Käy Muumilaaksoon! Nuuskamuikkunen saa oman viehättävän konsoli- ja pc-pelinsä / Uutiset / pelaaja.fi

Käy Muumilaaksoon! Nuuskamuikkunen saa oman viehättävän konsoli- ja pc-pelinsä

9.03.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10
Snufkin: Melody of Moominvalley, Snufkin, Melody of Moominvalley, Muumi, Muumit, Tove Jansson, seikkailu,

Keskeinen Muumi-hahmo Nuuskamuikkunen saa oman videopelinsä.

Norjalaisperäinen indiekehittäjä Hyper Games on julkaissut tänään keskiviikkona ensitrailerin Snufkin: Melody of Moominvalleysta, joka on parhaillaan työn alla konsoleita ja pc:tä varten.

Musikaaliseksi seikkailupeliksi kutsutussa teoksessa Nuuskamuikkusta päästään ohjaamaan läpi Muumilaakson erilaisten kolkkien tarkoituksena palauttaa siellä uhattuna oleva luonnon harmonia. Tämä tapahtuu niin pulmia ratkomalla kuin satunnaiseen hiippailuunkin luottamalla, joissa melodisilla elementeillä kerrotaan olevan myös roolinsa.

Hyper Gamesilla peliä kuvaillaan tunnelmalliseksi ja lämminhenkiseksi kokemukseksi, joka on suunniteltu viehättämään niin lapsi- kuin aikuisyleisöä. Tarkoituksena Snufkin: Melody of Moominvalley olisi julkaista vuoden 2023 aikana. Konsolialustoja sille ei ole vielä tarkemmin vahvistettu.

Lähde: Snufkin (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nyt on kyllä saatu hienosti muumit peliin, siis mitä trailerista nyt käsitystä saa. Laittaa miettimään että miksei ole aiemmin tehty tällaista.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Hyvällä tavalla tuo mieleen Amanita Designin pelit.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

On kyllä nätti. Pitääpä seurata.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Olisi myös kiva esim. hieman zeldamainen (windwakermainen) kokoperheen third person -muumiseikkailu, jossa aloitettaisiin Muumilaaksosta.

Käyttäjän Kiki kuva
Kiki
Lainaus zappah

Nyt on kyllä saatu hienosti muumit peliin, siis mitä trailerista nyt käsitystä saa. Laittaa miettimään että miksei ole aiemmin tehty tällaista.

Muumeista on varmaan lähtökohtaisesti ollut todella hankalaa takavuosina kehittää videopeliä, mikä sopisi kaikenikäisille ja olisi silti täysin väkivallaton mutta mukaansatempaava. Jopa humoristisen sävyinen läiskintä veisi pohjan pois Muumilaakson utopialta! Sitten toisaalta, kehitäppäs samalla lapsille sekä aikuisille kliksuklaksu seikkailupeli, joka haastaa aikuisia, mutta ei ole liian hankala lapsille.

Sanoisin siis, että Muumipelien täytyi odottaa eräänkaltaista pelien perheystävällisyyttä, ei niinkään sisällön suhteen, vaan että pelintekijät oppisivat sekä suostuisivat tekemään ns. Koko Perheen Pelejä, muutenkin kuin yksinkertaisten kisailu- tai lautapelien muodossa. Ja nyt muutama vuosi indie-boomin jälkeen tämmöisiä onkin alkanut tulemaan! Mikä on aivan mahtavaa!

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus zappah

Nyt on kyllä saatu hienosti muumit peliin, siis mitä trailerista nyt käsitystä saa. Laittaa miettimään että miksei ole aiemmin tehty tällaista.

Janssonin perikunta on todella tarkka siitä että Muumi/ Tove Jansson-brändiä käytetään "niinkuin Tove haluaisi, jos hän olisi elossa". Tämä ei varmasti ole ensimmäinen peli-ehdotus jonka perijäkunta on saannut kuultavakseen, eli tässä projektissa ollaan nähty perijäkunnastakin että "tästä Tove:kin olisi pitänyt (hyvin todennäköisesti)" ja siksi näytetty vihreää valoa.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Mitäs tämä on? Muumipeli, jonka päähahmona ei olekaan Muumit?!

Loren puolesta Nuuskamuikkunen on jo valmiiksi mitä parhain seikkailupelin päähenkilö. Se tosiaan saa miettimään, miksei tämmöistä ole kokeiltu jo aikoinaan? Puhumattakaan siitä, kuinka Nuuskamuikkusen karisma sekä salaperäisyys ovat tehneet tästä sarjan suosituimpia hahmoja kautta aikain. Ja silti, useimmat Muumipelit on yleensä aina pelattu vaan itse Muumien näkövinkkelistä.

Kiehtova lähtöasetelma satukirjamaisen herkällä kuvituksella - jo pelkästään niiden perusteella tämä tulee olemaan vähintään kokeilemisen arvoinen peli kaikille Muumien ystäville. Hyvässä lykyssä pelissä on jopa useita vaikeustasoja eri ikäluokkia ajatellen. Mutta tärkeintä olisi tietenkin itse pelattavuus; helpotkin pelit voivat olla viihdyttäviä, kunhan vaan tunnelma sekä pelimekaniikat ovat kohdillaan, eikä tekeminen jää liian yksitoikkoiseksi.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ikävä olla tässä se negatiivinen osapuoli, mutta olipas aika vihreän harmaan ruskea peli ainakin tämän videon perusteella.

Janssonin tyyliä selvästi jäljitellään, mutta värien, mustan ja runsaiden yksityiskohtien käytössä on kyllä säästelty ihan huolella ja lopputulos tuntuu valjulta. Kontrasti puuttuu.

Visuaalinen ilme ei siis oikein sytytä ja pahoin pelkään, että sen mukana kaatuu myös koko peli. Kovin varovaisen oloinen esitys.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

No nyt! Juuri viime aikoina pitkästä aikaa pääsin käsiksi Yle-muumeihin ja kyllä ne vaan jaksaa yhä viihdyttää (nimenomaan Yle-dubilla). Nuuskamuikkunen lempihahmonani ansaitsee oman pelinsä, ja mielessä on vilahtanut ajatus huuliharpun kokeilemisesta itsekin. Mahtavaa jos pelissä pääsee vähän Ocarina of Muikkunen -musisoimaan. Omaan silmään ulkoasu on rauhallisen vesivärimäinen, tykkään.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Ei tämä nyt vieläkään ole se unelmieni Dragon Quest/Ni no Kuni -vaikutteinen Muumi-roolipeli, mutta ihan viehättävältä vaikuttaa. Pidetään silmällä.