Kauhuseikkailu The Park vie huvin pois huvipuistoista loppukuusta / Uutiset / pelaaja.fi

Kauhuseikkailu The Park vie huvin pois huvipuistoista loppukuusta

15.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Norjalaiskehittäjä Funcom valmistautuu julkaisemaan ensimmäisen yksinpelinsä vuosiin 27. lokakuuta. Kyseessä oleva tuotoshan on Windows-koneille luotu kauhuseikkailu The Park, jossa lapsensa hukannut äiti joutuu etsimään jälkeläistään synkässä huvipuistossa.

Tapahtumiltaan The Park on sijoitettu osaksi Funcomin massiivimoninpeli The Secret Worldin universumia, mutta varsinaista toiminnallista kokemusta siitä ei kuitenkaan kannata odottaa. Sen sijaan peli on hyvin paljon tunnelmalliseen tarinaansa nojaava kokemus, joka on tarkoitettu rauhassa nautiskeltavaksi.

The Park keskittyy täysin kauhun psykologiseen puoleen ja hitaaseen jännityksen ja epämiellyttävän tunteen rakentamiseen tarinankerronnan ja tutkiskelun voimin. Tarina kestää noin tunnista kahteen. Olemme yrittäneet kertoa samalla sekä pelottavan että myös syvästi tunteellisen tarinan, joka tarjoaa pelaajille hieman erilaisemman halloween-kokemuksen kuin mitä he saattavatkaan odottaa, The Parkin luova vetäjä Joel Bylos selittää. 

Viimeksi Funcomilta saatiin yksinpeluuseen nojaava peli vuonna 2006, kun se julkaisi kehutun Dreamfall: The Longest Journey -seikkailupelinsä. Tuoreempi norjalaisstudio Red Thread Games on vastannut kyseiselle pelille jatkoa tarjoavan Dreamfall Chaptersin kehityksestä.

Lähde: Funcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

"Narrative psychological experience" Ei taas tätä roskaa, tämä toimisi paremmin kliseisenä elokuvana koska se että liikunkin hahmolla itse ei poista yhtään klisettä näistä peleistä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Turzka

"Narrative psychological experience" Ei taas tätä roskaa, tämä toimisi paremmin kliseisenä elokuvana koska se että liikunkin hahmolla itse ei poista yhtään klisettä näistä peleistä.

Minusta nimenomaan kliseet toimivat vähemmän ärsyttävinä peleissä kuin tuhansiin kertoihin nähtyinä leffoissa. Sitä paitsi ei tuo nyt täyttä roskaa mielestäni ole näillä tiedoilla mitä tästä voi parin videon jäljiltä sanoa. Toki jos ei ylipäätänsä pidä tällaisesta "experiencestä" niin sitten ei voi mitään.

Itselläni ainoa "huoli" on se, onko hinta oikea 1-2 tunnin, luultavasti kertakäyttöisestä, pelikokemuksesta. Muutoinhan nämä tiiviit pläjäykset ovat mukavaa vaihtelua kymmenien tai satojen tuntien pelien lomassa. Siis sillä oletuksella tieten, että peli on muutoin hyvä ja pelattava kokemus.