Kesähitti Rocket League ampaisi viiteen miljoonaan lataukseen / Uutiset / pelaaja.fi

Kesähitti Rocket League ampaisi viiteen miljoonaan lataukseen

30.07.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14

Psyonix-studion vauhdikas Rocket League on osoittautunut melkoiseksi kesähitiksi pelin latauslukujen valossa.

Kehittäjät kertovat Rocket Leaguen kartuttaneen muutaman viikon aikana kaikkiaan viisi miljoonaa latausta. Lukema ei ole yhtenäinen pelin myyntilukujen kanssa, sillä Rocket League on vielä ensi viikolle saakka ladattavissa PS4:lle PS Plus -pelikokoelmasta. Kehittäjät kertoivat olevansa innoissaan Rocket Leaguen latauslukemista. jotka ovat yli kaksinkertaiset verrattuna pelin edeltäjään, vuonna 2008 julkaistuun Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Carsiin.

Rocket Leaguen viimeisin rajapyykki on innoittanut kehittäjät tarjoamaan myös vilauksen pelin tulevasta lisäsisältökentästä:

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Eikös tuo 2008 julkaistu Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars oo myös tullut PS Plussasta, mut sehän ei oo asian ydin.
Itse en oo pelannut Rocket Leagueta, mut oon kyllä huomannut sen suosion. Kaverilistasta niin monet jauhaa tota, ettei oo voinut jäädä huomaamatta. Näin olenkin päätellyt että pelissä täytyy olla jotain, joten tää uutinen ei tullut yllätyksenä.
Olisi mukava kuulla PelaajaLehden lukijoiden kokemuksia pelistä.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus

Olisi mukava kuulla PelaajaLehden lukijoiden kokemuksia pelistä.

Äärimmäisen hauska, intensiivinen ja koukuttava peli etenkin hyvässä kaveriporukassa. Nostaa tunteita ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua :D Ainakin PS4 tukee cross-playta PC:n kanssa, eli pelailu onnistuu kavereiden kanssa vaikkei kaikilta löytyisikään samaa alustaa. Platinum trophy tuli tuosta pelailtua jo viikko-pari sitten PS4:lla.

Käyttäjän BCRich kuva
BCRich
Lainaus

Olisi mukava kuulla PelaajaLehden lukijoiden kokemuksia pelistä.

Jalkapalloa autoilla. Helposti opittava peli, mutta vaikea sisäistää täydellisesti. Lyhyet ja nopeatempoiset ottelut mahdollistavat peliin tarttumisen milloin vain. Kontrollit ovat täydelliset, joskin ohjaimella pelaaminen on melkein pakollista. Jos lisähaastetta haluaa, niin voi sitä näppistäkin käyttää!

Botteja vastaan peli on... Noh, hyvää harjoittelua kunhan vain alusta asti käännät vaikeustason kaakkoon, mutta nettipeli on se pelin todellinen suola! Mukavan intensiivisiä otteluita, joissa jokaisen pelaajan merkitys on yhtä suuri. Jos saat tai edes avustat maalin teossa, tulee voittajafiilis. Jos teet oman maalin (tätä tapahtuu usein) tai tyrit puolustaessa, niin haluat vajota maan alle ja korvata epäonnistumisesi tiimille. Hyvänä ominaisuutena pelissä on chattien pois päältä kytkeminen, jottei tarvitse kuunnella "pro-pelaajien" ulinaa aina kun epäonnistut jossakin. Nettipeli on tietysti parasta kaveriporukalla, mutta kyllä minä siitä yksinkin olen saanut melkein yhtä paljon irti!

Pääasiassa peli on toiminut hyvin. Yhteen partyihin liittyvään kaatumisbugiin olen törmännyt ja pariin grafiikkabugiin, mutta kummastakin olen päässyt ympäri. Nettikoodissakaan ei ole ollut valittamista, mutta jotkut pelin palvelimet tuntuvat käyvän välillä kuumana. Purkkapalloja esiintyy toisinaan matalista pingeistä huolimatta, ja onpahan pari henkilöä raportoinut näkymättömistä vastustajistakin. Pelissä saisi olla myös vähän variaatiota lisää. Kaikki kentät ovat nimittäin samanlaisia erilaisilla taustoilla. Myös erilaiset mutaatiot voisivat tuoda vaihtelua, esim. pallon koko voisi suurempi, pienempi, raskaampi, kevyempi tai yhdistelmä jotakin noista. Myöskään rankatut party-pelit eivät ole mahdollisia, mutta kuuleman mukaan ne ovat tulossa peliin myöhemmin.

No mikä pelissä on sitten se koukuttava tekijä? No minun mielestä se on pelaamaan oppiminen ja otteluiden sattumanvaraisuus. Vaikka edellisessä pelissä yksi joukkue olisi rökittänyt joukkueesi 6-0, niin uusintaottelussa samainen joukkue voi saada turpiinsa yhtä pahasti. Jos joukkueet sattuvat olemaan tasaiset, niin sitten sitä istuu pelaamassa useamman tunnin kerrallaan samalla porukalla. Se vain on niin hauskaa!

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Aivan mahtava peli. En ole koskaan ollut erityisen hyvä pvp-peleissä mutta Rocket Leaguessa saan välillä olla se tyyppi joka tekee joukkueen pelastavan viime hetken maalin tai kuroo pistetilanteen tasoihin muutamalla perättäisellä maalilla. Niin kuin BCRich kirjoitti, pelissä on toimivaa ja reiluntuntuista sattumanvaraisuutta. Pelattavuus on hyvä ja uuden opettelu hauskaa. Vielä kun oppisin käyttämään pvp-peleissä rakettimoottoria vertikaaliseen liikkumiseen. Harjoitusmoodissa se sujuu, mutta pelikentällä tulee turvauduttua aina vaan pallonhallintaan maan pinnalla. :)

Käyttäjän Mavors kuva
Mavors
Lainaus käyttäjältä MastaKillah

Ainakin PS4 tukee cross-playta PC:n kanssa, eli pelailu onnistuu kavereiden kanssa vaikkei kaikilta löytyisikään samaa alustaa

Tähän korjaus. Ei vielä, sillä et voi kutsua mitenkään PC-kavereitasi mukaan samaan partyyn PS4:llä. Sama toisinpäin. Random-arvonnalla voit kyllä sattua samaan peliin toisen alustan kaverisi kanssa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Loistava peli kyllä. Yksi syy miksi tekisi mieli laittaa PS+ tilaus uudelleen voimaan. Vielä parempi olisi joa tämän saisi ostettua myös kaupasta levyllä. Ehdottomasti peli joka ansaitsisi paikan pelihyllyssä.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Carsia aikoinaan pelanneena tämän jatko-osan julkaisu oli kyllä positiivinen yllätys. Vielä ei ole tullut ostettua johtuen pääosin suolaisesta hinnasta verrattuna sisällön määrään, mutta jo alkuperäinen oli neljällä (tai kahdeksalla) pelaajalla sellaista hupia että eiköhän se sieltä tule latailtua jo ennen alennuksiakin.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Tulee olemaan ehkä minun ensimmäinen platina tästä pelistä. Parit trophyt enää. En tiedä sitten, miten älyttömästi pitää pelata ennen kuin kaikki itemit ja se 500 ajettua kilometriä on hallussa. Jotkut renkaat näyttää vasta, että olisi 16km... toinen season menossa.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Tulee olemaan ehkä minun ensimmäinen platina tästä pelistä. Parit trophyt enää. En tiedä sitten, miten älyttömästi pitää pelata ennen kuin kaikki itemit ja se 500 ajettua kilometriä on hallussa. Jotkut renkaat näyttää vasta, että olisi 16km... toinen season menossa.

Tossa aikasemmin tota platinaa jo kommentoin niin voin antaa parit neuvoa antavat:
- Kilometritrophy on onneksi "glitchissä" ja hyppää jossain 60-90km kohdalla vähän tuurista riippuen. Itselläni se hyppäsi kun rengassarjalla oli alla 65km. Muista ajaa samoilla kumeilla kaiken aikaa.
- Itemeitä pelissä on 165 joten näin monta ottelua tarvii pelata.

Karkeasti laskettuna:
Saat yhden itemin aina per ottelu, joten joudut joka tapauksessa pelaamaan 165 kokonaista 5min ottelua. Tähän aikaa kuluu 825 min eli 13,75 tuntia, jos ei oteta huomioon valikoissa kuluvaa aikaa. Mutta mihinkäs tässä meillä on kiire valmiissa maailmassa ;) Kilometritrophya on siis ihan turha alkaa grindaamaan koska joudut joka tapauksessa pelaamaan tuon vajaat 14 tuntia saadaksesi kaikki itemit. Ajokilometrit tulevat siinä samalla

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Kiitoksia tiedosta! Ei kuulosta pahalta. Ilmeisesti onlinessa onnistuu kilometrien saanti. Itemiä tulee ainakin.

Nostoja