Kiistelty pelikauppapaikka G2A yrittää parantaa suhdettaan peliyhtiöihin (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Kiistelty pelikauppapaikka G2A yrittää parantaa suhdettaan peliyhtiöihin (päivitetty)

28.06.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
29

Pelikauppapaikka G2A on ottamassa käyttöönsä uuden toimintamallin parantaakseen yhteistyötään pelinkehittäjien ja -julkaisijoiden kanssa.

Uutta ideaansa G2A kutsuu pelinkehittäjien tukijärjestelmäksi ja sen tarkoituksena olisi tarjota peliyhtiölle enemmän valtaa ja etuja kauppapaikassa. Kehittäjille luvataan ensinnäkin mahdollisuutta hakea kymmenen prosentin rojalteja heidän kauppapaikalla myydyistä tuotteistaan. Yhtiöiden tarkoituksena olisi päästä vielä myös käsiksi esimerkiksi palvelun tietokantoihin, joissa he voivat pitää silmällä tuotteiden myyntiä ja varmistaa, että kauppapaikan kautta myytävät pelien latauskoodit on hankittu laillisia reittejä pitkin.

Toimintamalliltaan G2A ei ole samanlainen kauppapaikka kuin esimerkiksi Steam ja GOG. G2A on niiden sijaan enemmänkin jälleenmyyntialusta, jossa sen käyttäjät voivat myydä toisille käyttäjille latausavaimia, joihin he ovat sattuneet pääsemään käsiksi tavalla jos toisella.

Kauppapaikan toimintaa on usein huudeltu arveluttavaksi ja vasta viime viikolla indiejulkaisija TinyBuild kritisoikin G2A:n helpottavan pimeää kaupankäyntiä. Julkaisijan mukaan se on itse menettänyt 450 000 dollarin edestä myyntejä G2A:n takia.

Tarkoituksena G2A:n olisi tarjota uusi tukijärjestelmä siitä kiinnostuneiden yhtiöiden käyttöön 29. heinäkuuta alkaen. Varsinainen uuden järjestelmän testaus on käynnistymässä kahden viikon päästä.

Päivitys kello 20:00: TinyBuildin toimitusjohtaja Alex Nichiporchik on tarjonnut pelisivusto Polygonille lausunnon koskien G2A:n tukijärjestelmää. Nichiporchik toteaa, että vaikka rojaltit ja pääsy G2A:n tietokantaan ovat potentiaaliseti hyviä lisiä, on järjestelmässä silti vielä puutteensa.

– Se ei vielä ratkaise varastettuja latausavaimia koskevia ongelmia tai sitä hämärää liiketoimintatapaa, että kuluttajille tuputetaan vakuutuksia. Yhteisönä haluamme nähdä kaiken tämän rinnalla vielä laajan varmistusjärjestelmän kauppiaita varten. Mikäli kauppa-alustalla tapahtuvaa huijaustoimintaa ei ratkota, tekee tämä aloite kehittäjistä lähinnä rikoskumppaneita, Nichiporchik selittää. 

Lähde: G2A, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kiisteltyä ja kiisteltyä. Suorastaan katsovat läpi sormien, kun mahdollistavat hämäräbisneksen ja itsehän käärivät älyttömät voitot siitä. Tuolta ostamalla (ja myös muista samantapaisista paikoista) tuet rikollista toimintaa. Hälytyskellot pitäisi soida jos kauppa myy takuupalvelua peliavaimen toimivuudelle erikseen.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus käyttäjältä snaketus

Kiisteltyä ja kiisteltyä. Suorastaan katsovat läpi sormien, kun mahdollistavat hämäräbisneksen ja itsehän käärivät älyttömät voitot siitä. Tuolta ostamalla (ja myös muista samantapaisista paikoista) tuet rikollista toimintaa. Hälytyskellot pitäisi soida jos kauppa myy takuupalvelua peliavaimen toimivuudelle erikseen.

