Kilpailu pc-pelikauppojen keskuudessa kiihtyy – Discord pistää tulonjaollaan Steamia ja Epicia paremmaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Kilpailu pc-pelikauppojen keskuudessa kiihtyy – Discord pistää tulonjaollaan Steamia ja Epicia paremmaksi

15.12.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

Oman pelikauppapaikkansa aiemmin syksyllä avannut Discord on liittymässä mukaan kilpavarusteluun Steamin ja Epic Games Storen kanssa. Aiemmin lähinnä sosiaalisista ominaisuuksistaan tunnettu palvelu on ilmoittanut avaavansa pelikauppansa ensi vuonna laajemmin peliyhtiöiden käytettäväksi ja tarjoavansa nälle peräti 90 prosentin lohkon pelien myynnistä alustalla.

Pc-latauskauppojen tulonjako on ollut iso puheenaihe erityisesti viimeiset pari viikkoa. Steam käynnisti sen ilmoittamalla ensin, että se on tarjoamassa menestyspeleille tulevaisuudessa isomman lohkon tuotoista, mitä paremmin nämä sattuvat takomaan rahaa alustalla. Lähtökohtaisesti Steam nappaa pelin myynneistä 30 prosentin lohkon. Pian tämän jälkeen Epic Games ilmoitti, että sen uudella kauppapaikalla se nappaisi vain 12 prosentin palasen myynneistä.

– Juttelimme usean kehittäjän kanssa ja monet heistä kokevat, etteivät nykyiset kauppapaikat ole oikeuttaneet heidän 30 prosentin lohkoa tavanomaisesta 70/30-tulonjaosta. Tästä syystä näemme nyt kehittäjien luovan omia kauppapaikkojaan ja käynnistysohjelmia jakaakseen pelejään sen sijaan, että he keskittyisivät siihen mikä on tärkeintä: hyvien pelien luomiseen ja hienojen yhteisöjen kehittämiseen, Discord kertoo tiedotteessaan.

Discordin mukaan sen saama kymmenen prosentin lohko riittää hyvin kauppapaikan toimintakustannusten kattamiseen. Se on itse asiassa jopa toiveikas, että se pystyy vielä optimoimaan toimintaansa vieläkin halvemmaksi.

Lähde: Discord

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Shots fired! 90% tulot kuulostavat kyllä todella anteliailta, mutta jos pelaajat pysyvät Steamissa siitä huolimatta, se ei kehittäjiä auta. He tarvitsevat Killer Appin houkutellakseen pelaajat heidän puolelleen, kuten Fortnite on Epic Storelle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Entäs kuka antaa pelaajille parhaat hinnat? Ei mua vittujakaan kiinnosta paljonko joku muu tienaa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

En tiedä kuinka luotettava lähde tämä on, mutta olisi loistava uutinen.

vishnevskiy: "Good news! Everything we built for the store actually works great on macOS and Linux. A lot of our devs use those platforms internally. We just wanted to focus on releasing Windows first to make sure everything works, and to be honest thats where most of our users are. We will definitely bring things to all platforms!"

Mielelläni tukisin kehittäjiä palveluiden kautta joiden kautta tienaavat eniten, mutta Valven vahva tuki PC-pelaamisen puolesta on itselleni vieläkin tärkeämpi asia.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus snaketus

Entäs kuka antaa pelaajille parhaat hinnat? Ei mua vittujakaan kiinnosta paljonko joku muu tienaa.

Näin juuri. En itsekään osta pelejä sen takia että saisin tukea kehittäjiä/julkaisijoita. Ostan, koska haluan pelata. Tottakai haluan hankkia pelini laillisesti, mutta ihan sama onko jako 70/30, 88/12 vai 90/10. En valitse launcheria sen mukaan mitä kehittäjälle pelistä jaetaan. Antakaa kuluttajallekkin etua, niin katsotaan hommaa uudelleen.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus snaketus

Entäs kuka antaa pelaajille parhaat hinnat? Ei mua vittujakaan kiinnosta paljonko joku muu tienaa.

Jep. Eipä taida mikään näistä vetää laajuudessa vertoja Steamin tarjouskampanjoille, niin ei kyllä pätkääkään kiinnosta nämä uudet yrittäjät.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Tätä menoa PC-pelien myynti siirtyy kokonaan Reko-piireihin: pelikehittäjät vetävät pelinsä ahneilta jälleenmyyjiltä ja alkavat markkinoida vastuullisesti tuotettuja pelejä somessa ja satunnaisilla foorumeilla. Pelaajat puolestaan maksavat suoraan näiden tileille ja saavat latauslinkit peleihinsä sähköpostitse. Polkumyynti loppuu ja pelialasta tulee jälleen kannattavaa, vai kuinka?

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Kannattaisi kiinnostaa kuinka paljon julkaisualusta vetää välistä, sillä se raha heijastuu epäsuorasti kuluttajiin. Mitä vähemmän tuotteen saaminen kuluttajalle asti maksaa, sitä enemmän rahaa varsinainen julkaisija ja kehittäjä saavat, jolloin mahdollisuudet kehittäjän jatkolle paranevat. Se että jokaista sataa tuotettua euroa kohden menisikin vain kymppi kolmenkympin sijaan jakejijalle olisi hemmetin hyvä asia kuluttajalle.

Steam tahkoo ihan hulluna rahaa Valvelle, eikä kauppapaikassa silti ole juuri tapahtunut muutoksia etenkään hinnoittelujen suhteen. Hyvä että kilpailu ainakin näyttää kiristymisen merkkejä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Hyvä vain että saadaan tuolle puolelle kilpailua, kuten ELTP jo sanoikin. Pistää kenties Valvenkin miettimään liiketoimintaansa uusiksi jos eivät olekkaan enää yksin kukkona tunkiolla. Itsehän en Steamin kautta Valvea tue niinkauan kuin eivät palaa kunnolla takaisin tripla A-pelien kehityksen pariin.

Käyttäjän Eripsa kuva
Eripsa

Kilpailu senkun vain kiristyy.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Yleensä hintojen halpuutus tietää palvelun heikentymistä.

Nostoja