Kiinalainen konsolihuhu piristi laitevalmistajien tilaa pörssissä / Uutiset / pelaaja.fi

Kiinalainen konsolihuhu piristi laitevalmistajien tilaa pörssissä

28.01.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Kiina saattaa vielä lähitulevaisuudessa sallia jälleen pelikonsoleiden maahantuonnin, myynnin ja vapaamman valmistuksen maassa. Asiasta huhuilee sanomalehti China Daily, joka perustaa tietonsa Kiinan kulttuuministeriön nimettömään lähteeseen.

Sanomalehden tietojen mukaan konsolikielto on otettu uudelleentutkintaan ministeriössä. Saadakseen kuitenkin laitteet virallisesti markkinoille, on myös kuuden muun ministeriön annettava siunauksensa päätökselle.

Uutistoimisto Reuters kertoo erään Kiinan kulttuuriministeriön virkamiehen kiistäneen väitteet. Tieto ei kuitenkaan ehtinyt estää sekä Sonyn että Nintendon osakekurssien nousua Tokion pörssissä. The Wall Street Journal raportoi, että Sonyn kurssi pomppasi osin huhun avustamana maanantaina 9,1 prosentilla, kun taas Nintendolla kasvua tapahtui 3,4 prosenttia.

Kiina langetti kiellon pelikonsoleille vuonna 2000 tarkoituksenaan turvata lasten fyysinen ja henkinen kehitys. Pelaaminen itsessään on kuitenkin maassa suosittua esimerkiksi mobiililaitteilla. Muun muassa laitteiden valmistus- ja maahantuontikieltoa on myös kierretty maassa.

Oikaisu: Konsolien valmistus ei ole tietysti tyystin poissuljettua Kiinassa, mutta niiden tuottaminen maata itseään varten on ainakin kurinalaisempaa.

Lähde: Bloomberg, Reuters, The Wall Street Journal

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Kiinassa olisikin sitten "lievästi" suuret markkinat. Olettaen että konsolit saataisiin siellä myyntiin samalla tavalla kuin muuallakin.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

kyllä siellä (Pekingissä) oli konsoleja vaikka kuinka ainakin tuossa pari vuotta sitten, kun kävin. Alkuperäisiä pelejä ei tietenkään ainoatakaan kappaletta...

Käyttäjän Fowl kuva
Fowl

Eikös kaikkia pelikonsoleita ole koko ajan valmistettu Kiinassa?

Käyttäjän Xiazorg kuva
Xiazorg

Hei tietääkö kukaan onko sega tulossa konsolimarkkinoille takaisin ? löyty vaan tämmönen olisiko toimituksella yhtään tietoa ?http://www.youtube.com/watch?v=rqyEhVwl2MI

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Xiazorg

Hei tietääkö kukaan onko sega tulossa konsolimarkkinoille takaisin?

Nykyisessä taloustilanteessaan? Tuskinpa.

Lainaus käyttäjältä Fowl

Eikös kaikkia pelikonsoleita ole koko ajan valmistettu Kiinassa?

Siis tietysti, tuolla viitataan ainakin pääosin maan omia markkinoita varten tehtyä valmistusta.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX
Lainaus käyttäjältä Xiazorg

Hei tietääkö kukaan onko sega tulossa konsolimarkkinoille takaisin ? löyty vaan tämmönen olisiko toimituksella yhtään tietoa ?[url=]http://www.youtube.com/watch?v=rqyEhVwl2MI[/url]

Täysin selvä feikki. Sega ei ikinä matkisi Playstation-ohjaimen epäonnistunutta tattien sijoittelua. Segahan sijoitti vasemman analogitatin oikeaan paikkaan jo Saturnin Nights-ohjaimessa ja jatkoi samalla linjalla Dreamcastillakin. Tuskinpa suunnitteluosastolla ihan noin pahaa takapakkia yhtäkkiä otettaisiin...

Käyttäjän Kimppis kuva
Kimppis

Mielenkiintoinen uutinen, varsinkin kun markkinathan olisivat Kiinassa huimat (ja tulevaisuudessa vieläkin suuremmat).

Kun on ollut paljon puhetta siitä, että AAA pelit ovat nykyään liian kalliita, niin osaratkaisunahan tähän ongelmaahan voisi juuri olla Kiinan (ja miksei Intiankin) tapainen suunnattoman suuri ja koko vaurastuva uusi markkina-alue.

Ongelmahan tässä olisi toki se, että kiinalaisten pelimaku lienee melko erilainen kuin länsimaissa (samoin kuin Japanissa, vaikka ero lieneekin pienentynyt), eli monet lännessä suositut pelisarjat tuskin myisivät siellä. Mutta potentiaaliahan olisi siihen, että tulevaisuudessa parhaiten myynyt konsoli myy maailmanlaajuisesti 100 miljoonan kappaleen sijasta vaikkapa 200 miljoonaa.

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Olen monesti miettinyt, että "japanilaisten" pelien uusi aikakausi voisi alkaa Kiinassa, jos markkinat sallittaisiin. Kun onhan Japanilainen kulttuuri paljon lähempänä Kiinalaista, toisin kuin länsimainen kulttuuri, joten pelit saattaisivat upota Kiinan markkinoille todella hyvin. Itseasiassa olen unelmoinut Kiinan "vapautumisesta" peien saralla jo pitkään. Roviostakihan jo näkee, kuinka hyvin kyseessä oleva markkina alua vetää. Toivottavasti tämä myös vähentäisi ikuista yhdysvaltaisille suunniteltuja pelejä muunmuassa miljöön perusteella.

Nostoja