Ja se "Shield":kin on aivan turhaa kun itsellä kerran kävi ettei saamani avain toiminutkaan, aluksi kertoivat etteivät voineet tehdä mitään kun en ostanut tuota euron vakuutusta mutta päivän spämmittyäni heidän Facebook- ja Twitter tiliään niin sieltähän se toimiva avain viimein tulikin.

Käyttäjän Ziisus kuva
Ziisus
Lainaus käyttäjältä PSPiraatti

Ja se "Shield":kin on aivan turhaa kun itsellä kerran kävi ettei saamani avain toiminutkaan, aluksi kertoivat etteivät voineet tehdä mitään kun en ostanut tuota euron vakuutusta mutta päivän spämmittyäni heidän Facebook- ja Twitter tiliään niin sieltähän se toimiva avain viimein tulikin.

Eli valitat silti, vaikka sait toimivan avaimen tilalle. Ymmärrän valituksen aiheesta, jos toimivaa avainta ei saisi tilalle. Yleisesti maksan ennemmin hieman enemmän ja ostan pelit yms suoraan viralliselta jälleenmyyjältä (Steam, Origins, PSN jne). Muutamaan otteeseen on tullut kuitenkin satunnaisia live koodeja yms tilattua ja maksan mielellään tuon euron shieldin päälle, jotta pystyn varmistumaan tuotteen saatavuudesta. Hyvä nyt jos tulevaisuudessa toimintaa parannetaan ja kehitetään eteenpäin. Itse en suoraan sanoen halua tukea tippaakaan esim Microsoftin nykyistä toimintaa, joten jos tuota kautta saan säästettyä rahaa, niin aivan varmasti käytän palvelua hyväksi.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä Ziisus

Eli valitat silti, vaikka sait toimivan avaimen tilalle. Ymmärrän valituksen aiheesta, jos toimivaa avainta ei saisi tilalle. Yleisesti maksan ennemmin hieman enemmän ja ostan pelit yms suoraan viralliselta jälleenmyyjältä (Steam, Origins, PSN jne). Muutamaan otteeseen on tullut kuitenkin satunnaisia live aikakoodeja yms tilattua ja maksan mielellään tuon euron shieldin päälle, jotta pystyn varmistumaan tuotteen saatavuudesta. Hyvä nyt jos tulevaisuudessa toimintaa parannetaan ja kehitetään eteenpäin. Itse en suoraan sanoen halua tukea tippaakaan esim Microsoftin nykyistä toimintaa, joten jos tuota kautta saan säästettyä rahaa, niin aivan varmasti käytän palvelua hyväksi.

Jos nyt luet vielä ajatuksen kanssa, niin PSPiraattin "valitus" koski sitä, että uuden avaimen sai myös Shieldiä hankkimatta. Shield = turha rahastuskikka.

Mitä noiden kauppapaikkojen käyttämiseen tulee, niin piratoi pelisi vaikka ennemmin. Jos et halua maksaa pelin kehittäjälle, niin miksi hemmetissä maksat jollekin rikolliselle, jotta tämä varastaa pelit puolestasi, kun moni tekee samaa ihan hyväntekeväisyyttään? Ei kylläkään sillä, että tämä arvostustani toimintaasi kohtaan nostaisi.

Käyttäjän Ziisus kuva
Ziisus

@Haerski
Niin voit hyvällä tuurilla saada uuden avaimen, kunhan valitat ja spämmäät koko päivän... fiksua (huomaa sarkasmi). Tämäkään ei ole mitään 100% keino. Tuo Shield palvelu tarjoaa avaimen palautuksen lisäksi rahojen palautuksen (Transaction guaranteed - or your money refunded). Ilman Shieldiä ei ole mitään toivoa saada rahojaan takaisin. Tai jos saat, niin joudut ainakin taistelemaan ikuisuuden. Shield palvelu tarjoaa myös todella nopean asiakaspalvelun ja asiasi käsitellään 5 minuutin sisällä. Lisäksi jos löydät tuotteen muualta halvemmalta, niin Shieldin avulla saa välirahan takaisin. Eli miellään maksan tuosta euron extraa. Tietysti jos haluaa välttämättä ottaa riskejä ja käsitellä asioita ikuisuuden, niin siitä vaan.

