Kehittäjälegendan kriittisyys toi muodon uudelle The Legend of Zeldalle / Uutiset / pelaaja.fi

Kehittäjälegendan kriittisyys toi muodon uudelle The Legend of Zeldalle

19.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

3DS-seikkailu The Legend of Zelda: A Link Between Worlds saadaan perjantaina pelaajien käsittelyyn Euroopassa, mikä ainakin ensimmäisten arvioiden perusteella on hetki, jota ei välttämättä kannata ohittaa suoraan vain olkiaan kohauttamalla. Kuten pelinkehityksessä kuitenkin on monesti tapana, ei A Link Between Worldskaan syntynyt täysin ongelmitta, vaan se sai kunnolla muotonsa itse asiassa vasta Zelda-luoja Shigeru Miyamoton kovan palautteen myötä.

Nintendon oma Iwata Asks -haastatteluosio paljastaa, että A Link Between Worldsia on pyritty ideoimaan kasaan aina vuodesta 2009 asti, kun DS:n Spirit Tracks saatiin valmiiksi. Noihin aikoihin pelin ydintiimi keksikin jo eräänlaisen kommunikaatioteemaa mukailevan idean uutta Zelda-peliä varten, mitä jopa lähdettiin esittelemään lopulta aina Miyamotolle asti toiveikkain elkein.

Aivan putkeen esittely ei kuitenkaan mennyt.

– Heti kun aloitimme presentaation, pystyin näkemään Miyamoton kasvojen synkistyneen nopeasti. Ajattelin, ettei tämä ole ole hyvä juttu, ja sitten hän totesi: "Tämä kuulostaa 20-vuotiaalta idealta", A Link Between Worldsin avustava tuottaja Shiro Mouri totesi haastattelussa.

Miyamoton kommentti ajoi kehittäjät luonnollisesti takaisin sorvin ääreen, minkä myötä uutuuspelin ohjaaja Hiromasa Shikata idean Linkin kyvystä imeytyä seiniin. Vielä tuossa vaiheessa hän ei vielä itsekään tosin oikein tajunnut, mitä hän varsinaisesti voisitehdä ideansa kanssa. Pelin kolmihenkinen ydintiimi innostui kuitenkin mekaniikasta jo tuossa vaiheessa ja alkoi pohtia ideaa eteenpäin. Jopa Miyamotokin saatiin lopulta innostumaan asiasta, kunnes lokakuussa 2010 kehittäjät joutuivat hyppäämään Wii U:n julkaisupelien pariin miehistötarpeen johdosta.

Zelda-tuottaja Eiji Aonuma herätti projektin jälleen henkiin vuonna 2011, kun Wiin Skyward Sword valmistui. Tämän hän teki aluksi ennen alkuperäisen ideointitiimin läsnäoloa, mikä varmistikin lopulta sen, että peli pystyttiin ylipäätänsä tähtäämään vuodelle 2013. Uusitun projektin myötä pelin avustava ohjaaja Kentaro Tominaga päätyi luomaan prototyyppi-ideoita Linkin seinäkykyjä ajatellen ja ajautui lopulta esittelemään niitä myös Miyamotolle. Miyamoto ei ollut ilmeisesti täysin tyytyväinen tuloksiin, sillä Tominagan mukaan suunnittelijalegenda kritisoi myös hänen ideoitaan kovasti.

Kritiikki ei kuitenkaan ollut ainut ratkaiseva asia, jota Miyamotosta tässä vaiheessa saatiin irti. Vinkkinä mies nimittäin antoi kehittäjille tuolloin, että he voisivat yrittää käyttää pelin pohjana Super Nintendon rakastettua A Link to the Past -peliä. Miyamoto on ilmeisesti jo tovin aikaa myös halunnut Nintendon palaavan pelin maisemiin, sillä Aonuman mukaan mies oli ehdottanut vastaavaa hänelle jo 3DS:n julkaisun aikoihin.

Lopputulokseksi lopulta saatiinkin A Link Between Worlds, jota on myös kutsuttukin suoraan A Link to the Pastin jatko-osaksi.

Kokonaisuudessaan yksityiskohtaisen haastattelun A Link Between Worldsista löytää Nintendon kotisivuilta. Haastattelusarjaa kannattaa muutenkin pitää aina väilllä silmällä, sillä se tapaa tarjota usein mielenkiintoista taustaa moniin erilaisiin Nintendn alustoilla nähtäviin peleihin.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Yllättävän kauan on peli ollut suunnitelmissa. Miyamoton kritiikki taisi tällä kertaa johtaa hyviin tuloksiin.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Mielenkiintoista tietoa! Tälläisia pitkiä uutisia ja artikkeleja lisää!

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Suotakoon se pelisarjan luojalle, että vähän kritisoi "alaistensa" tekemisiä.
Se on joulu loppuviikosta, jos vain postin tonttu on niin reipas että saa paketin toimitettua..

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Suurelta osin tämän takia hommasin kesän loppupuolella 3DS XL:n. On ollut yksi syksyn odotetuimpia pelejä, mutta vähän harmittaa tuo hätäily, kun nyt olisi tarjolla noin törkeän hieno Zelda Limited Edition 3DS:tä. Ei se Fire Emblem-versiokaan nyt ruma ole, mutta onhan tuo silti ihan omassa luokassaan.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

@Mikanes: Todellakin on joulu loppuviikosta =D Oma joulupaketti lähti poron kyytiin jo tänään iltapäivällä, että eiköhän se ainakin tule perjantaiksi. Toivottavasti kaikille muillekin. Pitipä oikeen Pelaajacastiä kannattaa ja käyttää tota 5% alennuskoodia vaikka olishan pelin löytänyt halvemmallakin.

@Haerski: Itsekin hankein juurikin tämän takia juurikin kesän loppupuolella oman 3DS XL:äni. Itseänikin rupesi harmittamaan tuo 3DS ZeldaLE, mutta sitten kun kuulin että mukana ei tule edes fyysistä kopiota pelistä niin ei enää harmittanutkaan =D Toisekseen itse sain oman 3DS:äni vieläpä aikapaljon halvemmalla, joten eipä kai siinä mitään.

Käyttäjän miguele kuva
miguele

vihdoin uusi Zelda peli<img src="http://s01.flagcounter.com/mini/fcPpr/bg_fffff2/txt_fffff1/border_fffff2/flags_0.jpg" width="1" height="1">

Nostoja