Kiina tiukentaa alaikäisten verkkopelaamisen rajoittamista – kolme tuntia pelaamista viikossa sallittu ja sekin tiettyinä aikoina / Uutiset / pelaaja.fi

Kiina tiukentaa alaikäisten verkkopelaamisen rajoittamista – kolme tuntia pelaamista viikossa sallittu ja sekin tiettyinä aikoina

30.08.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6
Kiina, rajoitukset, pelaaminen, alaikäinen

Kiina on ryhtymässä aina vain tiukempiin rajoitustoimiin pyrkimyksissään hillitä alaikäisten kansalaistensa koukuttumista peleihin.

Uutena rajoituksena valtiossa on esitelty viimeisimpänä käytäntö, jonka mukaan alle 18-vuotiaat voivat pelata verkkopelejä vain tunnin verran niin perjantaina, lauantaina, sunnuntaina kuin tiettyinä vapaapäivinä. Kyseisinäkään päivinä pelaamisaikaa ei saa valita vapaasti, vaan se sallitaan vain iltakahdeksasta yhdeksään asti.

Käytännön noudattamista valvotaan jo käytössä olevilla oikeiden nimien varaan rakentuvien verifikointijärjestelmien kautta.

Aiemmin alaikäisten verkkopelaamista rajoitettiin niin, että alle 18-vuotiaat saivat pelata verkkopelejä 1,5 tuntia arkipäivässä ja kolme tuntia viikonloppuna. Vaikka rajoitus oli siis jo huomattava ennestään, on muutos silti merkittävä aiempaan käytäntöön nähden.

Uusi käytäntö ei ole varsinaisesti laki, mutta sen voimaantulon myötä pelijulkaisijoita vaaditaan huomioimaan rajoitus 1. syyskuuta alkaen, jos he haluavat toimia maassa. Periaatteessa perheiden sisällä vanhemmat voivat omien tunnuksien avulla auttaa jälkikasvuaa kiertämään rajoitteen, mutta Kiinan päättäjät toivovat tälläkin saralla yhteistyötä aikuisilta.

Lähde: Niko Partners

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän J. Clarkson kuva
J. Clarkson

Vaikka peleihin liittyvään riippuvuuteen kuuluukin suhtautua vakavasti, on tämä kyllä todella karu kuva dystooppisen valvontajärjestelmän levittäytymisestä kaikkiin yhteiskunnan osa-alueisiin...

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ymmärtäähän tuon. Vanhat setämiehet siellä johtaa, jotka on itse kasvaneet turvallisesti siinä nyrkin ja pulpetin välissä kommunistihallinnon kertoessa mitä ajatella ja mitä uskoa. Ja koska heistä kasvoi ihan ok rattaita koneeseen, niin miksipä samaa metodia ei sovellettaisi myös jälkikasvuun?

Tavallaan ihan kiehtovaa seurata, miten Orwellin 1984 alkaa toteutua liki täydellisesti tässä yhdessä maassa, mutta aika karua se on siitä kärsivien kansalaisten kannalta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Sitten odotellaan että vastaavat lait säädetään tännekkin. Iso-Britannia tai Australia varmaan kärjessä tekemässä tätä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Ei taida tulla paljon Esports-mestareita Kiinasta tulevaisuudessa. :P

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Suomalaiset vain kateellisia, kun kiinalaiset kasvatetaan pienestä pitäen työn syrjään kiinni ja maan talous kasvaa kohisten.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Poliisitapaus

Suomalaiset vain kateellisia, kun kiinalaiset kasvatetaan pienestä pitäen työn syrjään kiinni ja maan talous kasvaa kohisten.

Kiina on kyllä yksi Black Mirrorin jakso koko maa.

Nostoja