En tiedä oliko Haerski vastaus minulle vai yleisesti. Itse mainitsin, että ostan nimenomaan live palveluita yms, joita ei muuten saa. En ole ostanut yhtäkään peliä G2A kaltaisista palveluista. Pelit ostan aivan virallisilta tahoilta. Silti esim Microsoftin softapuolta en tue enää yhdelläkään sentillä, ellei aivan pakko ole. Tämä johtuu Windows 10 myötä tulleesta sairaasta sekoiluista ja uusien Windows pelien hinnoitteluista, jotka ovat aivan naurettavia. Esim Quantum Break rikkinäinen PC-versio kustaa 69,90€ kauppapaikalla. Perus pelin puolestaan Boxille reilusti halvemmalla (sekä digitaalinen, että levyversio). Samaa sekoilua muidenkin pelien kohdalla. En myöskään ymmärrä pakollista maksua konsolien moninpeleistä, joten Live & PS+ ajat ostan sieltä mistä halvimmalla hetkellisesti saa. PS+ uudistettu hinnoittelu on muutenkin aivan naurettava. Itse en tarvitsisi aikaa kun maksimissaan 1kk kerralla, mutta pakko ostaa 3kk paketti kalliilla hinnalla. Niin harvoin tulee pelailtua moninpelejä, etten suostu ylläpitämään tuota aina vuotta kerrallaan. Juuri äsken jouduin ostamaan PS4 Overwatchin takia 20€:lla PS+ aikaa yhden viikonlopun pelisessiota varten. Jos löydän jatkossa jostain "laittomia" PS+ koodeja, niin ostan aivan varmasti. En halua periaatteestakaan tukea tuollaista ryöstöä. Itse en pelaa tai lataa konsoleiden "ilmaispelejä", vaan haluan ainoastaan todella satunnaisen moninpelimahdollisuuden. Jos tällaista ei voida tarjota sopuhintaan, niin annan rahani ennemmin rehellisille rosvoille. Kyse on enemmän periaatteesta.

Mitä taas tulee tuohon piraattikeskusteluun, niin nykyään et pahemmin uusia pelejä saa piratoitua vaikka kuinka haluaisit. Jos olet tutkaillut ja seurannut PC-rintamaa, niin Denuvo DRM-suojaus pitää todella hyvin piratismin kurissa. Lähinnä vanhoja tai heikomman budjetin pelejä on ladattuimpien pelien listoilla. Ei tule yhtäkään 2016 AAA-peliä mieleen, joka olisi täydellisesti piratoitu. Jotain yrityksiä on ollut, mutta heikoin tuloksin. Lisäksi moninpelit vaativat ostettua avainta, joten piratointi ei ole myöskään ratkaisu. Vielä kun tähän huomioidaan millaista säätämistä piratoidut pelit vaativat, niin suosiolla voi jättää väliin. Jatkuvat päivitykset ja säätämiset vievät varmasti suurimmalta osalta maun pelata piratoitua versiota. Jos haluat pitää piratoidun pelin ajantasalla, niin joudut erikseen ladata jokaisen päivityksen torrenttina ja toivomaan, että se on yhteensopiva juuri sinun piraattiversion kanssa ja sormet ristissä toivomaan, että kaikki tallennukset yms toimii. Eli pakko tehdä backupit tallennuksista ja vastaavaa. Olen katsonut tätä säätämistä sivusta ja ei kiitos. Vielä kun tähän lisätään moninpelielementtien toimimattomuus, niin piratoidut pelit vaikuttavat nykyään vain rampautetuilta versiolta, joita voisi pelata vain demon korvikkeena (tyyliin Dark Souls 3).

