Kesä on pelijulkistusten ja pelattavien demojen aikaa – neljän kuukauden mittainen Summer Game Fest julistettiin / Uutiset / pelaaja.fi

Kesä on pelijulkistusten ja pelattavien demojen aikaa – neljän kuukauden mittainen Summer Game Fest julistettiin

1.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Summer Game Fest, Geoff Keighley, E3, koronavirus, Gamescom

E3- ja Gamescom-messut ovat tavanomaisesti keskeinen peliuutisten lähde kesäisin, mutta nyt näiden peruunnuttua pelitalot ovat joutuneet etsimään vaihtoehtoisia keinoja julkistuksilleen. Yhtenä tällaisena ratkaisuna syntynsä on saanut nyt touko-elokuun läpi kestävä Summer Game Fest -tempaus, joka tuo kotiin jumiutuneiden pelaajien koettavaksi niin erilaisia digitaalisia  julkistustapahtumia, pelattavia demoja kuin haastatteluja.

Festivaalia vetää ja kuratoi The Game Awards -luoja Geoff Keighley, joka on saanut hankkeen alle mukaan jo Steamin, Square Enixin, Bethesda, PlayStationin, Electronic Artsin, Xboxin, Warner Brothersin ja CD Projektin kaltaisia tahoja. Minkäänlaista tarkempaa aikataulua festivaalin etenemiselle ei ole vielä annettu, mitä nyt päätöksensä se näkee 24. elokuuta Opening Night Live -lähetyksellä, jollaisen Keighley järjesti myös viime vuonna Gamescom-messujen yhteydessä.

Keighley antaa jo ymmärtää, tulevien pelien testaaminen tapahtuisi ainakin joissain tapauksissa Steamissa jo nähtyjen pelifestivaalien tapaan. Myös ainakin Xboxin kerrotaan olevan suunnittelemassa vielä omaa vastaavanlaista ideaa.

– Tämä vuosi on ollut haaste meille kaikille. Jo hetken aikaa luulin, että 2020 voisi olla ensimmäinen kerta 25 vuoteen, kun meillä ei ollut isoa taianomaista koko alan kattavaa hetkeä. Minua harmitti nähdä kaiken pirstaloituvan. Nyt jos koskaan tämä on vuosi, jolloin tarvitsemme positiivista ja mieltä ylentävää vetovoimaa, joka toisi tämän globaalin yhteisön yhteen, Keighley kertoo Twitter-sivuillaan.

Summer Games Festia voi pidellä silmällä sen kotisivuilla.

Lähde: Geoff Keighley (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.