Kiista Duke Nukem -rahoista päättyi vetäytymiseen

3D Realms ja Gearbox ovat saavuttaneet sovun Duke Nukem Foreveria koskeneessa rahakiistassa. Ilmeisesti valuutan ei edes tarvinnut vaihtaa omistajaa.

14.9.2013 11:47

Rojaltikiista vanhan Duke Nukem -kehittäjä 3D Realmsin ja Duke Nukem Foreverin viimeistelleen Gearbox Softwaren välillä on päättynyt. 3D Realmsin toimitusjohtaja Scott Miller ilmoitti perjantaina, että yhtiöt ovat saaneet ratkaistua erimielisyytensä ilman, että rahan tarvitsi vaihtaa omistajaansa.

3D Realms haastoi Gearboxin oikeuteen viime kesäkuun aikoihin väittäen, että Gearbox olisi sille velkaa yli kaksi miljoonaa dollaria Duke Nukem Foreverin tuotoista. Gearbox on ollut pelin kanssa tekemisissä ainakin vuodesta 2010 asti, jolloin se hankki tiettyjä oikeuksia peliin ja pelisarjaan liittyen juurikin Foreveria yli vuosikymmenen ajan työstäneeltä 3D Realmsilta.

Millerin lähettämän tiedotteen mukaan 3D Realms on vetänyt pois syytöksensä Gearboxia kohtaan vapaaehtoisesti Yhtiö lisäksi kertoo katuvansa tapahtunutta ”väärinkäsitystä”, joka laittoi koko kiistan alulleen.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa