Kickstarter päivitti ehtojaan tukijansa pettäneiden projektien vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Kickstarter päivitti ehtojaan tukijansa pettäneiden projektien vuoksi

24.09.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2

Kickstarter-joukkorahoituspalvelu on uudistanut käyttöehtojaan kesken jäävien projektien osalta.

Uudistukset koskevat pelinkehittäjien keskuudessa suositun joukkorahoitusalustan kautta rahoituksensa saaneita projekteja, jotka eivät kuitenkaan koskaan päädy tukijoiden käsiin luvatussa muodossa. Vaikka palvelun tiedotteen mukaan valtaosa Kickstarterin avulla rahoituksensa keränneistä projekteista valmistuu sovitulla tavalla, mahtuu joukkoon myös valitettavia poikkeuksia.

Viimeisin joukkorahoituksensa jälkeen haudattu peliprojekti on puolen miljoonan dollarin verran tukijoiltaan kerännyt miekkailupeli Clang, joka ei onnistunut keräämään kehitystyöhön tarvittavaa lisärahoitusta. Aikaisemmin tänä vuonna myös Youtube-ryhmä Yogscastin ympärille rakennettu Yogsventure-peliprojekti jouduttiin peruuttamaan, vaikka joukkorahoitushanke ylitti minimitavoitteensa yli kaksinkertaisesti.

Uudistettujen Kickstarter-ehtojen mukaan projektin luojien tulee mm. kertoa tukijoilleen mitä projektin aikana tehtiin, miten rahoitus käytettiin ja mikä estää projektin viimeistelyn. Kehittäjien tulee myös tehdä kaikki voitavansa järkevyyden rajoissa projektin viimeistelemiseksi sekä osoittaa, että rahoitus käytettiin sopivalla tavalla. Ehdoissa korostetaan myös, että projektien luojat ovat yksin vastuussa antamiensa lupausten täyttämisestä. Projekteille rahojaan antaneet tukijat voivat myös turvautua oikeudellisiin toimiin kehittäjien toimiessa ehtojen vastaisesti.

Kickstarterissa annettujen lupausten rikkominen on johtanut tiettävästi ainakin yhteen oikeusjuttuun Yhdysvalloissa. Washingtonin osavaltio haastoi keväällä oikeuteen Asylum Playing Cards -pelikorteille rahoitusta saaneen Altius Managementin, joka jätti tukijoilleen antamansa lupaukset toteuttamatta. Tapauksen etenemisestä ei tällä haavaa ole tietoa.

Lähde: Kickstarter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyvä homma niin vähenee ne vähemmän epävarmat yritykset. Kyllä pitää se budjetti sun muut olla sellaiset että jos tavoite ylittyy niin homman pitää sen jälkeen toimia. Ja toisaalta taas ei myöskään pitäisi käydä niin että puoli miljoonaa vain katoaa johonkin, ilman että mitään konkreettista saadaan tietoon.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Loistavaa.