Kilpailu pelivideoista kuumenee: YouTube Gaming heittää haasteen Twitchille / Uutiset / pelaaja.fi

Kilpailu pelivideoista kuumenee: YouTube Gaming heittää haasteen Twitchille

13.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Hakukonejätti Google on paljastanut uuden täysin peleihin ja pelaamisen keskittyvään verkkosivuston ja sovelluksen. Uutta palvelukokonaisuutta kutsutaan nimellä YouTube Gaming ja sen on määrä aloittaa toimintansa Yhdysvalloissa ja Britanniassa virallisesti vielä kesän aikana.

YouTube Gaming pyrkii keskittämään yhteen paikkaan sen, mitä pelaajat ja peliyhtiöt ovat saaneet viimeisinä vuosina aikaan niin YouTuben puolella kuin myös esimerkiksi Twitchin tapaisissa suoratoistopalveluissa. Se ei tyydy olemaan siis vain säilöntäpankki YouTubessa jo oleskeleville peliaiheisille videoille, vaan se pyrkii tarjoamaan myös muun muassa hyvät työkalut lähettää pelaamistaan suorana koko muun maailman nähtäville.

Uuden palvelun ytimen muodostaa yli 25 000 erilaiselle pelille omistettu sivujen verkko, jonka avulla käyttäjien pitäisi voida kätevästi etsiä videoita ja suoria verkkolähetyksiä juuri haluamistaan nimikkeistä ja saada samalla suosituksia makujensa perusteella. Samalla tietenkin pelaajien ja pelijulkaisijoiden omien videokanavien on tarkoitus olla myös palvelussa suuresti esillä ja niiden seuraamisesta onkin määrä tehdä helppoa kätevien seuranta- ja ilmoitusmahdollisuuksien muodossa. 

– Pelien maailma on tänä päivänä huomattavasti monipuolisempi kuin se, jonka parissa itse kasvoin. Yhteisö on luonut uusia formaatteja, jotka ovat tehneet pelaamisesta aina vain enemmän yhteistoiminnallisempia ja interaktiivisempia. YouTubessa pelaaminen on synnyttänyt kokonaan uudenlaisia videotyyppejä aina let's play -pätkistä pelien läpipeluu-, speedrun-, kokkaus- ja musiikkivideoihin. Nyt on meidän vuoromme tehdä vastapalvelus luomalla jotain, joka on rakennettu juurikin pelaajille, YouTube Gamingin tuotejohtaja Alan Joyce selittää.

YouTube Gaming tulee eittämättä heti debytoidessaan ottamaan vahvasti yhteen peliaiheisiin verkkolähetyksiin erikoistuneen Twitchin kanssa. Twitch onkin jo Twitterissä toivottanut kilpailijan tervetulleeksi.

Lähde: YouTube Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

paineet kasvaa, niitä kaatumaan en saa.
youtube saapuu, palvelimet kaatuu-u-uu

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Kilpailu on aina plussaa kuluttajalle. Toisaalta vaikka kyseessä on Google, on silti vaikea uskoa, että Twitchiä voitaisiin yhtäkkiä vain korvata. Salilla eka, salilla vika pätee tässäkin, ja Twitch ehti olla olemassa hyvän aikaa ennen tätä.

Käyttäjän XONE720p10FPS kuva
XONE720p10FPS

Jos saadaan enempi kuin 3500 ratet lyötyä, niin hyvä palvelu tulee olemaan.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Koskaan en ole edes Twitchissä käynyt, mutta tuota Youtubea vois kyllä katsastaa mimmonen on.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä XONE720p10FPS

Jos saadaan enempi kuin 3500 ratet lyötyä, niin hyvä palvelu tulee olemaan.

Mitä tuo tarkoittaa?

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel
Lainaus käyttäjältä DuskTillDawn

[quote='käyttäjältä XONE720p10FPS']Jos saadaan enempi kuin 3500 ratet lyötyä, niin hyvä palvelu tulee olemaan.[/quote]
Mitä tuo tarkoittaa?

Yksinkertaisesti sanottuna: mitä isompi bitrate, sen parempi laatu. Vaikuttaa siihen, kuinka paljon tietoa sekunnissa suora lähetys puskee ulos ruudullesi.

Pitää kyllä seurata, mitä tästä palvelusta tulee. Näillä näkymin en tosin ainakaan itse aio / näe syytä siirtyä Youtubesta tähän "Gaming" -puoleen, ellei tosiaan Twitch ala jo tympimään. Itselle kelpaa myös nyky-YouTuben sivut, ellei tähän versioon tule jotain esimerkiksi kanavan ulkoasua muokkaavia toimintoja, joita mielelläni käyttäisin.
Ilmeisesti tämä videoselain on nimenomaan pelien, ei persoonien, seuraamista varten. Näemmekö nousun yhden pelin yt -kanavissa? Puhumattakaan siitä, mihin suuntaan katsojavirrat lähtevät, kun tämä julkaistaan koko maailmalle. Kenties tämä Gaming -puoli kiinnostaa ihmisiä perinteistä YouTubea enemmän.

Edit:

Lainaus

Samalla tietenkin pelaajien ja pelijulkaisijoiden omien videokanavien on tarkoitus olla myös palvelussa suuresti esillä ja niiden seuraamisesta onkin määrä tehdä helppoa kätevien seuranta- ja ilmoitusmahdollisuuksien muodossa.

Wups, kuumeessa sitä hyppii kappaleiden yli.

Käyttäjän Core kuva
Core

Itse käytän kyllä mieluusti kaikkea mikä ei ole Googlea, jos vain markkina-asema on riittävä. YouTubelle ei ole oikeaa vaihtoehtoa, joten se on ainoa google-palvelu mitä käytän mutta Google on onnistunut senkin kusemaan, lähinnä vituttaa kun siellä koittaa käydä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli toisin sanoen annetaan jenkeille ja briteille se etumatka tuonnekin. Positiivinen asia on tietenkin se, että jos tämä on yhtäänkään käyttäjäystävällisempi kokemus katsojalle ja kannustavampi päästä alkuun uudelle sisällöntuottajalle, kun Twitch niin tämä on varma voittaja. Eikä siitäkään varmasti haittaa ole, että nimessä on "Youtube". Toivon vain, että tästä ei tule vain uusi temmellyskenttä niille JO valmiiksi suosituille Youtubessa, sillä Twitch:hän on juuri tuota. Ei sellasta toista tarvita.

Nostoja