Kilpailu pelivideoista kuumenee: YouTube Gaming heittää haasteen Twitchille

Google on haastamassa twitchin tänä kesänä YouTube Gamingilla, joka on yhtiön täysin peleihin ja pelaamiseen keskittyvä videopalvelu.

13.6.2015 03:55

Hakukonejätti Google on paljastanut uuden täysin peleihin ja pelaamisen keskittyvään verkkosivuston ja sovelluksen. Uutta palvelukokonaisuutta kutsutaan nimellä YouTube Gaming ja sen on määrä aloittaa toimintansa Yhdysvalloissa ja Britanniassa virallisesti vielä kesän aikana.

YouTube Gaming pyrkii keskittämään yhteen paikkaan sen, mitä pelaajat ja peliyhtiöt ovat saaneet viimeisinä vuosina aikaan niin YouTuben puolella kuin myös esimerkiksi Twitchin tapaisissa suoratoistopalveluissa. Se ei tyydy olemaan siis vain säilöntäpankki YouTubessa jo oleskeleville peliaiheisille videoille, vaan se pyrkii tarjoamaan myös muun muassa hyvät työkalut lähettää pelaamistaan suorana koko muun maailman nähtäville.

Uuden palvelun ytimen muodostaa yli 25 000 erilaiselle pelille omistettu sivujen verkko, jonka avulla käyttäjien pitäisi voida kätevästi etsiä videoita ja suoria verkkolähetyksiä juuri haluamistaan nimikkeistä ja saada samalla suosituksia makujensa perusteella. Samalla tietenkin pelaajien ja pelijulkaisijoiden omien videokanavien on tarkoitus olla myös palvelussa suuresti esillä ja niiden seuraamisesta onkin määrä tehdä helppoa kätevien seuranta- ja ilmoitusmahdollisuuksien muodossa. 

– Pelien maailma on tänä päivänä huomattavasti monipuolisempi kuin se, jonka parissa itse kasvoin. Yhteisö on luonut uusia formaatteja, jotka ovat tehneet pelaamisesta aina vain enemmän yhteistoiminnallisempia ja interaktiivisempia. YouTubessa pelaaminen on synnyttänyt kokonaan uudenlaisia videotyyppejä aina let’s play -pätkistä pelien läpipeluu-, speedrun-, kokkaus- ja musiikkivideoihin. Nyt on meidän vuoromme tehdä vastapalvelus luomalla jotain, joka on rakennettu juurikin pelaajille, YouTube Gamingin tuotejohtaja Alan Joyce selittää.

YouTube Gaming tulee eittämättä heti debytoidessaan ottamaan vahvasti yhteen peliaiheisiin verkkolähetyksiin erikoistuneen Twitchin kanssa. Twitch onkin jo Twitterissä toivottanut kilpailijan tervetulleeksi.

Lähde: YouTube Blog

Lisää luettavaa