Kesäkuu täydentyy PS5-yksinoikeuspelillä – Ratchet & Clank: Rift Apart sai julkaisupäivän / Uutiset / pelaaja.fi

Kesäkuu täydentyy PS5-yksinoikeuspelillä – Ratchet & Clank: Rift Apart sai julkaisupäivän

11.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Ratchet & Clank: Rift Apart, Ratchet & Clank, Rift Apart, julkaisupäivä, Insomniac Games, PS5, PlayStation 5, Sony, SIEE, SIE, PlayStation Studios

Ratchet & Clank: Rift Apart julkaistaan PlayStation 5:lle kesäkuun 11. päivä, Sony ja Insomniac Games ovat vahvistaneet.

Julkistusta on juhlistettu sekä tuoreella taidekuvalla että virallisesti käynnistyneillä ennakkotilauksilla. Ennakkotilaajien etuna pelaajille luvataankin mahdollisuutta käyttää pelistä löytyvää Carbonox-haarniskaa ja Pixelizer-asetta seikkailun alkuhetkistä alkaen.

Insomniac on jatkanut myös Rift Apartin uuden lombax-hahmon nimen kiusoittelua. Kehittäjien mukaan nimeä ei haluta aivan vielä vahvistaa, mutta lupaa, että pelaajat voivat kokea olonsa "ruusuiseksi" (rosy) piakkoin.

Valitettavasti tuoretta pelikuvaa tarjolle ei ole julkistuksen yhteydessä saatu. Edellisen kerran peliä esiteltiin laajemmin viime elokuisella pelikuvaviodella. Ohessa katsottavissa on vanhasta materiaalista tiivistetty ennakkotilausvideo.

Ratchet & Clank: Rift Apartista on vahvistettu perusversion rinnalle nyt myös Digital Deluxe Edition -latauspaketti. Sen hankkimalla mukaansa saa ylimääräisinä etuna digitaalisen taidekirjan ja ääniraidan ja muutaman pelin sisäisen edun. Näitä edustavat paketillinen ylimääräisiä raritarium-resursseja, viisi ylimääräistä panssarisettiä sekä joukko tarroja pelin valokuvaustilassa käytettäväksi.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Mahtavaa, ei enää kovin pitkää odotusta. Toivottavasti saa pelin kylkeen silloin myös PS5:n :)

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Saapi nähdä, kärsiikö tämäkin peli PS4-Ratchetin kaltaisesta, loppumattomasta dialogi-ripulista. Ainakin se eräs, myös gameplaytä sisältävä video tästä tulevasta pelistä kuulosti huolestuttavalta. Niin paljon turhaa dialogia, jatkuvalla syötöllä.

Tuolta samalta youtube-kanavalta löytyy myös muitakin kiinnostavia, kriittisiä katsauksia uusimpien Ratchet-pelien antiin, kuten esimerkiksi tämä yli 80 minuuttinen vertailuvideo alkuperäisen PS2- Ratchetin sekä sen PS4-remaken välillä.

Suosittelen lämmöllä katsomaan tuon kanavan antia, mikäli Ratchet & Clank-sarja on lähellä sydäntäsi. Ja varsinkin silloin, jos olet kaltaiseni R&C-veteraani, jolle touhu alkoi maistumaan puulta jo PS3-kauden loppuvaiheilla. Itse en esimerkiksi jaksanut vetää All 4 Onea täysin loppuun, vaikka pääsinkin pelin viimeiselle kolmannekselle. Samaten kaikki ne ns. pienemmät Ratchet pelit kolmen Future-pelin jälkeen ovat yhä kokematta, vaikka sen saagan päättävä Into the Nexus on, ilmeisesti, ihan passeli tapaus. Omituista kylläkin, viihdyin silti aikoinaan molempien PSP-Ratchettien parissa, joista varsinkin Size Matters on yleisesti tuomittu "meh"-tason tekeleeksi sarjan fanien keskuudessa.

Tuolla kanavalla oli myös hyvä pointti siitä, kuinka PS2-kaudella sarja toistuvasti irvaili ahneelle, suorastaan jopa röyhkeälle kaupallisuudelle. Ja kuinka tämä teema alkoi pikkuhiljaa hävitä PS3-kaudella. Pidin itse vielä kolmesta ekasta Future-pelistä, mutta kuten sanottua, All 4 onen kohdalla homma alkoi jo tökkiä. Ja nähtyäni sen hyvin lattean R & C-leffan, ajattelin vain, että "Noh, ainakin pelissä on varmasti ihan ok tarinankerronta." Kunnes katsoin tuon vertailuvideon ja tajusin, ettei minulla taidakaan olla niin kiire hankkia koko remakea...

Näkemäni perusteella, Ratchetistä ja Clankista on alkanut hävitä sen alkuperäinen särmä. Ja sen tilalle on alettu lykkäämään paljon lapsellisempaa huumoria sekä kilotolkulla tarpeetonta dialogia. Sarja on alkanut muuttumaan, noh, "lapsellisemmaksi", sillä kaikista pahimmalla tavalla.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

En ole veteraani niin ps4 osa oli älyttömän hyvä ja ostoon menee tuleva heti.

Käyttäjän Make-1991 kuva
Make-1991

Mistä vetoo että sen nimi on Ruusunen tai jotakin siihen viittaavaa...? 😅

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Harmi kun tätä ei tule ps4 versiona myyntiin :(