Kickstarter-buumin aloittanut Double Fine -seikkailu tarvitsee lisärahoitusta

Tim Schaferin joukkorahoitusmenestys Broken Age jaetaan kahteen osaan, jotta koko peli saadaan rahoitettua.

3.7.2013 10:32

Tim Schaferin ja Double Fine Productionsin koko Kickstarter-joukkorahoituspelien buumin aloittanut Broken Age tarvitsee lisärahoitusta kehitystyöhönsä. Uutta Kickstarter-kampanjaa tai julkaisijoiden puoleen kääntymistä ei kuitenkaan ole luvassa, koska Schaferin mukaan se sotisi joukkorahoituskampanjan ajatusta ja henkeä vastaan.

Ratkaisuna Double Fine Adventurena taipaleensa aloittanut Broken Age jaetaan kahteen osaan, joista ensimmäistä laitetaan myyntiin Steamin Early Access -osiossa tammikuussa 2014. Tästä kerätyillä tuotoilla Schafer studioineen suunnittelee rahoittavansa toisen osan, joka julkaistaan Kickstarter-tukijoille ja ensimmäisen osan tammikuussa ostaneille ilmaisena päivityksenä huhti-toukokuun tienoilla. Näin ollen peliin päästään käsiksi jo useita kuukausia suunniteltua aiemmin.

Schafer kertoi Kickstarter-tukijoilleen ottavansa syyt niskoilleen suunnitelmanmuutoksesta, sillä omien sanojensa mukaan hän lähti tapansa mukaisesti suunnittelemaan liian isoa peliä, joka vaatii enemmän rahaa. Varsinainen suunnittelutyö oli kuitenkin jo sataprosenttisesti valmis, eikä kokonaisuutta haluttu leikata pienemmäksi.

– Minulla on päässäni ajatus siitä, kuinka iso seikkailupelin tulee olla. Siksi minulle on hankalaa suunnitella Grim Fandangoa tai Full Throttlea pienempi peli. Monimutkaisten pulmien ja oikean tarinan luomiseen tarvitaan tiettyä kokoluokkaa, ainakin minun aivoillani, Schafer kertoo.

Ratkaisua on ehditty jo kritisoimaan, sillä Broken Agea varten haalittu 3,3 miljoonan dollarin joukkorahoitus ylitti roimasti pyydetyn 400 000 dollarin tavoitteensa. Osa tukijoista on myös mielissään, että pelistä pyritään tekemään niin hyvä kuin suinkin mahdollista.

Schafer on luvannut pelin Kickstarter-tukijoiden pääsevän yhä käsiksi Broken Agen betaan ennen tammikuista Early Access -versiota.

Double Fine joukkorahoitti hiljattain myös vuoropohjaisen stretegiapeli Massive Chalisen, joka keräsi tukijoiltaan yli 1,2 miljoonaa dollaria. Massive Chalisea kehittää studion sisällä täysin eri tiimi kuin Broken Agea.

Lähde: Eurogamer

 

Lisää luettavaa