Kiina luopui konsolikiellostaan kokonaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kiina luopui konsolikiellostaan kokonaan

26.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
9
Kiina luopui konsolikiellostaan kokonaan

Ulkomaiset konsolivalmistajat saavat jälleen toimia vapaasti myös Kiinan markkinoilla.

Kiinan kulttuuriministeriö on ilmoittanut purkavansa 15 vuotta voimassa olleen kiellon, joka on estänyt pelikonsoleiden myynnin ja valmistuksen manner-Kiinan alueella. Kieltoa lievennettiin alkuvuodesta 2014 kokeellisella pohjalla Shanghain vapaakauppa-alueella, mutta tästä lähin konsolivalmistajat voivat toimia laillisesti missä tahansa maan kolkassa.

Konsolikielto juontaa juurensa uskomuksiin pelikoneiden negatiivisista vaikutuksista nuorten henkiseen ja fyysiseen kehitykseen. Tästä huolimatta pc- ja mobiilipelaaminen on kuitenkin kukoistanut myös konsolittomassa Kiinassa. 

Kiellon purkaminen ei vaikuta Kiinan pelimarkkinoita muutoin painaviin sensuurikäytäntöihin. Maan kulttuuriministeriö käy edelleen jokaisen sen rajojen sisällä julkaistavan pelin läpi kielletyn materiaalin varalta, ja sensuurin kouriin joutuvat helposti muun muassa Kiinan historiaa tai valtiovaltaa loukkaavat pelit. 

Lähde: The Wall Street Journal, The EscapistEngadget

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Mielenkiintoinen artikkeli:

http://www.gamesindustry.biz/articles/2015-07-01-xbox-one-ps4-sales-disappointing-in-china-report

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tämä ei liity tähän mitenkään, mutta kestäkää minua veljet: Oli itselleni aika suuri ylläri, että PS4 ei pysty ollenkaan lukemaan CD-levyjä. Ymmärrän kyllä, että ei siinä pyöri vinyylit sekä VHS- & C-kasetit; mutta enhän minä niin vanha vielä sentään ole! ;)

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Pikkusen iso markkina-rako aukesi!

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Pikkusen iso markkina-rako aukesi!

Harmi vaan että se sijaitsee Kiinassa. Ei tule oikeen onnistumaan.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Pikkusen iso markkina-rako aukesi!

No joo, mutta eiköhän sielläkin ole paremminkin tuo mobiili huuma ja eipä taida sonylläkään kauheasti olla noille markkinoille tarjota pelattavaa, ainakaan tällä hetkellä.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Onneksi kiinalaiset ovat vielä sen verta fiksua porukkaa, että eivät koske noihin konsoleihin. Konsolipelaajat ovat kuitenkin 6-7 vuotta kehityksessä jäljessä, mikä estää myöskin konsoleita kehittymästä, että kannattaako siihen rahastukseen oikein osallistua. Muutenkin olisi hullua ostaa samaa rautaa kolmeen kertaan, jos haluaa pelata PC-, PS3- ja X1-pelejä.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Kuten aiemmin mainittiin, mobiili ja PC hallitsevat Kiinaa.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä DuskTillDawn

Kuten aiemmin mainittiin, mobiili ja PC hallitsevat Kiinaa.

Meinaakko?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Xbox One julkaistiin virallisesti Kiinan markkinoille kai jo viime vuoden puolella, mutta todella heikosti on siellä myynyt, eikä sen paremmin kiinnostusta tunnu olevaan PS4:sta kohtaan....potenttiaallisesti toki valtavat markkinat, mutta Kiinalaisia kiinnostaa tosiaan vain PC- ja mobiilipelit.