Kehittäjä tarkentaa: näin erikoisesti julkaistaan uuden sukupolven Hitman / Uutiset / pelaaja.fi

Kehittäjä tarkentaa: näin erikoisesti julkaistaan uuden sukupolven Hitman

9.07.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16

Uutta Hitman-peliä niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin pc:llekin työstävä IO Interactive on jakanut tarkempia tietoja tulevan pelinsä rakenteesta.

Kun tuoreen Hitmanin alustava julkaisupäivä koittaa 8. joulukuuta, tullaan sitä jakelemaan kullekin alustalle ensin vain digitaalisessa muodossa. Heti julkaisussaan uusi Hitman ei ole myöskään saatavilla vielä kokonaisessa muodossaan, vaan pitkin ensi vuotta IO on aikeissa laajentaa peliä uudella sisällöllä.

Kehittäjät eivät vielä tässä vaiheessa ole päättäneet, miten suuri lohko pelistä tulee olemaan saatavilla heti julkaisussa. Välittömästi uusi Hitman tulee kuitenkin maksamaan jo noin 60 euroa. IO kuitenkin lupaa, että hinta kattaa peliin myöhemmin lisättävän sisällön ja näin ollen uusi Hitman ei tule sisältämään mikromaksuja tai maksullista lisäsisältöä. Itse pelaaminen ei vaadi myöskään nettiyhteyttä onnistuakseen.

IO:lla luvataan, ettei uusi julkaisumalli tarkoita, että tuore Hitman olisi niin sanottu early access -peli. Sen sijaan studiossa vakuutellaan, että kaikki peliin julkaistava sisältö tulee olemaan aina saataville ilmaantuessa niin hiottua kuin valmiilta peliltä voi vain odottaa. Periaatteessa peli onkin enemmän eräänlainen episodimainen kokemus, sillä jälkikäteen julkaistava pelisisältö sisältää sekä sivupuuhasteltavaa, parannuksia että myös tarinasisältöä.

Ikuisesti uusi Hitman ei ole jäämässä myöskään vain ladattavaksi kokemukseksi. Joskus ensi vuonna suunnitelmissa on tuoda peli saataville myös levyllä.

Ennen virallista julkaisuaan uudesta Hitmanista on määrä ilmaantua saataville myös beetaversio ainakin PlayStation 4:llä. PlayStationilla peliin on luvattu ilmaantuman myös kuusi yksinoikeudella saatavaa contract-tehtävää.

Lähde: Hitman.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Kuka hullu ostaisi täyteen hintaan pelin joka ei ole valmis? En ole Hitman-pelejä pelannut mutta on ollut suunnitelmissa.

Käyttäjän Latetzki kuva
Latetzki
Lainaus käyttäjältä Galactus

Kuka hullu ostaisi täyteen hintaan pelin joka ei ole valmis? En ole Hitman-pelejä pelannut mutta on ollut suunnitelmissa.

Sellainen hullu joka on lukenut arvosteluita. Vaikka lisäsisältöä tulee myöhemmin niin ei se minusta tee pelistä keskeneräistä. Miten tuo eroaa muista peleistä joissa DLC:sta pyydetään vielä lisämaksua? Kun tässä tapauksessa siitä ei tarvitse maksaa. Toinen vaihtoehto on se että saat pelin myöhemmin. Kukas hullu sitä toivoo?

Käyttäjän rap kuva
rap

Jahas, ei kuulosta yhtään hyvältä. Miksi julkaisu pitää tehdä noin? Miksei digiversio ja fyysinen versio voi ilmestyä samaan aikaan kun normaalistikin? Ajattelin heti julkaisussa ostaa fyysisen version mutta eihän näköjään onnistu. Taitaa siirtyä osto fyysisen levyversion ilmestymiseen asti...

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel

Tätä kyllä pitää tarkkailla, ja varoittaa isää ostamasta tätä peliä kaiken varalta. Kuullostaa meinaan aika hämmentävältä systeemiltä. Riippuu tosin ihan siitä, millaisesta paketista on kyse heti julkaisussa.

