Kehittäjä haastoi 100 Steam-käyttäjää oikeuteen, Valve potki firman ulos palvelustaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kehittäjä haastoi 100 Steam-käyttäjää oikeuteen, Valve potki firman ulos palvelustaan

17.09.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Lukuisista heikkolaatuisista peleistään lähinnä tunnetuksi tullut peliyhtiö Digital Homicide on jälleen vauhdissa. Yhtiö haastoi hiljattain noin sata Steam-käyttäjää oikeuteen syyttäen heitä muun muassa kunnianloukkauksesta sekä panettelusta, ja vaatii näiltä nyt 18 miljoonan dollarin edestä korvauksia.

Studion mukaan Steam-käyttäjät ovat kuuluneet osaksi "viharyhmää", joka on Steamissa pyrkinyt kommenteillaan häiritsemään ja tuhoamaan taloudellisesti sekä Digital Homiciden että myös muita kehittäjiä. Oikeushaasteensa yhteydessä Digital Homicide onkin vaatinut, että Valve luovuttaisi kyseisten käyttäjien henkilötiedot eteenpäin oikeuskäsittelyä varten.

Valve on sittemmin poistanut Digital Homiciden Steamista aina näiden pelien myyntisivuja myöten. Medialle antamassaan tiedotteessa Valvelta on kerrottu, että se on lopettanut liiketoiminnan yhtiön kanssa, sillä Digital Homicide oli vihamielinen Steamin asiakkaita kohtaan.

Monet oikeuteen haastetuista Steam-käyttäjistä näyttävät kuuluvat osaksi Steamista löytyvää Digital Homicides -ryhmää (huomaa lopun s-kirjain). Se kuvailee itseään eräänlaiseksi kuluttajien edunvalvontajoukoksi, joka on huolissaan erityisesti Steamin Greenlight-palvelun tasosta.

Tarkemmin Digital Homiciden uusimmasta oikeuskädenväännöstä voi lukea Kotakun artikkelista.

Digital Homicide on sama yhtiö, joka haastoi aikoinaan myös pelikriitikko Jim Sterlingin oikeuteen tämän kritisoitua studiota useasti muun muassa omilla YouTube-videoillaan. Digital Homiciden poppoo vaati Sterlingilta alun alkaen korvauksia 10 miljoonan edestä, mutta Sterlingin mukaan vaatimus on päässyt sen jälkeen nousemaan 15 miljoonaan.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Jimquisitionia seuraaville ei mitään uutta länsirintamalta DH:n käytöksen suhteen. Hieno juttu, että koko vesipäinen firma sai ansionsa mukaan. Ehkä lähtöpassit jopa saavat omistajakaksikon tarkastelemaan kriittisesti ilmeisiä luonnehäiriöitään.

Käyttäjän Newage kuva
Newage

Täytyi kyllä useammin lukea läpi kun "Digital Homicide" ja "Digital Homicides" muistuttavat niin paljon nimeltään toisiaan.

Käyttäjän Mappu kuva
Mappu

Vihdoin poistettiin tuo "firma" Steamistä, toivottavasti ei palaa ikinä, ikinä ne ei tehnyt edes mitään mitä voisi peliksi kutsua, jokunen niiden tekemä peli löytyy itseltään, mutta onneksi kaikki tullut ilmaiseksi jotain kautta.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Mappu

Vihdoin poistettiin tuo "firma" Steamistä, toivottavasti ei palaa ikinä, ikinä ne ei tehnyt edes mitään mitä voisi peliksi kutsua, jokunen niiden tekemä peli löytyy itseltään, mutta onneksi kaikki tullut ilmaiseksi jotain kautta.

Koska tuon firman tavoitteenahan on juurikin tuo: saada mahdollisimman paljon pelejä tungettua kaikille puoli-ilmaiseksi. Tämä siitä syystä että Steamissä on toinenkin tulonlähde kuin se itse pelin myyminen ja se on kortit.

Steam on itse luonut itselleen tämän tilanteen. Oli peli kuinka paska tahansa, se tulee pääsemään greenlightin läpi - hieman nopeammin tietyillä konsteilla. Niin kauan kunhan pelejä on paljon ja mahdollisimman monella on niitä, tarkoittaa se että niillä käyttäjillä on mahdollisuus saada niin kortteja kuin lisäkorttipaketteja, joista joka ikisestä marketissa tapahtuvasta kaupasta menee 5% kehittäjälle, kuitenkin vähintään sentti, jonka takia monet kortit onkin 3 sentin luokkaa että myyjä, valve ja kehittäjä kaikki saavat sen sentin.

Otetaan esimerkiksi yhtiön Temper Tantrum, steamspyn mukaan ~188682 henkilöä omistaa tuon pelin. Peli pudottaa aina puolet korteista pelkällä pelin auki olemisella. Jos oletetaan että korttien hinnat on pohjassa eli 3 senttiä kappaleelta, puolet on saanut pelin tosi tyhmänä lahjana tai vahingossa alennusten aikaan eikä ikinä tule saamaan kortteja siitä. Lopusta puolesta, puolet myy kortit heti ja toinen kerää niistä halvat merkit steam tason kasvattamiseen, tarkoittaa se silti sitä että kehittäjä tienasi niillä juuri itselleen ~470€. Steamin greenlight maksu oli muistaakseni 100€ kertamaksu ja äkkiä googletessa saman pelin assetit ovat maksaneet $225.

Tuohon ei ole otettu mukaan yli 3 sentin arvoisia kortteja, kiiltokortteja, lisäkorttipaketteja eikä pelin myynnistä saatuja tuloja ja vasta yhden pelin laskelma. "Digital Homicide Super Bundle" näytti sisältävän 19 peliä google cachen mukaan.

Tästä syystä ihan vinkkinä niille jotka kortteja tällaisista peleistä ottaa, heittäkää ne jalokiviksi. Jalokiviksi muuttaminen ei anna rahaa kenellekään ja ne voi tuhlata muiden pelien lisäkorttipaketteihin. Tämä alkaa meinaan olla aika lähellä sitä lompakolla äänestämistä, koska myymällä kortit rahoittaa tällaisia yrityksiä. Vaihtoehtoisesti ei välitä noista ja jatkaa korttien myyntiä ja katsoo miten valve reagoi, mutta epäilen reagoivan koska kuitenkin saavat 10% osuuden itse korteista :●)