Käyttäjät kertovat New Worldin rikkovan taas Nvidia-näytönohjaimia / Uutiset / pelaaja.fi

Käyttäjät kertovat New Worldin rikkovan taas Nvidia-näytönohjaimia

2.10.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2

Amazonin tuore massiivimoninpeli New World näyttäisi jälleen aiheuttavan harmaita hiuksia Nvidia-näytönohjainten omistajille.

Tällä viikolla julkaistu New World on osoittautunut alkutaipaleellaan valtaisan suosituksi ja pelaajat ovat kohdanneet pitkiä jonoja yrittäessään päästä pelin pariin. Useat pelaajat ovat kuitenkin kertoneet jonoja vakavammista ongelmista näytönohjaintensa kanssa. PC Gamerin mukaan useat pelaajat ovat kertoneet julkaisulle rikkoutuneesta näytönohjaimesta New Worldin parissa.

Ongelmat näyttäisivät koskevan ainakin EVGA:n RTX 3090 -näytönohjaimia, joihin liittyvät ongelmat tulivat ilmi jo New Worldin betatestissä, jonka lisäksi Gigabyten RTX 3090- ja RTX 3080 Ti -mallien kerrotaan kärsineen ongelmista. Saksalainen Winfuture-sivusto kertoo kohdanneensa New Worldin sulkemisen yhteydessä ongelmia, jotka rikkoivat käytössä olleen Gigabyten RTX 3090 -näytönohjaimen. Winfuturen mukaan myös pelin grafiikka-asetusten säätäminen nostaa laitteistokuormitusta merkittävästi, joskin tällä ei ole todettu olevan yhteyksiä näytönohjainongelmiin.

Amazon tai näytönohjainvalmistajat eivät ole toistaiseksi kommentoinut tuoreimpia väitteitä New Worldiin kytketyistä näytönohjainongelmista. EVGA:n mukaan New Worldin betatestin yhteydessä ilmenneet ongelmat olivat yhteydessä näytönohjainten puuttellisiin juotoksiin, joiden kerrottiin liittyvän vain hyvin rajoitettuun erään näytönohjaimia.

Lähde: PC Gamer, Winfuture

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

PSA: Jokaisen kannattaa käydä säätämässä näytönohjaimen asetuksista ruudunpäivitykselle cäppi oman näytön herzien mukaan.

Ylimääräisillä frameilla ei tee yhtään mitään, joten ihan suotta siinä rasittaa näytönohjaintaan. Pahimmassa tapauksessa näyttis kärähtää kokonaan, kuten tässä New Worldin tapauksessa.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Myös mm. JayZTwoCents neuvoi laittamaan kaikki ylikellotukset pois päältä ja säätämään virrankäytön prosentin 90:een. Jos noita virtapiikkejä sattuu tapahtumaan, niin tuossa tapauksessa todennäköisyys pahemmalle vauriolle on pienempi, kun virtamaksimi ylittyy vähemmän.

Tämän voi tehdä esim. siis MSI Afterburnerissa.