Kehittäjä: Mobiilihitti Flappy Bird poistetaan levityksestä

Flappy Birdin kehittäjä Dong Nguyen on uhannut vetää suositun pelinsä pois markkinoilta. Päätöksen taustalla ei ole ilmeisesti minkäänlaisia lakisyitä.

8.2.2014 22:04

Android- ja iOS-laitteilla suuren yleisön nopeasti kerännyt Flappy Bird -peli on näillä näkymin poistumassa pian jakelusta. Pelin luoja Dong Nguyen on ilmoittanut asiasta henkilökohtaisella Twitter-tilillään todeten, että pelin pitäisi kadota laitteiden latauspaikoilta vielä kuluvan viikon aikana.

Vietnamista kotoisin olevan Nguyenin mukaan hän ei ole vetämässä peliä pois minkäänlaisista lakisyistä. Miehen Twitter-viestien perusteella syynä on ennemminkin juuri Flappy Birdin lyhyessä ajassa keräämä räjähdysmäinen suosio, jonka vaikutus kehittäjän elämään ei ole ilmeisesti ollut erityisen positiivinen.

– Voin sanoa Flappy Birdin olleen oma henkilökohtainen onnistumiseni. Se kuitenkin myös pilaa yksinkertaisen elämäni, joten nyt vihaan sitä, Nguyen selosti Twitterissa lauantaina.

Teknologiasivusto The Verge raportoi aiemmin kuluvalla viikolla, että Flappy Bird oli alkanut takoa mainostuloillaan noin 50 000 dollaria päivässä. Peli itse on ollut kaikkien ladattavissa ilmaiseksi.

Päätöksestään huolimatta Nguyen ei ole aikeissa luopua pelien kehittämisestä tulevaisuudessa. Hänellä ei myöskään ole aikeita myydä Flappy Birdia eteenpäin muille tahoille.

Lähde: Dong Nguyen (Twitter), (2)

Lisää luettavaa