Kiitelty pulmapeli sai ilmaisversion, kehittäjän päivittäiset tulot tuplaantuivat / Uutiset / pelaaja.fi

Kiitelty pulmapeli sai ilmaisversion, kehittäjän päivittäiset tulot tuplaantuivat

22.07.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Mobiilipulmapeli Threesin kesäkuussa tapahtunut siirtymä ilmaispelien maailmaan näyttää osoittautuneen sen kehittäjille oivaksi vedoksi. Pelin suunnittelija Asher Vollmer on virallisella Twitter-tilillään kertonut, että Threesin ilmaisversio on käytännössä tuplannut kehittäjätiimin päivittäiset tulot.

– Kyseessä ei ollut erityisen hohdokas pelijulkaisu, mutta se oli hyvä liikeratkaisu. Olen innokas tekemään seuraavaksi suurempia pelejä, Vollmer selitti.

Tukeakseen ilmoitustaan Vollmer julkaisi Twitterissä joukon ilmaisversion menestystä kuvaavia kaavioita. Kaksi ensimmäistä kuvaavat sekä Threesin maksullisen version että ilmaisversion keräämien tulojen yhteneväisyyttä.

Kolmas kaavio kuvastaa vuorostaan, että pelaajien pitäytyminen Threesin ilmaisversion parissa on käytännössä samaa luokkaa kuin pelin maksullisen version kanssa. Väreistä oranssi kuvastaa pelin maksullista versiota ja sininen ilmaisversiota.

Ennen ilmaisversion julkaisua Threesin noin kolme euroa kustantava maksullinen versio ehti olla markkinoilla reilun vuoden ajan. Peli keräsikin jo alusta alkaen roimasti kiitoksia pelaajilta ja muun muassa Apple nimitti sen viime vuoden parhaaksi iPhone-peliksi. Menestykseltään se jäi lopulta kuitenkin ilmaisen klooninsa 2048:n varjoon, mikä lopulta innoittikin kehittäjiä kehittämään Threesista myös mainosrahoitteisen ilmaisversion.

Kirjoitushetkellä Threes! on saatavilla ilmaisversion muodossa sekä iOS- että Android-laitteille. Maksullisessa kuosissa peli on tarjolla kyseisten laitteiden ohella myös Windows-luureille ja Xbox Onelle. Perusidealtaan Threes! on pulmapeli kolmelle jaollisista numeroista, joita yhdistelemällä rajatun kokoinen pelialue olisi tarkoitus täyttää mahdollisimman suurilla numeroilla.

Lähde: Asher Vollmer (Storify)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Asennettu Androidille. En haluais ton kuitenkaan olevan ensimmäinen pelaamani mobiilipeli. Mieluummin sit vaikka ens kuussa ilmestyvä Fallout Shelter.

Nostoja