Kehittäjäveteraanin fiaskopeli Devil’s Third ei pelitä enää verkossa

Devil's Thirdia ei pelata Wii U:lla enää netissä. Voi mikä menetys...

31.12.2016 05:00

Vasta reilu vuosi sitten Wii U:lle saapunut Devil’s Third -toimintapeli on varsin tehokkaasti hiipumassa historian hämärään. Sen lisäksi, että peli epäonnistui jo julkaisussaan herättämään juuri minkäänlaista innostusta tai kiinnostusta kenessäkään, on sen moninpelipalvelimet suljettu nyt myös virallisesti.

Jatkossa Devil’s Thirdia on mahdollista pelata Wii U:lla siis vain yksikseen siitäkin huolimatta, että sen verkkopuoli oli ideoiltaan varsin kunnianhimoinen. Devil’s Third päästi pelaajat rakentamaan esimerkiksi omia tukikohtiaan ja hyökkäämään muiden pelaajien luomuksien kimppuun. Teoriassa se muodosti siis ison osan pelistä, miksi sen hintaa puolitettiinkin eShop-kauppapaikalla aiemmin kesällä, kun tieto palvelimien sulkemisesta tuli julki.

Devil’s Third on viimeisin peli Ninja Gaiden– ja Dead or Alive -konkari Tomonobu Itagakilta ja ensimmäinen peli tämän perustamalta Valhalla Game Studiosilta. Sitä kehitettiin aina vuodesta 2008 asti, mutta niin julkaisija- kuin pelimoottorivaihdokset vaikeuttivat sen tuloa markkinoille.

Wii U -version lisäksi Devil’s Thirdista on ollut Japanissa olemassa myös erillinen nimenomaan vain moninpeluuseen keskittynyt pc-versio Devil’s Third Online. Nähtäväksi jää, yritetäänkö sitä koskaan vielä ujuttaa täkäläisille markkinoille asti.

Lähde: Siliconera

Lisää luettavaa