Kehittäjä: Mobiilihitti Flappy Bird poistetaan levityksestä / Uutiset / pelaaja.fi

Kehittäjä: Mobiilihitti Flappy Bird poistetaan levityksestä

8.02.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Android- ja iOS-laitteilla suuren yleisön nopeasti kerännyt Flappy Bird -peli on näillä näkymin poistumassa pian jakelusta. Pelin luoja Dong Nguyen on ilmoittanut asiasta henkilökohtaisella Twitter-tilillään todeten, että pelin pitäisi kadota laitteiden latauspaikoilta vielä kuluvan viikon aikana.

Vietnamista kotoisin olevan Nguyenin mukaan hän ei ole vetämässä peliä pois minkäänlaisista lakisyistä. Miehen Twitter-viestien perusteella syynä on ennemminkin juuri Flappy Birdin lyhyessä ajassa keräämä räjähdysmäinen suosio, jonka vaikutus kehittäjän elämään ei ole ilmeisesti ollut erityisen positiivinen.

– Voin sanoa Flappy Birdin olleen oma henkilökohtainen onnistumiseni. Se kuitenkin myös pilaa yksinkertaisen elämäni, joten nyt vihaan sitä, Nguyen selosti Twitterissa lauantaina.

Teknologiasivusto The Verge raportoi aiemmin kuluvalla viikolla, että Flappy Bird oli alkanut takoa mainostuloillaan noin 50 000 dollaria päivässä. Peli itse on ollut kaikkien ladattavissa ilmaiseksi.

Päätöksestään huolimatta Nguyen ei ole aikeissa luopua pelien kehittämisestä tulevaisuudessa. Hänellä ei myöskään ole aikeita myydä Flappy Birdia eteenpäin muille tahoille.

Lähde: Dong Nguyen (Twitter), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JiiiHaad kuva
JiiiHaad

Se on karua ku yksittäinen vietnamilainen koodari tekee pelin ja joutuu hirviään paineeseen yksin. Ois tarttenu jannu firman taaksensa joka hoitaa julkisuusjutut sun muut.

Veikkaan että 50000$ päivässä tienesti veti vanhan kommunistivaltion asukkaan todelliseen liemeen. Semmoseen liemeen että mieluummin jättää ottamatta 50000$ päivässä vaikka se ihan laillisesti annettaisiin.

Tästä jutusta haluttaa kuulla lisää.

Tässä lyhyt ja katsomisen arvoinen video itse pelistä:
How to beat Flappy Bird, a video tutorial
http://sploid.gizmodo.com/how-to-beat-flappy-bird-a-video-tutorial-1518563434

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Selvä, mutta tehkää se nopeasti.

Peliä takana 3 ja puoli tuntia ja haluan olla kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Psyykkinen terveys ei enää sinnittele kauaa...

Käyttäjän rockfin kuva
rockfin

Kun läpimurto on kerran tapahtunut, vaikutus tulee näkymään ainakin jonkin aikaa. Ensimmäisenä veikkaan että sovelluskaupat tulee tulvimaan tämän pelin klooneista.

Edit: Pienen selailun jälkeen näyttää että niitä klooneja on iso kasa olemassa nyt jo, hah.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Jaksoin pelata kolme erää, mutta en kestänyt enää, kun kuolin koko ajan, vaikkei koko lintu osunut niihin putkiin...

Ja aiemmalle: Tämä on klooni monestakin pelistä.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Peli joka herätti itsessäni enemmän tunteita kuin yksikään Telltalen Walking Dead-episodi.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Peli joka herätti itsessäni enemmän tunteita kuin yksikään Telltalen Walking Dead-episodi.

Tämä.

Tämän on pakko olla kuukauden sitaatti :)

Go Norsukampa!

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

En yhtään ihmettelisi jos syynä vetäytymiselle olisi käyttäjäpalaute. Kun yhdistetään nykysukupolven millin mittainen pinna ja internet jonka kautta jokainen saa äänensä kuuluviin, tuloksena on järkyttäviä solvauksia ja suoranaisia tappouhkauksia aivan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä. Voin vain kuvitella sitä ryöppyä minkä noin raivostuttavan ja turhauttavan pelin tekijä varmasti on saanut osakseen. Vähemmästäkin menee ihmiseltä usko koko touhuun, etenkin jos tekee kaiken yksin ja samalla siis myös kantaa yksin koko painolastin.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

En teidä yhtään mitään kännykkäpeleistä, mutta empä itse ainakaan jää peli ikävöimään. Muistuttaa liikaa jetpack joyridea.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Portable

En teidä yhtään mitään kännykkäpeleistä, mutta empä itse ainakaan jää peli ikävöimään. Muistuttaa liikaa jetpack joyridea.

Oikeatsaan ei yhtään, mutta kyseinen jetpack on loistava peli. koko viime kesän pelasin sitä: :D

Käyttäjän SEPPO-SILAKKA kuva
SEPPO-SILAKKA

Mainostuloista tipahtaa vielä pitkän aikaa varmasti ihan mukavia summia miehen tilille, pelaajamäärä tuskin heti romahtaa vaikka peli vedetäänkin mobiilikaupoista. Voi jatkaa leppoisaa elämäänsä ja nauraa matkalla pankkiin ilman mitään velvollisuuksia tulonlähdettään kohtaan. Tämä mediamylläkkä vielä varmaan buustasi mukavasti latausmääriä. Tyhmemmistäkin ihmisistä on tullut luettua.