Kiina tiukentaa alaikäisten verkkopelaamisen rajoittamista – kolme tuntia pelaamista viikossa sallittu ja sekin tiettyinä aikoina

Pelijulkaisijoiden on katsottava, että rajoitusta voi valvoa oikein.

30.8.2021 19:05

Kiina on ryhtymässä aina vain tiukempiin rajoitustoimiin pyrkimyksissään hillitä alaikäisten kansalaistensa koukuttumista peleihin.

Uutena rajoituksena valtiossa on esitelty viimeisimpänä käytäntö, jonka mukaan alle 18-vuotiaat voivat pelata verkkopelejä vain tunnin verran niin perjantaina, lauantaina, sunnuntaina kuin tiettyinä vapaapäivinä. Kyseisinäkään päivinä pelaamisaikaa ei saa valita vapaasti, vaan se sallitaan vain iltakahdeksasta yhdeksään asti.

Käytännön noudattamista valvotaan jo käytössä olevilla oikeiden nimien varaan rakentuvien verifikointijärjestelmien kautta.

Aiemmin alaikäisten verkkopelaamista rajoitettiin niin, että alle 18-vuotiaat saivat pelata verkkopelejä 1,5 tuntia arkipäivässä ja kolme tuntia viikonloppuna. Vaikka rajoitus oli siis jo huomattava ennestään, on muutos silti merkittävä aiempaan käytäntöön nähden.

Uusi käytäntö ei ole varsinaisesti laki, mutta sen voimaantulon myötä pelijulkaisijoita vaaditaan huomioimaan rajoitus 1. syyskuuta alkaen, jos he haluavat toimia maassa. Periaatteessa perheiden sisällä vanhemmat voivat omien tunnuksien avulla auttaa jälkikasvuaa kiertämään rajoitteen, mutta Kiinan päättäjät toivovat tälläkin saralla yhteistyötä aikuisilta.

Lähde: Niko Partners

Lisää luettavaa