Tiivistettynä. Ymmärrän täysin jos joku haluaa G2A kautta ostaa pelejä ja ohjelmia. Varsinkin tulevaisuudessa kun palvelua on kehitetty eteenpäin turvallisemmaksi jokaiselle osapuolelle. Ostaahan porukka myös käytettyjä konsolipelejä Gamestopista ja vastaavista liikkeistä. Näistäkään ei voi sanoa ulkoisesti onko peli varastettu jossain vaiheessa vai ei. Aivan samalla tavalla jokaisesta käytetyn pelin myynnistä kärsii kehittäjä, julkaisija jne. Tuntuu jotenkin oudolta kaksinaismoralismi tietyissä asioissa. Omasta mielestäni Gamestop on pelialan pahimpia syöpiä, jota yritän vältää kuin ruttoa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Ziisus
Palveluntarjoajan on mielestäni vastattava siitä, että palvelu on luotettava. Tietysti tätä G2A:n tapauksessa yritetään kiertää sillä, että kyseessä on "vain kauppapaikka", jossa ihmiset käyvät kauppaa keskenään... paitsi että G2A ottaa kuitenkin siivun välistä, ollen siis myös osallinen transaktioon, joten oma mielipiteeni on se, että tämä myös vastaa palveluntarjoajana siitä, että huijarit eivät heidän palvelussaan mellasta. En tiedä mitä laki asiasta on sitten mieltä. Kuitenkin käytännössähän nykytilanne on se, että otamme rahat, mutta mistään emme vastaa, ellet lapioi vähän lisätuohta tiskiin.

PS+ 1kk hinta PSN-storessa 6,95€. Liikaako? En tiedä miksi olet 3kk pakettia ostellut viikonlopun pelisessioita varten, mutta taitaa nyt kyllä mennä ihan omaan piikkiin tämä.

Myönnetään, että piraatti-skeneä ei ole enää vuosiin tullut seurattua, mutta Denuvo DRM:n tehokkuudesta olen kyllä kuullut. Erittäin hienoa kuulla, että se myös toimii niin hyvin kuin huhut ovat kertoneet.

Jos kaksinaismoralismista puhutaan, niin GameStop-vihasi kyllä vetää pitemmän korren kilometrin mitalla: Peliavainta ei ole mahdollista deaktivoida, joten pelien jälleenmyyminen ei ole mahdollista, jos koodin on jo syöttänyt Steamiin tms. palveluun. Toisin sanoen vahinko-ostoksia tai joitain satunnaisia alueellisia hintaeroja lukuun ottamatta jokaisen huomattavalla alennuksella myydyn avaimen taustalla on oltava jotain hämärää.

Käytettyjen pelien kaupassa kuitenkin voit olla suhteellisen varma (G2A:han verraten), että joku Jani-Petteri sen pelin on alun perin ostanut. Lisäksi kannatan kyllä itse henkeen ja vereen kuluttajan oikeutta lainata ja myydä fyysisiä pelilevyjään eteenpäin. Ongelmalliseksi tilanne muodostuu vasta, kun GameStop ja kumppanit alkavat tehdä hommalla laajamittaista bisnestä. Jos GameStop on kuitenkin sinustakin syöpää, niin en tajua millä logiikalla voit enää puolustaa G2A:ta:

G2A: 99% tsäänssi saada väärinkäytöksin tai suorastaan rikollisesti hankittu peliavain.
- Ziisus approves!

GameStop: 99% tsäänssi saada jonkun ihan laillisesti hankkima peli, jonka tämä pelasi läpi ja päätti myydä käytön puutteessa eteenpäin.
- Syntiä saatana! t:Ziisus

Kerro, jos jokin yllä esitetyssä ei pidä paikkaansa, mutta näillä tiedoilla jos tämä ei ole kaksinaismoralismia, niin sitten en tiedä mikä enää on? (Disclaimer: prosentit vedetty hatusta)

Käyttäjän HarttZa kuva
HarttZa

Kyllä itse ainaki ostan pelini yms G2A:sta, voisin todeta tähän saman kun gigantti " Se on vaan tyhmää maksaa liikaa " Tästä joku nörtti kipeyttää peppunsa?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä HarttZa

[i]Tästä joku nörtti kipeyttää peppunsa?[/i]

Pikkurölli tuli kalastelemaan reaktioita, kun huomasi aiheen herättävän keskustelua. Ikävä pilata toiveikkaat peppufantasiasi, mutta ei valitettavasti minun perääni juurikaan vaikuta, kunhan et sitten kitise, kun pelibisnes uppoaa tukemasi "liiketoiminnan" seurauksena jatkuvasti syvempään idiotismin suohon.

