36-vuotias amerikkalaismies on syytettynä toisen asteen murhasta Diablo-pelistä kummunneen kiistan seurauksena.

Washingtonin osavaltiossa asuvan Joshua Spellmania syytetään murhanneen 34-vuotiaan Andrew Dicksonin Diablo II -loottia koskevan kiistan vuoksi viime keskiviikkona. Syytteen mukaan pitkäaikaiset ystävät olivat pelanneet Diablo II:ta samalla kiinteistöllä eri rakennuksissa verkkoyhteyden välityksellä. Vahingossa salasanasuojaamattomaksi jääneeseen peliin oli yllättäen liittynyt ulkopuolinen pelaaja, joka oli vienyt arvokkaan varusteen pelaajien nenän edestä.

Spellmanin lausunnon mukaan Dickson oli suuttunut tapauksesta ja alkanut huutaa ja kiroilla hänelle. Useita minuutteja kestäneen sanaharkan jälkeen Spellman kertoo hermostuneensa ja kehottaneensa Dicksonia lopettamaan ennen kuin hänet ammuttaisiin. Tämän jälkeen Spellman oli ottanut aseensa ja lähtenyt kävelemään kohti päärakennusta, jossa Dickson oli pelaamassa. Matkalla rakennukselle Spellman oli ampunut laukauksen ilmaan.

Päärakennukselle saavuttuaan Spellman kohtasi Dicksonin, joka tuli häntä vastaan ja kommentoi ampumisuhkausta. Spellman kertoo Dicksonin lähestyneen häntä, jolloin Spellman ampui häntä keskivartaloon. Ampumistapauksen jälkeen Dickson kuljetettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi vammoihinsa.

Spellman kertoi tapausta tutkiville etsiville säilyttäneensä asettaan tietokoneensa vieressä. Etsivien tiedustellessa miksi Spellman säilytti asetta pöydällä, hänen kerrotaan vastanneen ”Miksi ei? Tämä on Amerikka”.

Lähde: The Columbian

Lisää luettavaa