Kehittäjä: Roolipelilegenda Dragon Quest ei ole unohtamassa perinteitään

Dragon Quest -luoja Yuji Horii on antanut toivoa, että pelisarjan faneille olisi luvassa vielä mieluista puuhaa tulevaisuudessa lännessäkin.

7.7.2015 12:18

Dragon Quest -luoja Yuji Horii vaikuttaa paljastaneen pieniä tiedonmurusia rakastetun roolipelisarjansa tulevaisuudesta.

Ranskalaisen Final Fantasy Ring -fanisivuston hiljattaisessa haastattelussa Horiin kerrotaan kuvailleen Dragon Quest XI:n olevan parhaillaan työn alla, ja kun uusi osa viimein joskus tulevaisuudessaan julkaistaan, tulee se olemaan nimenomaan kotikonsolipeli. Saapuessaan sen ei myöskään pitäisi olla Dragon Quest X:n tapainen massiiviroolipeli tai Dragon Quest Heroes -tyylinen toimintaseikkailu, vaan sarjan perinteitä kunnioittava seikkailu.

Final Fantasy Ring keskusteli Horiin kanssa viime viikolla Pariisissa järjestyssä Japan Expo -tapahtumassa. Kyseisen tapahtuman osanottajat aina Final Fantasy Ringin edustajaa myöten ovat kertoneet lisäksi Twitterissä, että Horii vahvisti tapahtumassa ilmeisesti myös vahingossa Dragon Quest VIII:n ja Dragon Quest VII:n 3DS-versioiden olevan matkalla vielä ainakin Eurooppaan. Varsinkin Dragon Quest VII:n suhteen tämä olisikin enemmän kuin toivottava asia, sillä kyseistä sarjan osaa ei ole nähty koskaan virallisesti täkäläisillä markkinolla. 

Square Enix itse ei ole antanut vielä kuitenkaan virallista vahvistusta pelien Eurooppa-julkaisun suhteen. Aikaisemmin yhtiön suunnalta on kyllä kerrottu, että se on harkinnut tuovansa pelit vielä länteen.

Seuraava varmuudella Eurooppaan saatava Dragon Quest -peli on Dynasty Warriors -tyylinen Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below, joka saadaan PlayStation 4:lle 16. lokakuuta. Viimeksi Euroopassa nähtiin täysin uusi numeroitu Dragon Quest vuonna 2009, kun Level 5:n kehittämä Dragon Quest IX saapui DS:lle.

Lähde: FFRing, Gematsu, Siliconera

Lisää luettavaa