Käyttäjän Ziisus kuva
Ziisus

@haertsi
Viimeeksi kun PS4:llä yritin varta vasten etsiä 1kk PS+ jäsenyyttä. Sitä ei ollut valintana ollenkaan. Törmäsin ainoastaan tuohon 14 päivän kokeiluun ja seuraava oli 3kk ja 12kk. Kävin tuota läpi lähes 20 minuuttia ja jouduin väkipakolla ostamaan 3kk tilausjakson. En mistään löytänyt kohtaa josta olisin voinut 1kk ostaa (jos sellainen oli, niin kyllä oli piiloitettu tarkoituksella tai olen täysin sokea). Joka tapauksessa kallis hinta pelkästä moninpelistä. Eipä toisaalta tarvitse jatkossa pahemmin PS+ aikaa ostaa, kun Overwatch on jo ostettu PC:lle ja muita mielenkiintoisia moninpelejä ei ole näköpiirissä tänä vuonna. Xbox One menee myös myyntiin ja mahdollisesti myös PS4 (NEO odotellessa).

Mitä tulee noihin sinun prosenttilukuihin, niin todellakin hatusta heitetty. Niin kauan kunnes sinulla on tilastollista faktaa, niin kannattaa jättää prosentit ilmoittamatta. En ole milloinkaan väittänyt, ettei G2A olisi ollut pelialan syöpä. Totesin vain, että Gamestop on tällainen omasta mielestäni. Myös mukamas hyvät lainatut heitot ovat täysin virheellisiä ja typeriä. A: En usko syntiin. B: Totesin Gamestopin olevan pelialan syöpä... en "syntiä saatana". Hyväksyn G2A käytön omista periaatteellisista syistä (esim en halua tukea jotain tahoa, joka on valehdellut tai kieroillut tietoisesti). Kuten mainitsin, niin en itse osta pelejä tuota kautta, mutta jos joku ei esimerkiksi halua vaikkapa tukea täysillä Ubisoftin toimintaa, mutta haluaa välttämättä pelata peliä, niin siitä vaan ostamaan pelit G2A:sta. En ole moralisoimassa ostoa. Vertailuna Gamestopin myydyistä käytetyistä peleistä ei pelitalo tai kehittäjä saa pennin vertaa. Olisin ainakin itse valmis hyväksymään koodit myös konsolipeleissä, jotta käytettyjen pelien kauppa saataisiin loppumaan. Tätä suunniteltiin jo Xbox One:lle julkaisussa, mutta tultiin Sonyn ratkaisun takia toisiin aatoksiin. Tulevaisuudessa tämä tulee aivan varmasti muuttumaan hieman samankaltaiseksi kuin PC:llä. Toivottavasti kuiten hieman paremmin toteutettuna.

Taisin mainita nimenomaan, että odotan G2A kehitystä: "Varsinkin tulevaisuudessa kun palvelua on kehitetty eteenpäin turvallisemmaksi jokaiselle osapuolelle". En kommentoinut nykyistä tai mennyttä tilannetta. Eli saataisiin tulevaisuudessa laittomat hankinnat kuriin. Lainaus uutisesta:

Lainaus

"Yhtiöiden tarkoituksena olisi päästä vielä myös käsiksi esimerkiksi palvelun tietokantoihin, joissa he voivat pitää silmällä tuotteiden myyntiä ja [b]varmistaa, että kauppapaikan kautta myytävät pelien latauskoodit on hankittu laillisia reittejä pitkin[/b]."

