Tikkurilan kirjastossa opiskellaan tällä viikolla pelinkehityksen alkeita / Uutiset / pelaaja.fi

Tikkurilan kirjastossa opiskellaan tällä viikolla pelinkehityksen alkeita

13.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Tikkurilan kirjastossa muistutetaan tällä viikolla, ettei kirjastotoiminta ole sidoksissa ainoastaan vain kirjoihin ja kirjallisuuteen liittyviin asioihin.

Alkaen keskiviikkona 15.10. järjestetään vantaalaisessa kirjastossa kolme päivää kestävä pelinkehityksen alkeita opettava peliworkshop-kurssi. Kurssilla tarkoituksena on kehittää askel askeleelta yksinkertainen tasoloikkapeli Unity 3D -pelimoottorilla ja käydä samalla läpi myös peliassettien luomista Blender- ja Gimp-ohjelman avulla.

Kurssi on järjestetty yhteistössä Metropolian ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Vauhtia sille on antanut myös pelioppimiseen kannustava Vantaan kirjaston Lukeminen N.Y.T. -hanke, jota tukee muun muassa suomalaisen pelialan kattojärjestö Neogames.

Kurssi on tällä hetkellä jo täynnä, mikä antaa lupaavan vaikutelman siitä, että vastaaville tempauksille löytyy kysyntää Suomessa. Tämä herättää erityisesti toivoa siitä, että tulevaisuudessa kirjastot voisivat panostaa peleihin ja pelaamiseen aina vain vankemmin. Jo ennestään monista kirjastoista on ollut mahdollista toki jo lainata pelejä, mutta panostusta parantamalla voi varsinkin ihmisten kynnys tutustua pelaamiseen ja pelinkehitykseen madaltua aina vain entisestään.

Lähde: Helmet.fi

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Taisi kyseinen kurssi vaan olla täynnä jo kauan ennen uutista.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Kingsta

Taisi kyseinen kurssi vaan olla täynnä jo kauan ennen uutista.

Näinhän siinä kävi. Uutisen anglea onkin hiottu sen mukaiseksi.

-Panu

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

15.10 On Keskiviikko ei Tiistai. (: