80-luvulta lähtölaukauksen saanut klassinen avaruusseikkailusarja Elite on seuraava pelinimike, joka pyritään tuomaan takaisin henkiin Kickstarterin avulla. Sarjan luojiin lukeutuva David Braben hakee parhaillaan 1,25 miljoonaa puntaa (1,6 miljoonaa euroa) projektiinsa, joka kantaa nimeä Elite: Dangerous.

Uudessa Elitessa pelaajat lennätetään jälleen avaruuteen, jossa voi tehdä niin kauppaa, seikkailla kuin myös harrastaa vaikkapa avaruusrosvoilua ja oman avaruusaluksen kunnostusta. Uutena koukkuna mukaan ollaan tuomassa tuoreen ulkoasun ohella nettiominaisuuksia, jotka mahdollistavat sen, että seikkailijat voivat kohdata avaruudessa oikeita ihmispelaajia.

Peliä kehittää Frontier Developments, joka on ehtinyt jo aloittamaankin pohjatyön peliään varten. Eurogamerin haastattelussa Braben on kertonut, että esimerkiksi pelin verkkopuolen teknologiaa on laitettu jo reippaamminkin kasaan.

Mikäli rahaa kertyy, on Elite: Dangerous tarkoitus näin alustavasti nähdä vuoden 2014 maaliskuussa. Toki paljon voi vielä tapahtua, ja Braben huomauttaakin, että 1,25 miljoonalla kasaan saadaan vasta pieni kokonaisuus siitä, mitä he voisivat suuremmalla rahamäärällä lähteä vielä yrittämään.

Lähde: Eurogamer, Kickstarter

Lisää luettavaa