Tuon lisäksi tarjotaan vielä rojalteja kehittäjälle. Eli oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Et maininnut mitään Shieldistä, jonka tyrmäsit aivan täysin aiemmassa kommentissa. Perustelin sen toiminnan ja hyvät puolet. Onko se nyt parempi, kun saa rahalle jotakin vastinetta?

Mitä tulee G2A avaimiin, niin niitä ostetaan erikoistarjouksista, joita taas kaupataan tarjousten jälkeen hyvään hintaan eteenpäin. Kauppaa tehtiin myös aiemmin ennen Steam "maa estoja" esim Venäläisillä koodeilla, joita ostettiin edullisesti ja myytiin EU:n sisällä eteenpäin korkeammalla hinnalla. Edelleenkin laillista, mutta käytetään hyväksi tiettyjen alueiden edullisempaa hintatasoa / valuuttaa. Eli ei suinkaan kaikki pelit ole G2A:ssa laittomia ja luottokorttipetoiksilla hankittuja. Vieläkin tämä edullisten alkuperäisten laillisten koodien ostaminen on mahdollista tietyillä alueilla ja tietyissä palveluissa (aasian maissa keskenään, Etelä-Amerikkassa, Euroopan maissa). Jos jonkun maan valuuttaa heikkenee suhteessa toiseen, niin tämä tarjoaa mahdollisuuden tehdä rahaa. VPN:n avulla nämä pitäisi myös toimia aivan laillisesti.

Näiden lisäksi on sitten tietysti Humble Bundlet, EA, Uplay ja Origin bundlet yms. Nämä ovat sitä harmaata aluetta, joka on ehkä moraalisesti väärin, mutta en ole törmännyt tuomioon tällaisesta teosta. Korjaa ihmeessä jos olen väärässä. Lähinnä syytän tässä typerää koodipolitiikkaa, joka on helppo muuttaa (mahdollisesti tämä on saattanut muuttua). Sain itse aikoinaan EA:lta tuplana kaikki hankkimani koodit. Nämä olisin voinut myydä hyvällä voitolla eteenpäin, mutta päätin lahjoittaa jouluna muille. Nämä koodit voitaisiin toteuttaa helposti myös muulla tavalla. Esim väliaikaiset koodit, jotka ovat voimassa vain kampanjan ajan tai muilla vastaavilla keinoilla. G2A:ssa tehdään kauppaa myös ostamalla muiden käyttämättömiä pelikoodeja halvalla ja myyymällä ne sitten eteenpäin voitolla. Myös tietyt tahot ostavat eriä kovakantisia pelejä tarjouksista / poistoista ja laittavat näiden koodit myyntiin. Vastaavan tyylistä toimintaa harrastin itse huuto.netissä aikoinaan. Tällä tavalla sai parhaimmillaan reilusti yli 200% voiton per myyty peli. Eli ostin vaikkapa poistosta kasan PS3, Xbox 360 ja Wii U pelejä 5-10€ / kpl ja myin 20€+ eteenpäin. Tämä ei ole myöskään laitonta. Varmasti mukaan mahtuu myös lukematon muita tapoja välittää koodeja laillisesti, mutta tuossa nyt on ainakin muutama todella merkittävä määrä kaikista koodeista. En väitä etteikö vielä ongelmia olisi laittomissa koodeissa, mutta toivottavasti tulevaisuudessa laittomuuksilla hankitut koodit jäävät kiinni ajoissa.

