Kehuja kerännyt Pokémon-teos myös Eurooppaan

Taskuhirviöt strategiapeliin heittävä Pokémon Conquest saapuu myös Eurooppaan

28.6.2012 11:16

Nintendo on vahvistanut tuovansa taskuhirviöpeli Pokémon Conquestin myös Eurooppaan. DS-teos löytää tiensä kauppojen hyllyille heinäkuun 27. päivä.

Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään tavanomainen Pokémon-seikkailu. Peli tuo yhteen sekä Nintendon rakastetun roolipelisarjan että Japanissa paremmin tunnetun Nobunaga’s Ambition -brändin. Lajityypiltään teos onkin näin vuoro- ja ruutupohjainen strategiaroolipeli.

Pokémon Conquestin on kehittänyt Tecmo Koei. Se ilmestyi Yhdysvalloissa kuluvan kuun aikana ja vastaavasti Japanissa maaliskuussa Pokémon + Nobunaga’s Ambition -nimellä. Arvostelijoiden silmissä peli on ollut pääosin onnistunut tekele ja sen Metacritic-keskiarvo onkin kirjoitushetkellä 82.

Lisää Pokémoneja on luvassa myös loppuvuodesta. Syyskuussa DS:lle ilmestyy näppäimistöä hyödyntävä Pokémon: Typing Adventure, jonka kanssa suunnilleen samoihin aikoihin kauppoihin astelevat myös DS-pelit Pokémon Black Version 2 ja Pokémon White Version 2.

Jälkimmäisenä mainittu kaksikko julkaistiin hiljattain Japanissa. Pelit myivät kahden ensimmäisen päivänsä aikana yhteensä noin 1,5 miljoonaa kappaletta. Vain Dragon Quest IX sekä Pokémon Black ja White ovat ainoat DS-pelit, jotka ovat kyenneet myymään Japanissa enemmän julkaisuviikkonsa aikana.

Ohessa pelin E3-messuilla näytetty traileri

Linkki traileriin

Lähde: Andriasang, Nintendo

Lisää luettavaa