Khaimzon: "pc on aina konsoleita parempi" / Uutiset / pelaaja.fi

Khaimzon: "pc on aina konsoleita parempi"

21.11.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
125

Crysiksen parissa työskennellyt Michael Khaimzon pitää pc:tä ylivertaisena alustana konsoleihin nähden. Khaimzonin mukaan pc on parempi, sillä pelaamisen lisäksi sillä pystyy niin moneen muuhunkin hyödylliseen: "konsolit eivät sovellu 3D-ohjelmointiin tai kunnolliseen hahmon luontiin. Niillä ei voi myöskään pelata strategiapelejä. Konsolit ovat siis rajoittuneita tietynlaisiin pelityyppeihin." Khaimzon muistuttaa, että tietokoneeseen voi kytkeä peliohjaimen, jolloin sillä voi pelata täysin samoja pelejä kuin konsoleillakin.

Hänen mielestään pc:n kritisointi jatkuvasta päivittely-rumbasta on turhaa: "kukaan ei pakota pelaajaa päivittämään konettaan. Voit pelailla Crysista vanhemmallakin kokoonpanolla, jolloin se ei vain näytä niin hyvältä."

Crysis julkaistiin pc:lle äskettäin. Konsoli-versio on suunnitteilla, mutta mitään virallista päätöstä sen suhteen ei olla tehty.

Lähde: Games Industry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

no voe helevetti ei pidä todellakaan paikkaansa.. konsoli pelit eivät lagaa niinkuin pc pelit niitä saa olla aina päivittämässä ym.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sen lauluja laulat kenen viulua soitat :|

Ensin Gabe Newell haukkuu PS3:n maanrakoon ja nyt tämä. Ei ihme, fanipojat kukoistavat pelaajien keskuudessa.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

"konsolit eivät sovellu 3D-ohjelmointiin tai kunnolliseen hahmon luontiin" Tarkoitetaankohan tässä nyt Create-A-Character-tyylistä juttua vai character-modeling-touhuja. Totuushan on että konsolit eivät sovellu 3D-ohjelmointiin mutta pitää ottaa huomioon että jos itse perustaisin pelitalon niin en ostaisi ohjelmoijille XBOX:ja tai Nintendo DS:iä vaan PC-tietokoneita joilla he voisivat työtään tehdä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"”konsolit eivät sovellu 3D-ohjelmointiin tai kunnolliseen hahmon luontiin.""

Hahmon luontiin? Pelinteossa vai hahmon kehityksessä? RPG-pelejä kyllä löytyy... Ehkä paljon heikommin, mutta teknistä estettä ei ole ja pelejä on.

----------
""Niillä ei voi myöskään pelata strategiapelejä.”"

Umm..? Heksastrategiaa niille ei ole. RTS-pelejä kylläkin.

----------
"haimzon muistuttaa, että tietokoneeseen voi kytkeä peliohjaimen, jolloin sillä voi pelata täysin samoja pelejä kuin konsoleillakin."

Wiimote.

----------
"”kukaan ei pakota pelaajaa päivittämään konettaan. Voit pelailla Crysista vanhemmallakin kokoonpanolla, jolloin se ei vain näytä niin hyvältä.”"

Keksin heti monta sunnuntaipelailijaa, joiden kone ei tuota pyöritä, mutta käytännössä jokainen muu peli toimii. Crysis oli vähän heikko esimerkki "vanhallakin raudalla menee" -peliksi.

Eipä PC:tä ollakaan konsolilla korvaamassa, mutta hyvä se on ensi- tai toissijaisena pelikoneena nurkissa pitää. Säästää päivityskuluissa, kun ei tarvitse aina uusinta uutta olla PC:hen ostamassa ja saapa monipuolisemman pelivalikoimankin.

Käyttäjän StoOgE kuva
StoOgE

Tottahan tuossa on joka sana. Itse olen alkanut siirtymään PC-pelaajaksi usean vuoden konsoli rundin jälkeen. PC:lle tulee paljon monipuolisia pelejä, joita kiva pelailla ainaisten vaki genrejen sijaan. PC tarjoaa minusta kaiken tarpeellisen pelaamiseen ja peli tarjonta on laajempi mitä konsoleilla. Tietty konsoleilla on omat must have -pelit, joita PC:llä ei nähdä siksi myös ne konsolit on hommattava.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Aijaa no ei pidä paikkaansa. Kyllä konsolipelit ovat ihan yhtä ällistyttäviä! Ukolta on näköjään jäänyt pelaamatta Call of Duty 4 ja Assassins Creed ja ne eivät kyllä näyttävyydessä paljoa Crysikselle häviä.

Käyttäjän StoOgE kuva
StoOgE

"Ukolta on näköjään jäänyt pelaamatta Call of Duty 4 ja Assassins Creed ja ne eivät kyllä näyttävyydessä paljoa Crysikselle häviä."

Kyllä noissa on selvä ero ja Crysis vie graafisesti voiton mennen tullen. Crysistä pitää ihan itse päästä omalta monitorilta pelaamaan, että tajuaa kuinka siistin näköinen se on. Omistan COD4 sekä Crysiksen ja kyllä sen eron huomaa ja kaiken lisäksi Crysiksessä törkeän siisti fysiikka mallinukset.

...Graafisesti Crysis on täydellinen peli, mutta muuta se ei olekkaan tarjonnut. Perus räiskintä upeimmilla grafiikoilla. No mjoo ase customointi on siistiä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ongelmanahan tässä alkaa olemaan se, että uutta konsolia on jo osteltava ihan yhtä usein kuin päivitettävä PCtä. Molempi pahempi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"…Graafisesti Crysis on täydellinen peli, mutta muuta se ei olekkaan tarjonnut. Perus räiskintä upeimmilla grafiikoilla. No mjoo ase customointi on siistiä."

Eli kun pelaat sitä hieman vanhemmalla koneella, jolla peli ei näytä niin hyvältä, ni mitä sulle siitä jää? Lisäksi se pelin grafiikka ei ole täydellisyyttä nähnytkään. Tosin eipä ole mikään muukaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

älytön väite. PC pelaaminen on harvojen ilo.
Normaali ihminen ei saa pc pelejä toimimaan.
Itsellä on kokemusta esim. SIMS pelistä, joka kaatuu
niin usein ettei sitä kertakaikkiaan voi pelata.

Jotta PC:stä saa graafisesti hyvän näköisen saa siihen
uhrata tuhansia euroja ja päivttää kovoakin koko
ajan.