Lisäystä jo muutenkin ylipitkään viestiin:
Syy minkä takia en voi sietää Gamestoppia tai edes Steamia, MS kauppaa yms on PC-pelien hinnoittelu. PC:llä ei ole konsolien kaltaisia isoja lisenssimaksuja ja pelejä myydään konsolipelien hinnoilla. Perus marketeista ja vaikkapa VPD:stä saa PC-pelit lähes oikeaan markkinahintaan. Kävin tästä aiheesta pitkän Reddit keskustelun ulkomaisten ihmisten kanssa ja monissa maissa on tapana periä kaikista peleistä vähintään tuo $60 / 60€ (tai MS:n tapauksessa 70€), joka on täysin väärin kuluttajan kannalta. Kun nämä tietyt tahot rahastavat sikamaisesti, niin kynnys käyttää G2A:n kaltaisia palveluita vaan lisääntyy. Tämä siis maissa, jossa ei ole mahdollisuutta ostaa kaupasta oikein hinnoiteltua peliä. Jos kaikki AAA-pelit oikeasti maksaisi sen 40-48€, niin kynnys ostaa uutuuspeli viralliselta taholta lisääntyisi. Tämä poistaisi samalla laittomuuksia ja harmaata aluetta. Toivottavasti tämä hieman selkeyttää omaa ajatusmaailmaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Ziisus
Lisähuomautuksena, että edellisessä kommentissa esiintyneet syntiin liittyvät kohdat olivat vain ja ainoastaan allekirjoittaneelle tyypillistä huonoa huumoria perustuen asianosaisen henkilön profiilikuvaan ja käyttäjänimeen, eivätkä millään tavalla viitanneet tämän todelliseen uskontokuntaan, uskomuksiin, taikka niiden puutteeseen.

Mitä noihin G2A:n parannuksiin tulee, niin varmaanpa se 10% rojalti paljon varastetun avaimen tapauksessa kehittäjää lämmittää vielä kun hinta on jo lähtökohtaisestikin huomattavasti alkuperäistä alempi. Pähkinänkuoressa G2A:n ehdotus on lahjontaa ja siivousvastuun sysäämistä kehittäjille, jolloin pulju voisi itse jatkaa edelleen ongelman ignooraamista ja kuoria vain voitot päältä. Kauppapaikan siivoaminen on G2A:n homma, ei kehittäjien. Myyjien varmistusjärjestelmää kehiin ja syylliset oikeasti vastuuseen, kuten Nichiporchik uutisen päivityksessä vaatii ja saatan jopa uskoa, että G2A:ta oikeasti kiinnostaa.

Mainitsemasi avainten hankintatavat ovat minulle kyllä tuttuja ja omasta mielestäni ainoat hyväksyttävät ovat alennuksista ostetut lahjakoodit, retail-pelit ja aluekohtaisten hintaerojen hyödyntäminen. Jälkimmäistä on tosin viime aikoina karsittu aluerajoituksilla, mutta jos VPN:llä haluaa säätää, niin antaa mennä.

Esimerkiksi Humble Bundleista massoittain hankitut avaimet hankaavat taas palvelusopimusta vastaan ja koska tämä sopimus on ostajan ja HB:n välinen, G2A-jälleenmyyjältä ostamalla luovut käytännössä kaikista oikeuksista hankkimaasi tuotteeseen ja sinulla ei ole mitään aseita, jos avaimesi perutaan. (Paitsi jälleen kerran Shield, joka on vain laastari todellisen mätäpaiseen peittona. Sen enempää minulla ei ole "palvelusta" sanottavaa) Nykyäänhän Bundle ei myy suoraan avaimia, vaan aktivointi tapahtuu digitaalisesti, joten tämä ongelma on luultavimmin poistunut.

Mikäli nyt olen ymmärtänyt oikein, niin tähän asti ollaan aikalailla samoilla linjoilla. Mikä minua hankaa vastakarvaan on mm. tämä:

Lainaus

Hyväksyn G2A käytön omista periaatteellisista syistä (esim en halua tukea jotain tahoa, joka on valehdellut tai kieroillut tietoisesti).

Aika paska periaate, jos valehtelua ja kieroilua vastustetaan tukemalla vain toisenlaista valehtelua ja kieroilua. Mitä jos periaatteesta vain jättäisi pelaamatta, jos hinta/yhtiön muut toimintatavat ei miellytä? Sitä paitsi, jos aiempi pointtisi oli, että G2A on jo suureksi osaksi laillinen, niin silloinhan protestiääni tippuu joka tapauksessa suoraan Steamin ja kehittäjän kirstuun? No, pelaajien tahdonvoima ja periaatteiden järkkymättömyys taitaa syystäkin olla yleinen vitsi.

Nostoja