Lainaus käyttäjältä Latetzki

Vaikka lisäsisältöä tulee myöhemmin niin ei se minusta tee pelistä keskeneräistä. Miten tuo eroaa muista peleistä joissa DLC:sta pyydetään vielä lisämaksua?

Jos oikein olen ymmärtänyt, peli tulee julkaisun alla sisältämään hyvän määrän tehtävää, muttei välttämättä tarpeeksi oikeuttaakseen tuon 60€ hinnan, ts. peli on julkaisussa valmis mekaaniikoiltaan, ja se saa lisää tehtävää ajan myötä. Tämä tehtävä sitten täydentää peliä, kuin peli olisi tahallisesti pilkottu osiin, ja jonka osat aukeaa vasta ajan kanssa. Vähän niin kuin itse uutisessa mainittiin:

Lainaus

Periaatteessa peli onkin enemmän eräänlainen [b]episodimainen kokemus[/b], sillä jälkikäteen julkaistava pelisisältö sisältää sekä sivupuuhasteltavaa, parannuksia että myös tarinasisältöä.

... mistä tulee Telltalen tuotokset mieleen, joissa aina ketutti se, että pelattava tuntui loppuvan kesken liian aikaisin. Saa nähdä tosin, miten tämä toimii tämän pelin kanssa.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tästä tulee vähän mieleen ne yhtyeet, jotka haastattelussa kertovat edustavansa genreä, josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan... Missä vaiheessa tavasta julkaista tuli tärkeämpää kuin se, mitä varsinaisesti ollaan julkaisemassa?

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Omalla tavallaan ihan ok systeemi. Hyvin harvoin tulee ostettua lisäsisältöä (taitaa olla Mass effect 2 ja 3 ainoat). Periaatteessa tulisi palattua pelin pariin helpommin jos annetaan isompi paketti tavaraa. Eihän tämä niin kauheasti eroa esim episode-pelien toimintatavasta.

Käyttäjän Sephrael kuva
Sephrael

Miksi tosiaan ostaa täydellä hinnalla keskeneräinen peli? Kokeillaanko tässä kepillä jäätä ja katsellaan kuinka kauppa käy, mites noi kaikki luvatut hienoudet jos peli myykään "tarpeeksi"? Miksei sit vaan suoraan episodi julkaisu? Jää ostamatta.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan kannattaako ostaa peliä joka ei ole julkaisussaan valmis? Itse ainakin haluaisin kokea koko pelin kerralla ja toisekseen episodimaisessa julkaisumuodossa on aina se vaara, että se laatu saattaa vaihdella hyvinkin paljon...DLC:t ja lisärit on sitten asia erikseen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hahaha! :D Eipähän tule tämä viemään aikaa muilta peleiltä ennen kuin sitten jos fyysinen versio saadaan ulos ja mikäli tuotos on jostain kotoisinkin.

Miksi ihmeessä maksaisin 60 euroa tuotteesta, josta saan vain palan ja lopun laadusta -tai muustakaan- en tiedä yhtään mitään? Ymmärrän episodijulkaisemisen, vaikka mielestäni usein se mokataankin, mutta että täyden pelin hinta tietämättä mitä on tulossa. Episodipeleissä sentään saat ostaa palat osissa ja maksaa myös vain sen palan hinnan. Mikäli vaikuttaa hyvältä niin voi ostaa koko paketin. Nyt pitäisi heittää heti täysi hinta kehiin. Huh huh. Seuraavaksi haluavat varmaan yhden Rieseneistäni.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Eli käytännössä Half-Life 2 episodien sekä Telltalen mallin variaatio? Kiintoisa idea, vaikka luulen että palvelee lähinnä kärsimättömiä, jotka haluaa pelin ulos hetijustnyt, oli muoto mikä hyvänsä.

Nostoja