Käyttöönottoa ja järjestelmätason pelimäärityksiä – Playstation 5 -opasvideot paneutuvat syvemmälle uutuuskonsolin käytettävyyteen

Opasvideoita on tarjolla ainakin tällä hetkellä kolme.

5.11.2020 22:07

Sony on jatkanut PlayStation 5:n käyttöliittymän ja ominaisuuksien esittelyä kolmella tuoreella apuvideolla.

Videoista tuodaan esille niin PlayStation 5:n käyttöönottoa, PlayStation 4:llä säilötyn datan siirtämistä uudelle konsolille niin kuin myös laitteen asetusten säätämistä. Näistä kaikista varsinkin jälkimmäiseksi mainittu on herättänyt kovasti huomiota, sillä PlayStation 5:n uumenista löytyy niin sanottu Game Presets -säätömahdollisuus.

Game Presets -asetusten kautta pelaaja voi järjestelmätasolla jo määrittää, pitäisikö pelien oletuksena tarjota tälle jotain tiettyä vaikeustasoa ja tekstitysvaihtoehtoja. Määrittää myös voi esimerkiksi sen, suosiiko pelaaja peleissään mieluummin ruudunpäivitystä priorisoivia Performance-tiloja vai mahdollisimman hyvään resoluutioon tukeutuvaa Resolution-tilaa, jos sellaisia on vain tarjolla.

Mitä tulee muihin optioihin, tarjoaa PS5 muun muassa mahdollisuuden säätää konsolin lepotilan ominaisuuksia ja näin kevyesti sen virrankulutusta. DualSense-ohjaimen värinän ja liipaisimiin ohjelmoitavissa olevan vastuksenkin voimakkuutta päästään muun muassa viilaamaan.

Videoista kukin on upotettu nähtäväksi alle.

PlayStation 5 julkaistaan Suomessa 19. marraskuuta.

Lisää luettavaa