan tunnelmaan ja seikkailuun painottuvista Resident Evil -peleistä elää myös edelleen.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa