Kehittäjälegenda jättää Microsoftin / Uutiset / pelaaja.fi

Kehittäjälegenda jättää Microsoftin

7.03.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Kehittäjälegenda ja hypeguru Peter Molyneux jättää Microsoftin. Molyneux ilmoitti asiasta itse Twitterissä.

Samalla mies jättää hyvästit perustamalleen Lionhead Studiosille. Molyneuxin legendaarista Bullfrog-pelitaloa seurannut pelistudio on seissyt pystyssä jo vuodesta 1997. Microsoft hankki studion itselleen vuonna 2006, minkä kautta Molyneux nousi myöhemmin myös Microsoft Studios Europen johtoportaaseen.

– Haluan kiittää niin Lionheadin työntekijöitä kuin myös kumppaneitamme Microsoft Studiosilla heidän tuestaan, omistautumisestaan sekä uskomattomasta työstään vuosien varrella, Molyneux kertoi Kotakun haastattelussa.

Mies painii parhaillaan vielä Kinectille saapuvan Fable: The Journey -pelin parissa Lionheadin riveissä. Tämän jälkeen edessä odottavat uudet haasteet uudessa 22 Cans -studiossa.

Fable-sarjan lisäksi Molyneux muistetaan erityisesti jumalpeli Populouksesta, Theme Parkista sekä Black & White -sarjasta. Hän myös työskenteli kohutun Kinect-projekti Milon parissa.

Lähde: Twitter, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Vaikka Molyneuxia tuntuu olevan helppo dissata ei sitä faktaa voi ihmiset kieltää että aivan loistavia ja kekseliäitä pelejä se on tehnyt. Bullfrogin pelejä vieläkin muistelen kaiholla ja kyllä Lionheadinkin puolella Black & Whitet ja ekat kaksi Fablea ovat minulle maistuneet mainiosti.

Mielenkiinnolla odottelen 22 Cansin tulevaa peliä.

Käyttäjän Je__FF kuva
Je__FF

eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...why :(

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Lionhead on varmaankin uppoava laiva. The Journey tulee olemaan kamala, ja Peter tajusi sen tarpeeksi aikaisin. Hän siitä kuitenkin saisi nokkamiehen asemassa syyt niskoille.